تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,522 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,313,050 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,544,321 |
بررسی تأثیر قارچکش سولفور SC 80% و پنکونازول EW 20% بر روی بیماری سفیدک پودری و صفات کمی و کیفی انگور | ||
پژوهش های حفاظت گیاهان ایران | ||
مقاله 5، دوره 31، شماره 2 - شماره پیاپی 36، شهریور 1396، صفحه 242-249 اصل مقاله (554.59 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jpp.v0i0.53871 | ||
نویسندگان | ||
حسین کربلائی خیاوی* 1؛ محمد حاجیان شهری2؛ کاووس کشاورز3؛ حسین خباز جلفایی4؛ اسفندیار ظهور5؛ محمد بازوبندی6 | ||
1استادیار پژوهش، بیماری شناسی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشگین شهر، ایران | ||
2استادیار پژوهش، بیماری شناسی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خراسان رضوی، ایران | ||
3استادیار پژوهش، بیماری شناسی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویر احمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کهگیلویه و بویر احمد، ایران | ||
4موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور | ||
5استادیار پژوهش، بیماری شناسی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خراسان رضوی، ایران | ||
6استادیار پژوهش، بیماری شناسی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خراسان رضوی، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر فرمولاسیون جدید قارچکش سولفور SC 80% و پنکونازول EW 20% در کنترل بیماری سفیدک پودری انگور آزمایشی در استانهای اردبیل، خراسان رضوی و کهگیلویه و بویراحمد بر روی رقم حساس انگور عسکری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل قارچکشهای پنکونازول EW 20% (125/0 در هزار)، سولفورSC 80% در سه غلظت (2، 5/2 و 3 در هزار) و شاهد بدون سمپاشی (آب-پاشی) بودند. سمپاشی در 3 نوبت، طول شاخههای نورسته بین 15 تا 35 سانتیمتر، قبل از ریزش گلها و در مرحله تشکیل غورهها انجام شد. یک هفته بعد از آخرین سمپاشی نمونهبرداری تصادفی از برگها و خوشهها از چهار جهت اصلی تاج پوشش سه درخت مرکزی در هر پلات انجام شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب صفات انگور نشان داد بین مکانها از لحاظ صفات شدت بیماری در برگها و میوهها، بین تیمارها و اثرمتقابل مکان و تیمار از لحاظ صفات شدت بیماری در برگها و میوهها و عملکرد خوشه اختلاف معنیداری وجود داشت. نتایج تجزیه واریانس صفات مقدار قند و غلظت اسید در حبه انگور در منطقه اردبیل (مشگینشهر) اختلاف معنیداری بین تیمارها نشان داد. براساس نتایج بدست آمده سولفور SC 80% با غلظتهای 5/2 و 3 در هزار بیشترین تأثیر را در کاهش بیماری سفیدک پودری و افزایش عملکرد خوشه و کیفیت انگور داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تاکستان؛ شدت بیماری؛ قند، کنترل؛ Erysiphe necator | ||
مراجع | ||
1- Amati A., Piva A., Castellari M., and Arfelli G. 1996. Preliminary studies on the effect of Oidium tuckeri on the phenolic coposition of grapes and wines.Vitis, 34: 149-150.
2- Braun U., Cook R.T.A., Inman A., and Shin H.D. 2002. The taxonomy of the powdery mildew fungi. In: Belanger, R.R., Bushnell, W.R., Dick, A.J., Timothy L.W., (Eds.), The powdery mildews, a comprehensive treatise. The American Phytopathological Society St. Paul, Minnesota, USA. pp. 13-55.
3- Calonnec A., Cartolaro P., Poupot C., Dubourdieu D., and Darriet P. 2004. Effects of Uncinula necator on the yield and quality of grapes (Vitis vinifera) and wine. Plant Pathology, 53: 434-445.
4- Campbell P., Bendek C., Latorre B.A., and Torres R. 2003. Pronosticoy effect odelambiente en el desarrollodeloidio de la vid. Aconex (Chile), 81:5-10. [In Spanish].
5- Emmett R.W. 2003. Strategic use of sulfur in disease and pest management programs for dried vine fruit production. Final Project Report for Horticulture Australia Ltd. Department of Primary Industries, Mildura Vic. 66 pp.
6- Gadoury D.M., Cadle-Davidson L., Wilcox W.F., Dry I.B., Seem R.C., and Milgroom M.G. 2011. Grapevine powdery mildew (Erysiphe necator): a fascinating system for the study of the biology, ecology and epidemiology of an obligate biotroph. Molecular Plant Pathology, 99:1143-1149.
7- Gadoury D.M., Seem R.C., Pearson R.C., and Wilcox W.F. 2001. Effects of powdery mildew on vine growth, yield and quality of Concord grapes. Plant Disease, 85: 137-140.
8- Gaunt, R.E. 1995. The relationship between plant disease severity and yield. Annual Review of Phytopathology, 33: 119-144.
9- Glories Y. 1998. Chimie du vin-stabilisation et trait ements. pp. 200-202.
10- Grove G., and Nelson M.E. 2011. New fungicides for grapevine powdery mildew management WSU-IAREC, Prosser WA Viticulture Extension WSU-IAREC 24106 N. Bunn Rd, Prosser, WA 99350, 10pp.
11- Horsfall J.B., and Cowling E.B. 1978. Pathometery: The measurement of plant diseases. In: Plant Disease, an Advanced Treatise. Vol. 2. How Diseases Develops in Populations. Academic Press, New York, pp. 119-136.
12- Jarvis W., Gubler W., and Grove G. 2002. Epidemiology of powdery mildew in agricultural pathosystems.In: Belanger R. (ed.), The powdery mildew: A Comprehensive Treatise. APS Press, St. Paul, MN, USA.,pp. 169-199.
13- KarbalaeiKhiavi H., Shikhlinski H., BabaeiAhari A., Heydari A., and Akrami M. 2012. Study on the biology and epidemiology of Uncinula necator – the causal agent of grape powdery mildew disease. Journal of Environmental Science and Engineering, 1(4): 574-579.
14- KarbalaeiKhiavi H., Shikhlinski H., BabaeiAhari A., and Akrami M. 2012. Evaluation of different grape varieties for resistance to powdery mildew caused by Uncinula necator. African Journal of Agricultural Research, 7(29): 4182-4186.
15- Madden L., and Nutter F. 1995. Modeling crop losses at the field scale. Canadian Journal of Plant Pathology, 17: 124-137.
16- Ollat N., Diakou-Verdin P., Carde J.P., Barrieu F., Gaudillera J.P., and Moing A. 2002. Grapeberrydevelopment. A review Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin, 36: 109-31.
17- Ough C.S., and Berg H.W. 1979. Powderymildewsensoryeffect on wine. American Journal of Enology and Viticulture, 30: 321-325.
18- Pearson R.C., and Goheen A.C.1990. Compendium of grape diseases. APS Press, American Phytopathological Society.
19- Savocchia S., Stummer B., Scott E., and Wicks T. 1999. Detection DMI resistance among population of powdery mildew fungus. The Australian Grape grower and winemaker, 424: 34-41.
20- Wang Y., Schwaninger H., He P., and Wang Y. 2007. Comparison of resistance to powdery mildew and downy mildew in Chinese wild grapes. Vitis, 46: 32-136.
21- Wang Y. 1993. Genetic studies on resistance to powdery mildew Uncinula necator of wild Chinese Vitis species. Ph.D. Thesis. Northwestern Agriculture University, Yangling, China.
22- Wicks T.J., and Hitch C. 2001a. Higher sulfur rates improve powdery mildew control. Aust. Grape grower and Winemaker, 452: 62-64.
23- Wicks T.J., and Hitch C. 2001b. Integrating different chemical groups in spray programs for thecontrol of powdery mildew. Australian Grape grower and Winemaker 452: 27-31.
24- Wright D.P., Baldwin B.C., Shephard M.C., and Scholes J.D. 1995. Source-sink relationships in wheat leaves infected with powdery mildew. Alternation in carbohydrate metabolism. Physiological and Molecular Plant Pathology, 47: 237-253. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8,640 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 435 |