تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,493 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,278,074 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,510,225 |
اثر فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام، اسیدهای آمینه، | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 2، تیر 1388 اصل مقاله (253.98 K) | ||
نوع مقاله: مقالات علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v1i2.1970 | ||
نویسندگان | ||
احمد حسن آبادی* 1؛ حسن نصیری مقدم2؛ حسن کرمانشاهی2؛ محسن دانش مسگران2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر آنزیم فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام، اسیدهای آمینه و ابقای ظاهری کلسیم، فسفر کل، آهن و روی در جوجه مرغ های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 240 قطعه جوجه مرغ گوشتی سویه راس در مدت 28 روز انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح صفر، 250، 500، 750، 1000 و 1250 واحد فیتاز در کیلوگرم جیره غذایی بود. جیره پایه ذرت- سویا از سن یک الی 28 روزگی استفاده شد. کل فضولات تولید شده از سن 21 روزگی به مدت سه روز به منظور آنالیز اسیدهای آمینه، پروتئین خام، کلسیم، فسفر کل، آهن و روی جمع آوری گردید. در این آزمایش سطوح 250 و500 واحد فیتاز در کیلوگرم جیره غذایی باعث بهبود معنیدار قابلیت هضم ظاهری اسیدهای آمینه (بجز آلانین، والین و ترئونین) و قابلیت هضم پروتئین نسبت به تیمار شاهد گردید. آنزیم فیتاز تأثیر معنی داری بر ابقای ظاهری کلسیم و فسفر نداشت اما ابقای ظاهری آهن و روی را به طور معنی داری افزایش داد. فیتاز در هیچ یک از سطوح مورد استفاده اثر معنیداری بر وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک از سن 28-1 روزگی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
فیتاز؛ قابلیت هضم؛ اسید آمینه؛ پروتئین خام؛ مواد معدنی؛ عملکرد؛ جوجه گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 308 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 378 |