تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,307,696 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,541,100 |
اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی بر عملکرد مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایهی گندم و ذرت | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 12، دی 1390 اصل مقاله (246.1 K) | ||
نوع مقاله: مقالات علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v4i4.20326 | ||
نویسنده | ||
علی نوبخت* | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایهی گندم و ذرت انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل 5 × 2 شامل دو جیره بر پایهی گندم و ذرت، و 5 سطح از مکملهای معدنی و ویتامینی (صفر، 25/0، 35/0، 45/0 و 55/0 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 360 قطعه مرغ تخمگذار سویهی های- لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در 10 تیمار و 3 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار انجام گردید. اثر سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی بر پایهی گندم و ذرت بر عملکرد مرغهای تخمگذار معنیدار بود. در جیرهی بر پایهی گندم، مقادیر مربوط به درصد تولید، مقدار تولید روزانه تخممرغ، خوراک مصرفی و هزینهی خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی کاهش یافت، در حالی که ضریب تبدیل غذایی نامناسبتر شد. بهترین عملکرد با استفاده از 55/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی مشاهده شد. در اثر متقابل نوع جیره و سطح مکملها، بهترین عملکرد مرغها با 55/0 درصد از مکملها در جیرهی بر پایهی گندم بدست آمد. استفاده از گندم با 55/0 درصد از مکملها باعث کاهش درصد سفیده و افزایش درصد زردهی تخممرغ شد. استفاده از 55/0 درصد از مکملها باعث افزایش درصد سفیده و کاهش درصد زرده شد. در مجموع، جایگزینی ذرت با گندم در جیره های بر پایه ذرت، با استفاده از سطح 55/0 درصدی مکملهای مواد معدنی و ویتامینی موجب بهبود عملکرد و کاهش هزینهی تولید مرغهای تخمگذار شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ذرت؛ گندم؛ مرغهای تخمگذار؛ عملکرد؛ مکملهای ویتامینی و معدنی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 284 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 252 |