تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,522 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,313,542 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,544,649 |
پاسخ آفتابگردان آجیلی (Helianthus annuus L.) به سیستم تغذیه گیاهی در خاک تحت محلولپاشی با کود مایع آمینوفیش AMI 16، اسید فولویک و کود میکروکامل | ||
بوم شناسی کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 فروردین 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/agry.2022.73721.1081 | ||
نویسندگان | ||
وحید سرابی* ؛ بهمن شجاعی کلجاهی؛ کامبیز عزیزپور | ||
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر نوع تغذیه گیاهی در خاک تحت محلولپاشی با ترکیبات متنوع بر عملکرد و اجزای آن در آفتابگردان آجیلی رقم شمشیری، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحت نظارت جهاد کشاورزی صوفیان واقع در روستای خواجه مرجان در سال 1398 به اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایش شامل کاربرد انواع تیمارهای کودی (شیمیایی نیتروژنه، آلی ورمیکمپوست و زیستی مایکوریزا) و محلولپاشی (اسید آمینه آزاد آمینوفیش، اسید فولویک و کود میکرو کامل) بودند. نتایج نشان داد که با کاربرد مایکوریزا و ورمیکمپوست بیشترین مقادیر عملکرد و اجزای آن در آفتابگردان آجیلی در مقایسه با کاربرد کود شیمیایی نیتروژنه بدست میآید. همچنین، بیشترین مقادیر عملکرد و اجزای آن در بوتههای آفتابگردان با کاربرد کود میکرو کامل و اسید آمینه آزاد در مقایسه با کاربرد اسید فولویک و تیمار عدم محلولپاشی بدست آمد. اثرات متقابل کودی و محلولپاشی نیز نشان داد که بیشترین عملکرد دانه و روغن دانه از کاربرد کود میکرو کامل به همراه دو تیمار کودی مایکوریزا و ورمیکمپوست بدست میآید. با این حال، بین این تیمارها و تیمارهای کاربردی اسید آمینه آزاد به همراه مایکوریزا و ورمیکمپوست اختلاف معنیداری مشاهده نشد. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که محلولپاشی با کود میکرو کامل یا اسید آمینه آزاد به همراه مایکوریزا و ورمیکمپوست میتواند با تأمین عناصر غذایی و آب مورد نیاز بوتههای آفتابگردان در مراحل حسّاس رشدی منجر به افزایش عملکرد و اجزای آن در آفتابگردان آجیلی رقم شمشیری شود. | ||
کلیدواژهها | ||
کود زیستی؛ کود آلی؛ عملکرد و اجزای آن؛ مکمل های تغذیه ای؛ دانههای روغنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 322 |