تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,305,974 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,539,740 |
تأثیر کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک بر عملکرد زیستتوده و مقدار پلی فنولهای برگ گیاه کاسنی پاکوتاه (Cichorium pomilum Jacq.) | ||
بوم شناسی کشاورزی | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 4 - شماره پیاپی 34، دی 1396، صفحه 910-921 اصل مقاله (773.51 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jag.v9i4.22651 | ||
نویسندگان | ||
فریما دعایی1؛ پرویز رضوانی مقدم* 1؛ رضا قربانی1؛ احمد بالندری2 | ||
1گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک بر عملکرد رویشی و میزان پلی فنولهای برگ کاسنی پاکوتاه، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 91-190، انجام گرفت .در این آزمایش فاکتورکودهای آلی و شیمیایی در چهار سطح (چهار تن در هکتار کمپوست زباله شهری، چهار تن در هکتار ورمی کمپوست،130 کیلوگرم در هکتار کود اوره و عدم مصرف کود (شاهد)) و فاکتورکود زیستی در دو سطح (کود زیستی بیوسولفور به همراه 100 کیلوگرم در هکتار کود گوگرد خالص و عدم مصرف آن (شاهد)) استفاده شد. نتایج حاکی از وجود تأثیر تیمارهای آزمایش بر وزن تر و خشک زیستتوده در چین اول و دوم و مجموع وزن خشک زیستتوده در هر دو چین بود. بیشترین عملکرد وزن تر زیستتوده در هر دو چین از تیمار تلفیقی کود شیمیایی و کود زیستی بیوسولفور حاصل شد. نتایج در چین اول و دوم و مجموع دو چین نشان داد که بیشترین عملکرد خشک زیستتوده از تیمار کمپوست حاصل شد. همچنین اثرات ساده و متقابل فاکتورهای مورد مطالعه، بر میزان پلی فنولهای موجود در برگ گیاه کاسنی پاکوتاه (Cichorium pomilum Jacq.) در هر دو چین معنیدار بود. بیشترین میزان پلی فنولهای برگ در تیمار ورمیکمپوست و کمترین میزان در تیمار تلفیقی کود شیمیایی و کود زیستی بیوسولفور در هر دو چین حاصل شد. بهطور کلی نتایج نشان داد در بین منابع کودی مختلف، کود آلی کمپوست هم در عملکرد رویشی و هم در مقدار پلیفنول گیاه اثر مثبتی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
کود زیستی بیوسولفور؛ کمپوست؛ گیاه دارویی؛ ورمیکمپوست | ||
مراجع | ||
Abdelaziz, M.E., Pokluda, R., and Abdelwahab, M.M. 2007. Influence of compost, microorganisms and NPK fertilizer upon growth, chemical composition and essential oil production of Rosmarinus officinalis L. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca 35(1): 86-90.
Aggelides, S., and Londra, P. 2000. Effects of compost produced from town wastes and sewage sludge on the physical properties of a loamy and a clay soil. Bioresource Technology 71(3): 253-259.
Aghhavani Shajari, M. 2012. Effects of single and combined application of nutrients on quantitative and qualitative indices of Coriander (Coriandrum sativum L.). MSc thesis, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran. (In Persian with English Summary)
Ahmed, N. 2009. Alloxan diabetes-induced oxidative stress and impairment of oxidative defense system in rat brain: neuroprotective effects of Cichorium intybus. International Journal of Diabetes and Metabolism 17: 105-109.
Al-Akhras, M., Aljarrah, K., Al-Khateeb, H., Jaradat, A., Al-Omari, A., Al-Nasser, A., Masadeh, M., Amin, A., Hamza, A., and Mohammed, K. 2012. Introducing Cichorium pumilum as a potential therapeutical agent against drug-induced benign breast tumor in rats. Electromagnetic Biology and Medicine 31(4): 299-309.
Azizi, M., Rezwanee, F., Hassanzadeh Khayat, M., Lackzian, A., and Neamati, H. 2008. The effect of different levels of vermicompost and irrigation on morphological properties and essential oil content of German chamomile (Matricaria recutita) C.V. Goral. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants 24(1): 82-93. (In Persian with English Summary)
Balandari, A. 2011. Study some echophysiological characteristics and investigation on cultivation aspects of dwarf chicory (Chicorium pomilum Jacq.) in Mashhad. PhD dissertation, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran. (In Persian with English Summary)
Bayer, R.J., and Starr, J.R. 1998. Tribal phylogeny of the Asteraceae based on two non-coding chloroplast sequences, the trnL intron and trnL/trnF intergenic spacer. Annals of the Missouri Botanical Garden 58: 242-256.
Brown, P., Graham, R.D., and Nicholas, D. 1984. The effects of managanese and nitrate supply on the levels of phenolics and lignin in young wheat plants. Plant and Soil 81(3): 437-440.
Chen, J. 2006. The combined use of chemical and organic fertilizers and/or biofertilizer for crop growth and soil fertility. International Workshop on Sustained Management of the Soil-rhizosphere System for Efficient Crop Production and Fertilizer Use.
Chen, Y.P., Rekha, P.D., Arun, A.B., Shen, F.T., Lai, W.A., and Young, C.C. 2006. Phosphate solubilizing bacteria from subtropical soil and their tricalcium phosphate solubilizing abilities. Applied Soil Ecology 34: 33-41.
Dadvndsrab, M.R., Naqdibadi, H.A., Nasri, M., Makizadeh Tafti, M., and Omidi, H. 2008. Changes the essential oil and yield the medicinal plant basil (Ocimum basilicum L.) under effect density and nitrogen. Journal of Medicinal Plants 7(27): 60-70. (In Persian with English Summary)
Friedman, M., and Jürgens, H.S. 2000. Effect of pH on the stability of plant phenolic compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry 48(6): 2101-2110.
Gharib, F.A., Moussa, L.A., and Massoud, O.N. 2008. Effect of compost and bio-fertilizers on growth, yield and essential oil of sweet marjoram (Majorana hortensis) plant. International Journal of Agriculture and Biology 10(4): 381-387.
Gliessman, S.R. 1990. Agroecology: Researching the Ecological Basis for Sustainable Agriculture. Springer p. 380.
Guo, S., Shen, Q., and Brueck, H. 2007. Effects of local nitrogen supply on water uptake of bean plants in a split root system. Journal of Integrative Plant Biology 49(4): 472-480.
Khaghani, S., Shakouri, M.J., Mafakheri, S., and Aslanpour, M. 2012. Effect of different chemical fertilizers on chicory (Cichorium intybus L.). Indian Journal of Science and Technology 5(1): 1835-1933.
Khalid, K., Hendawy, S., and El-Gezawy, E. 2006. Ocimum basilicum L. production under organic farming. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences 2(1): 25-32.
Kisiel, W., and Michalska, K. 2003. root constituents of cichorium pumilum and re-arrangements of some lactucin-like guaianolides. Zeitschrift Fur Naturforschung C 58(11/12): 789-792.
Koocheki, A.R., Tabrizi, L., and Ghorbani, R. 2008. Effect of biofertilizers on agronomic and quality criteria of Hyssop (Hyssopus officinalis). Iranian Journal of Agricultural Research 6(1): 127-137. (In Persian with English Summary)
Makris, D.P., Kallithraka, S., and Kefalas, P. 2006. Flavonols in grapes, grape products and wines: Burden, profile and influential parameters. Journal of Food Composition and Analysis 19(5): 396-404.
Malekoti, M.J., Baba Akbari, M., and Snzamy, S. 2009. Effect of different sources of nitrogen based fertilizers containing nitrogen recycling performance and efficiency of wheat. Journal of Science and Technology of Agriculture and Natural Resources (49): 129-138. (In Persian with English Summary)
Mitchell, M. 2001. On-site composting of restaurant organic waste: Economic, ecological, and social costs and benefits. Senior Research Seminar, Environmental Sciences Group Major, UC-Berkeley. Retrieved January.
Mohammadabadi, A.A., Rezvani Moghaddam, P., Fallahi, J., and Rezazadeh, Z. 2011. Effect of organic and chemical fertilizers on quantitative and qualitative characteristics of forage fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) Journal of Agroecology 3(2): 249-257. (In Persian with English Summary)
Moradi, R., Nassiri Mahallati, M., Rezvani Moghaddam, P., Lakzian, A., and NejadAli, A. 2011. Effect of biological and organic fertilizers on quality and quantity of essential oil of anise (Foeniculum vulgare Mill.). Journal of Horticultural Science 25(1): 25-33. (In Persian with English Summary)
Navarro, A.E., Portales, R.F., Sun-Kou, M.R., and Llanos, B.P. 2008. Effect of pH on phenol biosorption by marine seaweeds. Journal of Hazardous Materials 156(1): 405-411.
Palomino, O., Gomez-Serranillos, M., Slowing, K., Carretero, E., and Villar, A. 2000. Study of polyphenols in grape berries by reversed-phase high-performance liquid chromatography. Journal of Chromatography A 870(1): 449-451.
Pant, A.P., Radovich, T.J., Hue, N.V., Talcott, S.T., and Krenek, K.A. 2009. Vermicompost extracts influence growth, mineral nutrients, phytonutrients and antioxidant activity in pak choi (Brassica rapa cv. Bonsai, Chinensis group) grown under vermicompost and chemical fertiliser. Journal of the Science of Food and Agriculture 89(14): 2383-2392.
Patel, J., Patel, J., Upadhyay, P., and Usadadia, V. 2002. The effect of various agronomic practices on the yield of chicory (Cichorium intybus). The Journal of Agricultural Science 135(3): 271-278.
Rodrı́guez, H., and Fraga, R. 1999. Phosphate solubilizing bacteria and their role in plant growth promotion. Biotechnology Advances 17(4): 319-339.
Sugatani, J., Yamakawa, K., Tonda, E., Nishitani, S., Yoshinari, K., Degawa, M., Abe, I., Noguchi, H., and Miwa, M. 2004. The induction of human UDP-glucuronosyltransferase 1A1 mediated through a distal enhancer module by flavonoids and xenobiotics. Biochemical Pharmacology 67(5): 989-1000.
Taiz, L., and Zeiger, E. 2006. Plant Physiology. Sinauer Associates, Inc., Publishers, Sunder land, Massachuseetts. P. 690.
Tate, R.L. 1995. The sulfur and related biogeochemical cycles. In: Microbiology. John Willey and Soils. New York. 355-379.
Valdrighi, M.M., Pera, A., Agnolucci, M., Frassinetti, S., Lunardi, D., and Vallini, G. 1996. Effects of compost-derived humic acids on vegetable biomass production and microbial growth within a plant )Cichorium intybus)-soil system: a comparative study. Agriculture, Ecosystems and Environment 58(2): 133-144.
Wojdylo, A., Oszmianski, J., and Czemerys, R. 2007. Antioxidant activity and phenolic compound in 32 selected herbs. Food Chemistry (1005): 940-949.
Wu, S., Cao, Z., Li, Z., Cheung, K., and Wong, M. 2005. Effects of biofertilizer containing N-fixer, P and K solubilizers and AM fungi on maize growth: a greenhouse trial. Geoderma 125(1): 155-166.
Zhao, X., Iwamoto, T., and Carey, E.E. 2007. Antioxidant capacity of leafy vegetables as affected by high tunnel environment, fertilisation and growth stage. Journal of the Science of Food and Agriculture 87(14): 2692-2699. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 890 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 560 |