تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,845 |
تعداد مقالات | 19,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,292,240 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,524,943 |
اثر حلالهای مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره میوه زغال اخته | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 31، دوره 13، شماره 4 - شماره پیاپی 46، مهر و آبان 1396، صفحه 517-527 اصل مقاله (2.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i0.53710 | ||
نویسندگان | ||
فروغ گیلانی؛ زینب رفتنی امیری* ؛ رضا اسماعیل زاده کناری | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری، مازندران. | ||
چکیده | ||
میوه زغال اخته به دلیل داشتن ترکیبات ارزشمند فراوانی مانند ترکیبات فنولی، منبع خوبی از آنتیاکسیدانهای طبیعی است و میتواند بهعنوان گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه، تاثیر روشهای استخراج (غرقابی و اولتراسوند) و حلال (اتانول100%، آب- اتانول به نسبت 50:50 حجمی-حجمی و آب) بر میزان ترکیبات فنولی استخراجی و خواص آنتیاکسیدانی عصاره میوه زغال اخته مورد بررسی قرار گرفت. محتوای فنول کل عصارهها با روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها با استفاده از سنجش قدرت احیاکنندگی آهن III و مهار رادیکالهای آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که نوع حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی عصارهها تاثیر گذار بوده است و همچنین وابستگی غلظت ترکیبات فنولی با خاصیت آنتیاکسیدانی در همه عصارهها مشاهده شد. بالاترین مقدار ترکیبات فنولی با 72/142 میلیگرم بر گرم (برحسب اسید گالیک) متعلق به عصاره میوه زغال اخته حاصل از حلال آب- اتانول ( 50:50 حجمی/ حجمی) به کمک روش اولتراسوند بوده است. هم چنین این عصاره با کمترین IC50 با مقدار 955/0 میلیگرم بر میلیلیتر در روش مهار رادیکالهای آزاد DPPHو بالاترین جذب با مقدار 601/0 در آزمون قدرت احیاکنندگی آهن III، بالاترین کارایی آنتیاکسیدانی را نشان داده است. | ||
کلیدواژهها | ||
میوه زغال اخته؛ غرقابی؛ اولتراسوند؛ حلال؛ خواص آنتی اکسیدانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 302 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 244 |