- آقایاری هیر، ت. (1389). بررسی روند تحولات جمعیتی خانوار و تأثیر آن بر مصرف غذا در ایران طی سالهای 1363-1385. (رسالۀ دکتری منتشرنشدۀ علوم اجتماعی)، دانشگاه تهران، ایران.
- اسمی، ر.، سعدیپور، ا.، و اسدزاده، ح. (1389). رابطۀ تماشای آگهیهای تبلیغاتی تلویزیون با الگوی مصرف در کودکان و نوجوانان تهرانی. پژوهشهای ارتباطی، 17(61)، 117-93.
- بابک، آ.، فرجزادگان، ز.، مساح، م.، حیدری، ک.، امیدی، ر.، و شاهثنایی، آ. (1396). رفتارهای تغذیهای نامطلوب در کودکان و نوجوانان استان اصفهان در سال دانشکده پزشکی اصفهان، 35(460)، 1822-1812.
- باقرنیا، م.، کشاورز، س. ع.، جزایری، س. ا.، مراثی، م. ر.، عالیپور بیرگانی، ر.، دریابیگی خطبهسرا، ر.، و مصطفوی، ف. (1395). بررسی رابطۀ بین حمایت اجتماعی با رفتارهای تغذیهای در دختران دانشآموز دارای اضافه وزن و مبتلا به چاقی مدارس راهنمایی شهر شاهینشهر. تحقیقات نظام سلامت، ۱۲(۴)، 419-414.
- بوردیو، پ. (1390). تمایز: نقد اجتماعی قضاوتهای ذوقی (ح. چاوشیان، مترجم) تهران: ثالث.
- تاجفرد، م.، واحدیان شاهرودی, م.، اسماعیلی، ح.، علیزاده، ن.، و حسینی خبوشان، ز. (1396). بررسی عوامل مؤثر بر انجام رفتارهای تغذیه صحیح در زنان: مطالعهای مبتنی بر مدل ارتقاء سلامت پندر: 1395. زنان، مامایی و نازایی ایران، 20(9)، 15-8.
- حسنیان، غ.، بنیهاشمی، س. م.، و سبحانی، ع. (1400). تقابل فرهنگی و دینی محتوای برنامههای غذایی ماهوارهای با اصول سبک زندگی تغذیهای ایرانی-اسلامی. دین و ارتباطات، 28(59)، 118-91.
- دادیپور، س.، مدنی، ع.، قنبرنژاد، ا.، صفری مرادی، ع.، امانی، ف.، حسینی، م.، و یگانه، ح. (1393). عوامل مرتبط با مصرف غذاهای آماده در شهر بندرعباس: یک مطالعه مبتنی بر جمعیت (رفتار تغذیه ای). آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، 2(2)، 86-77.
- رمضانخانی، ع.، غفاری، م.، میرزایی، ا.، خداکریم، س.، طاهری تنجانی، پ، و حیدریانزاده، ز. (1395). بررسی رفتارهای تغذیهای سالمندان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر ایلام. آموزش و سلامت جامعه، 3(3)، 50-45.
- ساعی، م. (1393). بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با رفتارهای تغذیهای بین نسلی (مورد مطالعه: شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز). (پایاننامۀ منتشرنشدۀ کارشناسیارشد علوم اجتماعی)، دانشگاه تبریز، ایران.
- عرشی، ش.، قنبری، ب.، نعمتی، ک.، سلیمان اختیاری، ی.، ترکمننژاد، ش.، و کلاهی، ع. (1393). الگوی رفتارهای تغذیهای دختران دبیرستانی منطقه شمال تهران. سلامت اجتماعی، 1(2)، 110-99.
- علیزاده اقدم، م. ب. (1391). تحلیل جامعهشناختی سبک غذایی شهروندان تبریزی. رفاه اجتماعی، ۱۲(۴۴)،۳۱۸-۲۸۵.
- علیمرادی، ف.، باریکانی، آ.، جوادی، م.، زمانی، ن.، نوری، ا.، و عبدالملکی، س. (1395). عوامل مؤثر بر گرایش به مصرف فستفودها (غذاهای آماده) در نوجوانان. تحقیقات نظام سلامت، 12(1)، 69-64.
- عیسیزاده، ن.، برزگران، م.، رحمانیان، و.، دلاوری، س.، مرزبان، آم.، ایاسی، م.، و جعفری، ف. (1397). رابطۀ نگرش مذهبی با رفتار تغذیهای در دانشآموزان دبیرستانی شهرستان زریندشت. طب و تزکیه، 27(1)، 33-23.
- کوهی، ک.، مبارک بخشایش، م.، و عبدی چایکندی، ر. (1392). بررسی میزان گرایش دانشجویان به فستفودها و عوامل مؤثر بر آن. اخلاق زیستی، 3(8)، 185-157.
- گلابی، ف.، و ساعی، م. (1393). بررسی نقش دینداری در رفتار تغذیهای و زمینه اجتماعی مرتبط با آن در شهروندان بالای ۱۵ سال تبریزی در سال۱۳۹۳. دین و سلامت، 2(۲)، 28-19.
- گلابی، ف.، آقایاری هیر، ت. و ساعی، م. (1395/الف). بررسی گذار تغذیهای در بین نسلها و زمینۀ اجتماعی مرتبط با آن. پایش، 15(3)، 231-221.
- گلابی، ف.، آقایاری هیر، ت.، و ساعی، م. (1395/ب). نقش رسانه در رفتارهای تغذیه ای و زمینه اجتماعی مرتبط با آن مورد مطالعه: شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز. جامعهشناسی کاربردی، 27(61)، 42-27.
- گیدنز، آ. (1398). تجدد و تشخص: جامعه و هویت شخصی در عصر جدید (ن. موفقیان، مترجم) تهران: نشر نی.
- مرزبان، آ.، بهارینیا، س.، و برزگران، م. (1398). رابطۀ نگرش مذهبی با رفتار تغذیهای در دانشآموزان دبیرستانی شهر یزد. دین و سلامت، 7(2 )، 21-12.
- نوابخش، م.، و مثنی، ا. (1390). بررسی جامعهشناختی تحولات تغذیه در جوامع معاصر. علوم غذایی و تغذیه، 9(1)، 48-33.
- نوغانی دخت بهمنی، م.، و میرمحمدتبار، س. ا. (1396). فراتحلیل: مبانی و کاربردها. مشهد: انتشارات دانشگاه فردوسی.
- Ali, Z., Scheelbeek, P. F., Dalzell, S., Hadida, G., Segnon, A. C., M'boob, S., & Green, R. (2023). Socio-economic and food system drivers of nutrition and health transitions in The Gambia from 1990 to 2017. Global Food Security, 37(6), 101-113.
- Batal, M., Deaconu, A., & Steinhouse, L. (2023). The nutrition transition and the double burden of malnutrition. Nutritional Health: Strategies for Disease Prevention. 28(4), 33-44.
- Borenstein, M., Hedges, L. V., Higgins, J. P., & Rothstein, H. R. (2021). Introduction to meta-analysis. New Jersey: John Wiley & Sons.
- Cockerham, W. C. (2005). Health lifestyle theory and the convergence of agency and structure. Journal of health and social behavior, 46(1), 51-67.
- Cohen, J. (2013). Statistical power analysis for the behavioral sciences. New York: Academic press.
- Di Renzo, L., Gualtieri, P., Romano, L., Marrone, G., Noce, A., Pujia, A., & De Lorenzo, A. (2019). Role of personalized nutrition in chronic-degenerative diseases. Nutrients, 11(8), 1-24.
- Grzymisławska, M., Puch, E. A., Zawada, A., & Grzymisławski, M. (2020). Do nutritional behaviors depend on biological sex and cultural gender? Advances in Clinical & Experimental Medicine, 29(1), 165-172.
- Heiman, A., Gordon, B., & Zilberman, D. (2019). Food beliefs and food supply chains: The impact of religion and religiosity in Israel. Food Policy, 83(1), 363-369.
- Horská, E., Ürgeová, J., & Prokeinova, R. (2011). Consumers’ food choice and quality perception: Comparative analysis of selected Central European countries. Agricultural Economics, 57(10), 493-499.
- Hunter, J. E., & Schmidt, F. L. (2004). Methods of meta-analysis: Correcting error and bias in research findings. New York: SAGE.
- Lipsey, M. W., & Wilson, D. B. (2001). Practical meta-analysis. New York: SAGE.
- Littell, J. H., Corcoran, J., & Pillai, V. (2008). Systematic reviews and meta-analysis. England: Oxford University Press
- Llorca-Jaña, M., Nazer, R., Rivas, J., & Morales-Campos, D. (2022). The timing and nature of the nutrition transition in Chile, 1930–2019. Rivar, 9(1), 135.
- Mao, J. (2007). Identifying Factor Affecting Nutrition Transition of Yong Adults in Hubei. (Unpublished PhD Dissertation in Nutritional Sciences), Lowa State University, United States.
- Petersen, K., Davis, R. C., Weisburd, D., & Taylor, B. (2022). Effects of second responder programs on repeat incidents of family abuse: An updated systematic review and meta‐analysis. Campbell systematic reviews, 18(1), 1-37.
- Popkin, B. M. (2001). Nutrition in transition: the changing global nutrition challenge. Asia Pacific journal of clinical nutrition, 10, 13-18.
- Popkin, B. M. (2002). An overview on the nutrition transition and its health implications: the Bellagio meeting. Public health nutrition, 5(1), 93-103.
- Popkin, B. M., & Ng, S. W. (2022). The nutrition transition to a stage of high obesity and noncommunicable disease prevalence dominated by ultra‐processed foods is not inevitable. Obesity Reviews, 23(1), 13366.
- Rao, K. V. (2002). Pattern of Food Consumption and Nutrient Adequacy-a Case Study of Adults by Religion. The Indian Journal of Nutrition and Dietetics, 39(4) 160-172.
- Reshi, I. A., Dar, S. A., & Ansar, S. S. (2023). An empirical study on the factors affecting consumer behavior in the fast-food industry. Journal of Accounting Research, Utility Finance and Digital Assets, 1(4), 376-381.
- Sievert, K., Lawrence, M., Naika, A., & Baker, P. (2019). Processed foods and nutrition transition in the Pacific: regional trends, patterns and food system drivers. Nutrients, 11(6), 1328.
- Utter, J., Scragg, R., Schaaf, D., & Mhurchu, C. N. (2008). Relationships between frequency of family meals, BMI and nutritional aspects of the home food environment among New Zealand adolescents. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 5(1), 1-7.
- Wiegand, M., Roth, B., & Klakow, D. (2012). Knowledge acquisition with natural language processing in the food domain: Potential and challenges. Proceedings of the Cooking with Computers workshop (CwC), 1, 222-227.
|