تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,930 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,814,295 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,124,874 |
بررسی اثر رطوبت بر خواص مکانیکی و سرعت حد میوه زرشک | ||
ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 2، 1390 اصل مقاله (548.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jam.v1i2.11358 | ||
نویسندگان | ||
احسان ولایتی* 1؛ باقر عمادی1؛ مهدی خجسته پور1؛ محمد حسین سعیدی راد2 | ||
1دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی | ||
چکیده | ||
مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبتهای مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان رطوبت باعث افزایش نیروی شکست از 387/1 به 679/2 نیوتن، چقرمگی از 297/4 به 220/8 ژول بر سانتی متر مکعب، کاهش تغییر شکل از 387/3 به 413/2 میلی متر و کاهش انرژی شکست از 921/0 به 661/0 میلی ژول شد. تأثیر جهت بارگذاری، سرعت بارگذاری و اثر متقابل آنها نیز تنها در میوه تازه با رطوبت 76 درصد بررسی شد که فقط اثر جهت بارگذاری بر روی کلیه خواص به استثنای چقرمگی معنی دار شد. همچنین محتوای رطوبتی به عنوان عامل موثر بر سرعت حد میوه شناخته شد به طوری که با کاهش محتوای رطوبتی، سرعت حد زرشک از 9 به 5/4 متر بر ثانیه کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
زرشک؛ خواص مکانیکی؛ سرعت حد؛ میزان رطوبت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 163 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 253 |