تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,488 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,266,688 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,493,450 |
اثرات دفعات خوراکدهی در اوایل شیردهی بر بازده تولیدی گاوهای شیرده هلشتاین | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 10، تیر 1391 اصل مقاله (165.61 K) | ||
نوع مقاله: مقالات علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v4i2.15138 | ||
نویسندگان | ||
سید مهدی کریم زاده* ؛ حمید امانلو1؛ اکبر نیکخواه؛ محمد علی سیرجانی؛ غلام رضا نوری2 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان. زنجان. ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات دفعات خوراکدهی بر توان تولیدی گاوهای شیرده تغذیه شده با جیرهای کاملاً مخلوط بر پایه یونجه خرد شده انجام گرفت. طی این آزمایش 8 رأس گاو چند بار زایش کرده هلشتاین (اوایل زایش) که در جایگاههای انفرادی (4 × 3 متر) نگهداری میشدند، یک بار در روز (x1) در ساعت 07:00 صبح، یا 4 بار در روز (x4) در ساعات 07:00 ، 13:00، 19:00 و 01:00 جیره کاملاً مخلوط دریافت کردند. آزمایش در قالب یک طرح گردان 2 × 2 با 2 دوره 20 روزه انجام شد. هنگامی که x4 به x1 تغییر پیدا کرد، مصرف ماده خشک از 0/20 به 1/21 کیلوگرم در روز و همچنین انرژی خالص شیردهی نیز از 4/34 به 4/36 افزایش پیدا کرد. درصد باقیمانده خوراک به TMR عرضه شده (6/7 درصد در مقابل 10درصد) تولید شیر (5/31در مقابل 7/30 کیلوگرم در روز)، NEL شیر خروجی (7/21 در مقابل 4/21 مگاکالری در روز)، درصد چربی (5/3 در مقابل 6/3 درصد)، درصد پروتئین (2/3 در مقابل 2/3 درصد)، نسبت NELشیر به NEL مصرفی (60/0 در مقابل 62/0) و pH مدفوع (64/6 در مقابل 62/6) به ترتیب بین دو تیمار x1 و x4 تفاوت معنیداری نداشتند. pH ادرار در x4 نسبت به x1 بیشتر بود (12/8 در مقابل 00/8) و انسولین سرم تمایل به افزایش داشت (9/10 در مقابل 9/6 میکرو واحد بین المللی در میلی لیتر) اسیدهای چرب آزاد سرم نیز در پاسخ به x4 افزایش یافت. بنابراین، در شرایط خوراکدهی و نگهداری غیر رقابتی افزایش عرضه دفعات خوراکدهی در اوایل شیردهی مزیت تولیدی و متابولیکی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
دفعات خوراکدهی؛ اوایل شیردهی؛ رفتار؛ هلشتاین؛ جویدن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 284 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 240 |