تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,845 |
تعداد مقالات | 19,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,292,069 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,523,937 |
اثرات استفاده از جیره تولک حاوی پودر یونجه در مقایسه با محرومیت غذایی، بر تغییرات فراسنجه های خونی در خلال دوره تولک و عملکرد تولید در مرغان تخمگذار تجاری | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 21، فروردین 1394، صفحه 77-86 اصل مقاله (217.06 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v7i1.37232 | ||
نویسندگان | ||
احسان شهرامی* 1؛ محمود شیوازاد2؛ حسن رکنی3 | ||
1مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین | ||
2گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طیبعی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این آزمایش تعیین اثرات استفاده از پودر یونجه در تولک بری اجباری مرغان تخمگذار در مقایسه با محرومیت غذایی، بر تغییرات برخی فراسنجه های خونی در خلال دوره تولک و عملکرد تولید پس از تولک بود. در این آزمایش از 108 قطعه مرغ تخمگذار سویههای لاین (W-36) در سن 74 هفتگی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش جهت اعمال تولک بری پرنده ها به مدت 12 روز شامل: 1- گروه شاهد تغذیه شده با جیره کامل تخمگذاری (FF) 2- گروه محروم از غذا (FW)، 3- گروه تغذیه شده با جیره تولک حاوی 90 درصد پودر یونجه به همراه 10 درصد جیره تخمگذاری (A90)، بودند. نتایج حاصله نشان دادند که غلظت های تری گلیسرید، کلسیم و اسید اوریک خون در خلال دوره تولک در مرغان تولک در مقایسه با مرغان غیر تولک پایین تر بود. همچنین غلظت تری گلیسرید و اسید اوریک خون در روزهای سوم و ششم تولک در گروه A90 پایین تر از گروه FW بود. غلظت کلسیم خون نیز در روزهای ششم و نهم تولک در گروه FW پایینتر از سایر گروه ها بود. غلظت کلسترول خون در روزهای ششم و نهم تولک در گروه شاهد پایین تر از گروه های تولک بود. غلظت گلوکز خون نیز در روزهای سوم و ششم تولک در گروه FW پایین تر از گروه شاهد بود. میانگین تولید تخم مرغ در خلال 12 هفته پس از تولک در گروه A90 بالاتر از گروه FW بود. کیفیت تخم مرغ های تولید شده در گروه A90 با گروه FW قابل مقایسه بود. نتایج به دست آمده نشان داد، استفاده از پودر یونجه تاثیرات مطلوبی بر برخی فراسنجه های خونی در خلال دوره تولک داشت و سبب بهبود نسبی عملکرد تولید پرندگان در دوره پس از تولک گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
تولک بری اجباری؛ پودر یونجه؛ فراسنجه های خونی؛ عملکرد؛ مرغان تخمگذار | ||
مراجع | ||
1- Anthony, N. B., K. E. Nestor, D. A. Emmerson, Y. M. Saif, R. Vasilatos-Younken, and W. L. Bacon. 1999. Effect of feed withdrawal or challenge with Pasteurella multocida on growth, blood metabolites, circulating growth hormone, and insulinlike growth factor-I concentrations in eight-week-old turkeys. Poult. Sci. 78: 1268-1274.
2- Bach Knudsen, K. E. 2001. The nutritional significance of dietary fiber analysis. Anim. Feed Sci. Technol. 90: 3-20.
3- Berry, W. D. 2003. The physiology of induced molting. Poult. Sci. 82: 971-980.
4- Brake, J. 1993. Recent advances in induced molting. Poult. Sci. 72: 929-931.
5- Cherel, Y., J. Leloup, and Y. L. Maho 1988. Fasting in king penguin. II. Hormonal and metabolic changes during molt. Am. J. Physiol. Regulatory Integrative Comparative Physiology. 254: 178-184.
6- Donalson, L. M., W. K. Kim, P. Herrera, C. L. Woodward, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2005. Utilizing different ratios of alfalfa and layer ration for molt induction and performance in commercial laying hens. Poult. Sci. 84: 362-369.
7- Dunkley, C. S., J. L. McReynolds, K. D. Dunkley, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2007. Molting in salmonella enteritidis-challenged laying hens fed alfalfa crumbles.III. Blood plasma metabolite response. Poult. Sci. 86: 2492-2501.
8- Edwards, M. R., J. P. McMurtry, and R. Vasilatos-Younken. 1999. Relative insensitivity of avian skeletal muscle glycogen to nutritive status. Domes. Anim. Endoc. 16: 239-247.
9- Kim, W. K., L. M. Donalson, A. D. Mitchell, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2006. Effect of alfalfa and fructooligosaccharide on molting parameters and bone qualities using dual X-Ray absorptiometry and conventional bone assays. Poult. Sci. 85: 15-20.
10- Landers, K. L., C. L. Woodward, X. Li, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2005. Alfalfa as an single dietary source for molt induction in laying hens. Biores. Technol. 96: 565-570.
11- Landers, K. L., R. W. Moore, C. S. Dunkley, P. Herrera, W. K. Kim, D. A. Landers, Z. R. Howard, J. L. McReynolds, J. A. Byrd, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2007. Immunological cell and serum metabolite response of 60-week-old commercial laying hens to an alfalfa meal molt diet. Biores. Technol. 99: 604-608.
12- Landers, K. L., R. W. Moore, P. Herrera, D. A. Landers, Z. R. Howard, J. L. McReynolds, J. A. Bryd, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2008. Organ weight and serum triglyceride responses of older (80 week) commercial laying hens fed an alfalfa meal molt diet. Biores. Technol. 99: 6692-6696.
13- Mrosovsky, N., and D. F. Sherry. 1980. Animal anorexias. Science. 207: 837-842.
14- Mumma, J. O., J. P. Thaxton, Y. Vizzier-Thaxton, and W. L. Dodson. 2006. Physiological stress in laying hens. Poult. Sci. 85: 761-769.
15- Thaxton, J. P., and S. Puvadolpirod. 2000. Model of physiological stress in chickens. Quantitative evaluations. Poult. Sci. 79: 391-395.
16- Park, S. Y., S. G. Birkhold, L. F. Kubena, D. J. Nisbet, and S. C. Ricke. 2004. Effects of high zinc diets using zinc propionate on molt induction, organs, and postmolt egg production and quality in laying hens. Poult. Sci. 83: 24-33.
17- Rijnen, M. M. J. A., J. W. Heetkemp, M. W. A. Verstegen, and J. W. Schrama. 1999. Effects of dietary fermentable carbohydrates on physical activity and energy metabolism in group-housed sows. Proceedings of the ASAS Meetings. pp:182.
18- SAS, Institue INC. 2008. SAS User’s Guide. Version 9.2. Statistical Analysis Systems Institue Inc., Cary, NC. USA.
19- Sen, S., H. P. S. Makkar, and K. Becher. 1998. Alfalfa saponinsand their implications in animal nutrition. J. Agri. Food Chemistry. 46: 131-140.
20- Ueda, H., A. Takagi, K. Katou, and S. Matsumoto. 2002. Feeding behavior in chicks fed tea saponin and quinine sulfate. Poult. Sci. 39: 34-41.
21- Walzem, R. L., P. A. Davis, and R. J. Hansen. 1994. Overfeeding increases very low density lipoprotein diameter and causes the appearance of a unique lipoprotein particle in association with failed yolk deposition. Lipid Research. 35: 1354-1366.
22- Webster, A. B. 2003. Physiology and behavior of the hen during induced molt .Poult. Sci. 82: 992-1002.
23- Wenk, C. 2001. The role of dietary fiber in the digestive physiology of the pig. Anim. Feed Sci. Technol. 90: 21-33.
24- Wilson, S., and B. H. Thorp. 1998. Estrogen and cancellous bone loss in the fowl. Calcified Tissue International. 62: 506-511.
25- Yosefi, S., R. Braw-Tal, and A. Bar. 2003. Intestinal and eggshell calbindin, and bone ash of laying hens as influenced by age and molting. Comp. Biochem. Physiol. 136: 673-682. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 376 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 307 |