تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,847 |
تعداد مقالات | 19,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,343,961 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,580,675 |
بررسی، بهینهسازی مصرف انرژی و مدلسازی عملکرد دو رقم شلتوک با الگوریتم ژنتیک-کلونی زنبور عسل مصنوعی | ||
ماشین های کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 آبان 1401 اصل مقاله (1.63 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jam.2022.77064.1108 | ||
نویسندگان | ||
سینا شریفی1؛ نگار حافظی2؛ محمدحسین آق خانی* 3 | ||
1دانشگاه شهید چمران اهواز - گروه مهندسی بیوسیستم | ||
2دانشگاه شهید چمران اهواز- گروه مهندسی بیوسیستم | ||
3دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
استفاده کارآمد از انرژی در تولید شلتوک برنج، با کاهش انتشار گازهای گلخانهای، از تخریب بومنظامهای کشاورزی جلوگیری نموده و سبب توسعه کشاورزی پایدار میشود. هدف از این مطالعه، بررسی، مقایسه، بهینهسازی مصرف انرژی و مدلسازی عملکرد محصول در تولید دو رقم شلتوک با الگوریتم ژنتیک-کلونی زنبور عسل مصنوعی بود. دادهها از طریق مصاحبه با 120 کشاورز و صاحب مزرعه جمعآوری شد. نتایج نشان داد که در رقم مرغوب هاشمی و رقم پُرمحصول جمشیدی میانگین کل انرژی مصرفی بهترتیب 973/55 و 796/54 گیگاژول بر هکتار بود و میانگین کل انرژی تولیدی بهترتیب 74/30 و 52/62 گیگاژول بر هکتار بهدست آمد که نشان از افزایش 03/2 برابری انرژی تولیدی در رقم جمشیدی نسبت به رقم هاشمی داشت. ارزیابی شاخصهای R2، RMSE، MAPE، EF و مقایسه آماری میانگین، واریانس و توزیع آماری در مدل تلفیقی الگوریتم ژنتیک-کلونی زنبور عسل مصنوعی بیانگر نتایج مطلوب الگوریتم زنبور عسل مصنوعی به عنوان تابع برازندگی الگوریتم ژنتیک بود. همچنین، نتایج بهینهسازی مصرف انرژی توسط الگوریتم ترکیبی ژنتیک-کلونی زنبور عسل مصنوعی نشان داد که بیشتر منابع مصرفی از حالت بهینه فاصله دارند که با مدیریت صحیح امکان صرفهجویی مصرف انرژی در رقمهای هاشمی و جمشیدی بهترتیب 96/53 و 41/39 درصد وجود دارد. ارقام پُرمحصول با هدف تأمین امنیّت غذایی، آبی و انرژی اصلاح شدهاند. نتایج پژوهش حاضر، میتواند در شناسایی پتانسیل صرفهجویی انرژی در صنعت برنج کشور کمک بهسزایی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
الگوریتم ژنتیک؛ انرژی؛ برنج؛ مدلسازی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,042 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 501 |