تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,777 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,755,351 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,024,810 |
تأثیر عصارة ورمیکمپوست بر رشد اولیه نشاء لوبیاقرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) در شرایط تنش شوری | ||
پژوهشهای حبوبات ایران | ||
مقاله 10، دوره 2، شماره 2، بهمن 1390 اصل مقاله (453.56 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijpr.v2i2.19073 | ||
نویسندگان | ||
عبدالله بیک خور میزی ![]() | ||
1دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسیمشهد | ||
2دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
4دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
کود آلی ورمیکمپوست، بهدلیل ساختار متخلخل، ظرفیت نگهداری آب بالا، دارا بودن موادی شبیه به هورمونها و تنظیمکنندههای رشد گیاهی و همچنین وجود مقادیر بالای عناصر غذایی ماکرو و میکرو، میتواند تأثیر تنشهای مختلف را بر گیاهان کاهش دهد. این مطالعه بهمنظور بررسی برهمکُنش سطوح مختلف عصارة آبی ورمیکمپوست و تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک نشای لوبیاقرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney)انجام شد. دَه سطح مختلف از عصارة ورمیکمپوست (صفر، 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2، 5، 5/7، 10 و 100درصد) و پنج سطح شوری (0، 30، 60، 90 و120 میلیمول NaCl) بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. نمونهبرداری از نشاها پس از یک هفته انجام شد. نتایج نشان داد که در محیط بدون تنش، عصارة ورمیکمپوست در غلظتهای 1، 2، 5/7 و 10درصد، طول و وزن خشک هیپوکوتیل و همچنین وزن خشک ریشه را بهصورت معنیداری افزایش داد (p≤ 0.05)، اما تأثیر معنیداری بر قطر، سطح و مجموع طول ریشهها نداشت. غلظتهای 2 و 10درصد عصارة ورمیکمپوست در شوری 30میلیمول NaCl و عصارة 5/7درصد در شوری 90میلیمول NaCl، طول هیپوکوتیل را نسبت به شاهد (بدون ورمیکمپوست) بهصورت معنیداری افزایش داد. در این آزمایش، غلظتهای 2 و 5درصد عصارة ورمیکمپوست بهترتیب در شوری 30 و 120میلیمول NaCl، کاهش وزن خشک ریشه را بهطور معنیداری بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ رشد؛ لوبیا (Phaseolus vulgaris L.)؛ ورمیکمپوست | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 119 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 127 |