تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,777 |
تعداد مقالات | 18,925 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,773,681 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,065,071 |
مطالعه تاثیر کاربرد غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی انگور رقم "شاهرودی" | ||
علوم باغبانی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 فروردین 1400 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2021.59037.0 | ||
نویسندگان | ||
محمود حسن آبادی1؛ مجید عزیزی ![]() ![]() | ||
1فردوسی مشهد | ||
2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3صنعتی شاهرود | ||
4مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود | ||
چکیده | ||
چکیده: در این مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی انگور رقم شاهرودی طی سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش بر روی درختان 13 ساله در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. درختان میوه و خوشهها دو هفته پس از تشکیل میوه با محلول اسید سالیسیلیک با غلظت های صفر و1 و2 و3 میلی مولار به صورت یکنواخت محلولپاشی شدند. برای تیمار شاهد از آب مقطر به تنهایی استفاده شد. ارزیابی صفات کمی و کیفی پس از برداشت میوهها صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که کاربرد اسید سالیسیلیک بر کلیه صفات اندازه گیری شده در سطح احتمال %1 معنی دار بود. بیشترین میزان عملکرد به میزان 3/31 کیلوگرم به ازای هر بوته در تیمار 2 میلی مولار اسید سالسیلیک و کمترین مقدار در تیمار شاهد به میزان 21 کیلوگرم به ازای هر بوته مشاهده شد. در مورد مقدار ترکیبات فنلی بیشترین میزان در تیمار 2 میلی مولار بر لیتر اسید سالسیلیک (20/137 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم نمونه تازه) و کمترین مقدار در تیمار شاهد مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول در تیمار شاهد (34/18 درصد بریکس) و کمترین آن در تیمار 2 میلی مولار در لیتر اسید سالسیلیک (95/16درصد بریکس) مشاهده شد. بر این اساس کاربرد غلظت 2 میلی مولار اسید سالسیلیک بهترین غلظت بوده و شاهد کمترین تاثیر را در بهبود صفات ثبت شده داشت. بنابراین کاربرد اسید سالسیلیک میتواند بعنوان تیمار مناسبی جهت افزایش خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم شاهرودی بکار برده شود. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 495 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 8 |