تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,493 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,277,798 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,509,793 |
بررسی اثر اسید اسکوربیک، اسید سیتریک و متابی سولفیت سدیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و اورگانولپتیکی برگه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم جهانگیری | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 8، دوره 26، شماره 1، خرداد 1391 اصل مقاله (207.38 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v0i0.12894 | ||
نویسندگان | ||
محمد حسینی* ؛ مصطفی مصطفوی؛ ابراهیم هادوی؛ مهدی رضائی | ||
چکیده | ||
در اکثر مناطق در کشور ما برای تولید برگه زردآلو از گاز گوگرد جهت نگهداری و حفظ رنگ استفاده میشود که آلرژی زا و سرطان زا است. هدف اصلی این پژوهش استفاده از مواد جایگزین گوگرد در تولید برگه زردآلو بود. در این راستا میوههای زردآلو رقم جهانگیری قبل از خشک شدن در مقابل آفتاب تحت سه تیمار (اسیدسیتریک، اسیداسکوربیک و متابی سولفیت) هر کدام در دو سطح (5/0 و 7/0 درصد) قرارگرفتند و با یک نمونهی شاهد مقایسه شدند. صفات کیفی برگه زردآلو از قبیل بریکس، pH، مقدار رطوبت برگه، شاخص قهوهای شدن، اسیدیته و صفات ارگانولپتیکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر تیمارهای مختلف اعمال شده روی صفات مورد ارزیابی، معنیدار است و کلیهی تیمارهای اعمال شده اختلاف معنیداری با نمونهی شاهد دارند. تیمار متابی سولفیت سدیم 7/0 درصد کمترین مقدار قهوه ای شدن را داشت ولی باعث سفتی بافت برگه گردید. تیمارهای اسیدسیتریک و اسیدآسکوربیک نیز اثر معنی داری بر میزان قهوه ای شدن نسبت به شاهد دارند، برگه های حاصل از تیمار اسید سیتریک 7/0 کمترین میزان pH و اسیدیته را داشتند. از لحاظ صفات ارگانولپتیک برگه های حاصل از تیمار اسیدسیتریک 7/0 درصد نسبت به بقیه تیمارها نرم تر وخوش طعم تر ارزیابی شدند این برگه ها همچنین رنگ و شکل ظاهری نسبتاً خوبی داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
زردآلو؛ متابی سولفیت سدیم؛ اسید سیتریک؛ اسید آسکوربیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 342 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 338 |