تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,493 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,277,725 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,509,607 |
تأثیر گیاه دارویی نعناع بر عملکرد تولیدی، جمعیت میکروبی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف گندم | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 13، فروردین 1392 اصل مقاله (233.5 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v5i1.24503 | ||
نویسندگان | ||
وفا متجدد* ؛ حسن نصیری مقدم1؛ احمد حسن آبادی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر پودر نعناع بر عملکرد، جمعیت میکروبی و خصوصیات لاشه در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف گندم انجام شد. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی و به روش فاکتوریل 4×2 (8 گروه آزمایشی) با استفاده از 384 قطعه جوجه خروس گوشتی از سویه راس، با چهار تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تا سن 7 روزگی جوجهها با جیرههای غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا تغذیه شدند. جوجهها از سن 7 تا 42 روزگی با جیرههای حاوی سطوح مختلف گندم (صفر، 10 ، 15 و20 درصد) جایگزین شده به جای ذرت جیره شاهد (ذرت- کنجاله سویا)، با و بدون پودر نعناع (0 و2 درصد) تغذیه شدند. نتایج بدست آمده نشان دادکه اثر جایگزینی سطوح مختلف گندم و افزودن نعناع بر وزن بدن، افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، وزن نسبی لاشه و طول و وزن نسبی اغلب اندامهای گوارشی معنی دار نبود. تعدادکل باکتریهای هوازی وکلی فرمی در محتویات ایلئوم تحت تأثیر نعناع به طور معنی داری کاهش یافت. شمار باکتریهای تولیدکننده اسید لاکتیک تحت تأثیر افزودن نعناع قرار نگرفت. اثر متقابل نعناع وگندم بر تعداد کل باکتریهای هوازی، کلی فرمی و لاکتوباسیلهای ایلئوم جوجههای گوشتی معنی دار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ نعناع؛ گندم؛ عملکرد؛ جمعیت میکروبی؛ خصوصیات لاشه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 360 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 445 |