تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,875 |
تعداد مقالات | 19,721 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,151,785 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,661,651 |
تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند | ||
ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 6، 1392، صفحه 144-153 اصل مقاله (722.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jam.v3i2.25170 | ||
نویسندگان | ||
کبری هدایتی1؛ باقر عمادی* 1؛ مهدی خجسته پور1؛ شهرام بیرقی طوسی2 | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد | ||
چکیده | ||
شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، بهطور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و زمان موج دهی بر روی خواص مکانیکی و میزان استخراج قند از چغندرقند با رطوبت پایه 75% مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور توسط یک دستگاه حمام فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی، تأثیر فاکتورهای فرکانس (بدون موج دهی، 25 و 45 کیلوهرتز)، دما (25، 50 و 70 درجه سانتی گراد) و زمان موج دهی (10، 20 و30 دقیقه) بر روی نمونهها مطالعه گردید؛ و با نمونه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که فاکتورهای فرکانس، دما و زمان تأثیر معنی داری بر افزایش استخراج قند داشته است و می تواند نسبت به نمونه شاهد راندمان قندگیری را تا 56% افزایش دهد. میزان مدول الاستیسیته و مدول برشی روند کاهشی داشتند. میزان انرژی کل گسیختگی، انرژی کل برشی، نیروی حداکثر گسیختگی و نقطه تسلیم گسیختگی روند افزایشی داشتند. فرکانس بر روی نقطه تسلیم برشی و نیروی برشی تأثیر معنی داری نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
امواج فراصوت؛ چغندرقند؛ خواص مکانیکی؛ عیار قند | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 354 |