تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,776 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,740,704 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,001,769 |
اثر شوری و درجه حرارت بر خصوصیات جوانه زنی، رشد گیاهچه، محتوای سدیم و آب علفهرز مهاجم خربزه وحشی | ||
پژوهش های حفاظت گیاهان ایران | ||
مقاله 6، دوره 27، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 452-458 اصل مقاله (242.85 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jpp.v27i4.29883 | ||
نویسندگان | ||
سیما سهرابی ![]() ![]() | ||
دانشکده کشاورزی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر متقابل دما و شوری بر جوانهزنی و رشد گیاهچه خربزه وحشی (Cucumis melo) آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. فاکتورها شامل 4 سطح دمایی ( 25 ،30، 35 و 40 درجه سانتیگراد) با 5 سطح شوری (0، 2/0-،4/0-، 6/0-، 8/0- ، 1- و 2/1 -مگاپاسگال) بود. صفاتی همچون سرعت و درصد جوانه زنی، طول ساقهچه و ریشهچه، شاخص بنیه گیاهچه (SVI)6 ، محتوی سدیم و میزان جذب آب توسط گیاهچهها بررسی شد. سرعت جوانه زنی در دماهای 30 و 35 درجه سانتیگراد بیشتر از دماهای 25 و 40 درجه سانتی گراد بود. طول ساقهچه و ریشهچه و شاخص بنیه گیاهچه در دماهای 30 و 35 درجه سانتی گراد بیشتر بود. نتایج نشان داد در دمای 35 درجه سانتیگراد و غلظت NaCl 8/0- مگاپاسگال درصد جوانه زنی نزدیک به 80 درصد بود. با افزایش غلظت نمک NaCl جوانه زنی، رشد گیاهچه و میزان جذب آب محدود شد، ولی محتوای سدیم در گیاهچهها افزایش یافت. مقایسات میانگین صفات اندازهگیری شده، نشان داد بین غلظتهای مختلف شوری تفاوت معنیداری وجود داشت، این موضوع بین دماهای 25 و 40 درجه سانتی گراد با دمای 30 و 35 درجه سانتی گراد بیشتر نمایان بود. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص بنیه گیاهچه؛ جذب آب؛ ساقهچه؛ ریشهچه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 163 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 207 |