تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,738 |
تعداد مقالات | 18,660 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,166,663 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,157,508 |
اثر روشهای فرآوری دانه جو و منابع نیتروژن غیرپروتئینی جیره غذایی بر خصوصیات تجزیه پذیری شکمبهای، تولید گاز و تولید پروتئین میکروبی در بره های پرواری نژاد افشاری | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.77937.1091 | ||
نویسندگان | ||
بهمن قربانی ![]() ![]() ![]() | ||
1دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- دانشکده علوم دامی و شیلات | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
4گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار شامل گروه شاهد حاوی دانه جو کامل (بدون فرآوری) و بدون اوره و کود مرغی، تیمارهای 2 و 3 و 4 بهترتیب با روشهای فرآوری مختلف آسیاب کردن، پرک کردن و پلت کردن با سطح معین اوره (1درصد) و تیمارهای 5 و 6 و 7 بهترتیب با روشهای فرآوری مختلف آسیاب کردن، پرک کردن و پلت کردن با سطح معین کود مرغی (12 درصد) روی برههای نر نژاد افشاری انجام گرفت. نتایج نشان دادند، روشهای فرآوری دانه جو به همراه منابع نیتروژن غیرپروتئینی تاثیر معنیداری بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و ماده آلی داشت. پارامترهای مختلف تجزیه پذیری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری بین تیمارها را نشان داد. تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی با سرعت عبور 2، 5 و 8 درصد در ساعت بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری داشت. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر پارامترهای تولید گاز و میزان گاز تولیدی در 96 ساعت، قابلیت هضم مواد آلی، میزان انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب فرار با زنجیره کوتاه تفاوت معنیداری وجود داشت. میزان دفع هر یک از مشتقات پورین (آلانتوئین، اسید اوریک، گزانتین + هیپوگزانتین) و دفع کل مشتقات پورین از طریق ادرار و میزان پروتئین میکروبی سنتز شده در شکمبه تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت و تفاوت مشاهده شده معنی دار بود. تفاوت معنی داری در pH شکمبه و نیتروژن آمونیاکی در تیمارهای آزمایشی وجود داشت. به طور کلی، استفاده از اوره (1 درصد) و کود مرغی (12 درصد) با روشهای مختلف فرآوری دانه جو بدون اثرات منفی بر تجزیه پذیری شکمبهای، فراسنجههای شکمبهای مایع و تولید گاز از نظر تولید پروتئین میکروبی میتواند مفید باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون گاز؛ تجزیه پذیری شکمبهای؛ تولید پروتئین میکروبی؛ نیتروژن غیرپروتئینی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 18 |