تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,873 |
تعداد مقالات | 19,713 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,850,687 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,618,509 |
عوامل موثر بر انگیزه به اشتراک گذاری تجارب سفر از طریق رسانه های اجتماعی: مطالعه ی گردشگران شهر شیراز | ||
جغرافیا و توسعه فضای شهری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 شهریور 1402 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jgusd.2023.81706.1308 | ||
نویسندگان | ||
مهدی کاظمی* 1؛ محمدمهدی پورسعید2؛ سارا حسینی3 | ||
1عضو هیات علمی | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
3گروه مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
با پشتیبانی فناوری های اطلاعات و ارتباطاتی جدید، مردم می توانند تجارب سفرشان را با دیگران در شبکه های اجتماعی و وب سایت های گردشگری به اشتراک گذارده و از این کار لذت می برند. اطلاعات استخراج شده از این منابع حتی جریان های سفر در سطح دنیا را هدایت می کند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر انگیزه به اشتراک گذاری تجارب سفر در رسانه های اجتماعی توسط گردشگران شهر شیراز است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نوع تحقیقات همبستگی است،داده های میدانی با استفاده از پرسشنامه تبادل تجربیات سفر در رسانه های اجتماعی اولیویرا و همکاران (20۲۰) به روش پیمایشی گردآوری شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل همه گردشگرانی است که در سال 1399 و نیمه اول ۱۴۰۰، از شهر شیراز بازدید و تجربیات سفرشان را در سایت های اینترنتی منتخب این پژوهش به زبان فارسی به اشتراک گذاشته اند. پرسشنامه پژوهش بصورت تصادفی در اختیار عده ای از این گردشگران قرار گرفت و در نهایت تعداد ۳۸۴ پرسشنامه قابل تحلیل گردآوری شد. تحلیل های آماری با نرم افزارهای SPSS نسخه 26 و AMOS نسخه 24 انجام شده است. یافته های نشان می دهد که 8 عامل(شامل تعلق به گروه، ارزش های مشترک، انطباق، لذت ادراک شده، انگیزه های نوع دوستی، خود شکوفایی یا کمال شخصی، محیط تعاملات و عوامل شخصی)، بر انگیزه به اشتراک گذاری تجارب سفر از طریق رسانه های اجتماعی تاثیر مثیت دارند ولی، اثر منفی محیط تعاملات و حفظ حریم خصوصی بر اشتراک گذاری تجربه سفر مورد تایید قرار نگرفت | ||
کلیدواژهها | ||
اشتراک گذاری تجربه سفر؛ نظریه نفوذ اجتماعی؛ گردشگری؛ شبکه های اجتماعی؛ وب سایت های گردشگری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 74 |