تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,537 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,336,008 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,570,078 |
ارزیابی تأثیر اسانس هیدروالکلی گیاه داروئی شاهاسپرم (Tanacetum balsamita)، ویتامین-های E، C و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، متابولیتهای سرم، صفات لاشه، کیفیت گوشت سینه و ران و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 11، شماره 1 - شماره پیاپی 37، فروردین 1398، صفحه 73-84 اصل مقاله (821.41 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v11i2.72518 | ||
نویسندگان | ||
اسد کرمی1؛ علی خطیب جو* 1؛ محمد اکبری قرائی2؛ کامران طاهرپور3؛ مهدی سلطانی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
3گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
4دانشگاه تحصیلات تکمیلی ماهان کرمان | ||
چکیده | ||
در آزمایش حاضر تأثیر اسانس هیدروالکلی گیاه داروئی شاهاسپرم (Tanacetum balsamita)، ویتامینهای E، C و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، متابولیتهای سرم، صفات لاشه و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی مورد مقایسه قرار گرفت. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی مخلوط نر و ماده سویه راس-308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به شش تیمار دارای پنج تکرار و 10 قطعه در هر تکرار اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره پایه (شاهد)، 2) جیره پایه بهعلاوه ویرجینیامایسین (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 3) جیره پایه بهعلاوه اسانس هیدروالکلی شاه اسپرم (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 4) جیره پایه بهعلاوه اسانس هیدروالکلی شاه-اسپرم (400 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 5) جیره پایه بهعلاوه مکمل ویتامین E (400 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و 6) جیره پایه بهعلاوه مکمل ویتامین C (200 میلیگرم در کیلوگرم جیره). خوراک مصرفی، میانگین افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک و شاخص بازدهی تولید اروپائی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی از 42-1 روزگی قرار نگرفت. رنگ گوشت (روشنی، زردی و قرمزی) ران و سینه، درصد لاشه، ران، سینه و چربی بطنی، درصد چربی و پروتئین گوشت ران و درصد چربی گوشت سینه تحت تأثیر افزودنیها قرار نگرفتند اما افزودن اسانس شاه اسپرم درصد پروتئین گوشت سینه را کاهش داد. مکمل ویتامین E، غلظت HDL-کلسترول سرم را در مقایسه با جیره شاهد افزایش داد درحالیکه غلظت تریگلیسرید، کلسترول کل و LDL-کلسترول سرم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. ازودن 400 میلیگرم اسانس شاه-اسپرم و ویتامینهای E و C جمعیت لاکتوباسیل ایلئوم را افزایش دادند درحالیکه اشریشیاکلی تحت تأثیر قرار نگرفت. افزودن اسانس شاهاسپرم تأثیری بر عملکرد و فراسنجههای خونی نداشت اما افزودن 400 میلیگرم اسانس شاهاسپرم به جیره جوجههای گوشتی، سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئومی شد. بهطورکلی افزودن اسانس گیاه شاهاسپرم در شرایط عادی پرورش، اقتصادی نیست | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس شاه اسپرم؛ جمعیت میکروبی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ متابولیتهای خونی | ||
مراجع | ||
1- Akyurek, H., and A. Yel. 2011. Influence of dietary thymol and carvacrol preparation and/or an organic acid blend on growth performance, digestive organs and intestinal microbiota of broiler chickens. African Journal of Microbial Research, 5 (8):979-984.
2- Başer, K. H. C., B. Demirci, N. Tabanca, T. Özek, and N. Gören. 2001. Composition of the essential oils of Tanacetum armenum (DC.) Schultz Bip., Tanacetum balsamita L., Tanacetum chiliophyllum (Fisch. & Mey.) Schultz Bip. var. chiliophyllum and Tanacetum haradjani (Rech. fil.) Grierson and the enantiomeric distribution of camphor and carvone. Flavour and Fragrance Journal, 16 (3):195-200.
3- Cross, D. E., R. M. McDevitt, K. Hillman, and T. Acamovic. 2007. The effects of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science, 48:496-504.
4- Denli, M., F. Okan, and K. Celik, 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Journal of Nutrition, 2 (2):89-91.
5- Ferket, P. R., C. W. Parks, and J. L. Grimes. 2002. Benefits of dietary antibiotic and mannanoligosaccharide supplementation for poultry. Multi-State Poultry Meeting, May, pages 14-16.
6- Folch, J., M. Lees, and GH. Sloane-Stanley. 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. The Journal of Biological Chemistry, 226 (1):497-509.
7- Guban, J., D. R. Korver, G. E. Allison, and G. W. Tannock. 2006. Relationship of dietary antimicrobial drug administration with broiler performance, decreased population levels of lactobacillus salivarius, and reduced bile salt deconjugation in the ileum of broiler chickens. Poultry Science, 85:2186-2194.
8- Hosseini Mansoub, N. 2011. Comparative influence of using different level of Tanacetum balsamita with probiotic on performance and serum composition of broiler chickens. Advances in Environmental Biology, 5(9):2708-2711.
9- Hosseini-Siyar, S. A. and A. Farahavar. 2017. Comparison of the effects of using Sumac powder (Rhus coriria. L) and vitamin E on body and internal organs weight, biochemical parameters and meat quality in broiler chickens after the stress induction by dexamethasone. Animal Production Research, 6 (1): 89-107.
10- Ins, S. SAS Institute. 2001. SAS Procedures Guide, Version. 8.
11- Jahani, H., M. Mazhari, N. Ziaei, and R. Mirmahmoudi. 2017. Comparison of the effect of dianthus extract, protexin probiotic and virginiamycin on performance, blood metabolites, microbial community and intestine histopathology of broilers. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 114, 113-128.
12- Jamroz, D., A. Williczkiewicz, T. Werteleck, J. Orda, and J. Skorupinska. 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry Science, 46 (4):458- 493
13- Jang, I. S., Y. H. Ko, S. Y. Kang, and C. Y. Lee. 2006. Effect of commercial essential oil on growth performance, digestive enzyme activity and intestinal microflora population in broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 134:304-315.
14- Kirkpinar, F., H. B. Ünlü, M. Serdaroğlu, and G. Y. Turp. 2014. Effects of dietary oregano and garlic essential oils on carcass characteristics, meat composition, color, pH and sensory quality of broiler meat. British Poultry Science, 55(2):157-166.
15- Kim, Y. J., S. K. Jin, and H. S. Yang. 2009. Effect of dietary garlic bulb and husk on the physicochemical properties of chicken meat. Poultry Science, 88 (2):398-405.
16- Koopaei malek, M., M. A. Jaefari, M. Irani, and R. Rezaei koocheksaeari. 2011. Effect of different plant essential oils on small intestine microbial population. National Conference on Modern Agricultural Sciences & Technologies, 1-10.
17- Mohiti-Asli, M. and Ghanaatparast, M. 2013. Effect of vitamin E and C and kind of oil sources on performance and serum biochemistry of broiler chickens. Tolidat Dami, 17 (2):223-233.
18- Monfared, A., S. SH. Davarani, A. Rustaiyan, and S. Masoudi. 2002. Composition of the essential oil of Tanacetum balsamita L. ssp. balsamitoides (Schultz Bip.) Grierson from Iran. Journal of Essential Oil Research, 14 (1):1-2.
19- Nobakht, A., B. Feazi, and A. R. Safamher. 2015. The effect of different levels of Tanacetum balsamita Medicinal plant powder and extract on performance, carcass traits and blood parameters of broiler chicks. Iranian Journal of Applied Animal Science, 5 (3):665-671.
20- Nobakht, A., N. Hosseni Mansoub, and M. A. Mohammad-Nezhady. 2012. Effects of Melissa officinalis L., Tanacetum balsamita and Ziziphora clinopodioides on performance, blood biochemical and immunity parameters of laying hens. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 7:74-79.
21- Nobakht, A., and M. Mogaddam. 2013. The effects of different levels of costmary (Tanacetum balsamita) medicinal plant on performance, egg traits and blood biochemical parameters of laying hens. Iranian Journal of Applied Animal Science, 3 (2):307-312.
22- Qiao, M., D. L. Fletcher., J. K. Northcutt., and D. P. Smith. 2002. The relationship between raw broiler breast meat color and composition. Poultry Science, 81 (3):422-427.
23- Rahimi, S., Teymouri Zadeh, Z. Karimi Torshizi, M. A. R. Omidbaigi, and H, Rokni. 2011. Effect of the three herbal extracts on growth performance, immune system, blood factors and intestinal selected bacterial population in broiler chickens. Journal of Agricultural Science and Technology, 13: 527-539.
24- Samadian, F., A. Towhidi, S.V. Zeinoaldini, M. A. Karimi Torshizi, Z. Ansari Pirsaraei, P. Gholamzadeh, and M. Taghizadeh. 2013. Effect of dietary addition of thymus vulgaris, mentha piperita, cirtus lemon and carum copticum essential oils on breast meat quality of male broilers. Research on Animal Production, 4 (7):87-91.
25- Suman, S. P., and P. Joseph. 2013. Myoglobin chemistry and meat color. Annual Review of Food Science and Technology, 4: 79-99.
26- Zeferino, C., C. Komiyama, V. Pelicia, V. Fascina, M. Aoyagi, L. Coutinho, J. R. Sartori and A. Moura. 2016. Carcass and meat quality traits of chickens fed diets concurrently supplemented with vitamins C and E under constant heat stress. Animal, 10 (01):163-71. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 439 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 412 |