تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,789,490 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,085,401 |
سین بیوتیک ها به عنوان جایگزین بالقوه محرک رشد برای بهبود پایداری میکروبی و اکسایشی گوشت بلدرچین ژاپنی | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 بهمن 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی لاتین | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2023.77120.1191 | ||
نویسندگان | ||
بهزاد ناصحی* 1؛ مجید نوش کام2؛ میترا قدسی3؛ احمد طاطار4 | ||
1دانشگاه پیام نور | ||
2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
4دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
استفاده از آنتیبیوتیکها در پرورش دام بهویژه طیور منجر به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی و اختلالات انسانی میشود. بنابراین محققان به دنبال یک جایگزین خوب برای بهبود تعادل میکروبی روده و ظرفیت برد دام هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف (0، 90 و 100 درصد) پروبیوتیک فرماکتو (F)، پریبیوتیک پریمالاک (P) و ترکیب آنها بر خواص شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت بلدرچین ژاپنی انجام شد. بررسی ویژگیهای حسی گوشت بلدرچین ژاپنی نشان داد که گوشت نمونه F100 بالاترین امتیاز رنگ و بو را نشان داد. درحالیکه ویژگی آبدار بودن بیشتر به سطح پری بیوتیک وابسته بود و نمونههای F100P100 و F90P90 به ترتیب بالاترین طعم گوشت و نمرات پذیرش کلی را کسب کردند. کمترین تعداد میکروارگانیسم و کلیفرم کل در F90P100 در طول نگهداری مشاهده شد. بهطورکلی افزودن سینبیوتیکها به جیره بلدرچین ژاپنی علاوه بر کنترل اکسیداسیون منجر، سبب بهبود کیفیت و کاهش آلودگی میکروبی گوشت در یخچال گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ آنتیبیوتیک؛ سین&rlm؛ بیوتیک؛ طیور؛ کیفیت گوشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 17 |