تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,847 |
تعداد مقالات | 19,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,341,464 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,573,352 |
تاثیر لیزین و بتائین جیره بر خصوصیات گوشت و استخوان جوجههای گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 39، مهر 1398، صفحه 331-340 اصل مقاله (302.47 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v11i3.67255 | ||
نویسندگان | ||
عباس علیپناه1؛ محسن دانشیار* 1؛ پرویز فرهومند2؛ غلامرضا نجفی1 | ||
1دانشگاه ارومیه | ||
2ارومیه | ||
چکیده | ||
اثرات لیزین و بتائین بر کیفیت و کمیت گوشت و استخوان جوجههای گوشتی تحت آسیت، با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی یکروزه ماده سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (جیره بر پایه ذرت- سویا بدون افزودنی)، لیزین به مقدار30 درصد بالاتر از توصیه راهنمای پرورش راس 308، بتائین در سطح 15/0 درصد جیره و لیزین 30 درصد بالاتر از مقدار سطوح توصیه شده و بتائین 15/0 درصد بودند. برای القای آسیت در پرندگان، دما در سنین 7، 14 و 21 روزگی به ترتیب به Cο 26،C ο20 و Cο 15 کاهش داده شد و بعد از 21 روزگی در محدوده Cο 15 تا آخر دوره حفظ شد. نتایج نشان داد که مصرف لیزین و بتائین به تنهایی یا توأم باعث افزایش وزن بدن، وزن نسبی لاشه، سینه و ران شد (05/0P<). چربی حفره بطنی با مصرف بتائین به تنهایی یا همراه با لیزین کاهش پیدا کرد (05/0P<). جیرههای حاوی لیزین و بتائین به تنهایی یا توأم باعث کاهش تلفات آسیت و نسبت وزن بطن راست به کل بطن گردید (05/0P<). رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، pH و رنگ گوشت سینه و گوشت ران تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر خاکستر، کلسیم و فسفر یا ابعاد استخوان بهجز قطر استخوان درشتنی نداشتند (05/0P<). به طور کلی، مصرف بتائین و لیزین موجب بهبود عملکرد، کمیت (وزن لاشه، ران و سینه) و کیفیت لاشه (کاهش چربی حفره بطنی) وتلفات ناشی از آسیت در جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آسیت؛ استخوان؛ بتائین؛ رنگ گوشت؛ لیزین | ||
مراجع | ||
- AOAC International. 2002. Official Methods of Analysis. 15 th Edn. Association of official analytical chemists Washington, DC.USA.
2- Azizmesgari, Z., M. Daneshyar and A. Aghazadeh. 2017. Effects of betaine on performance, some blood indices, antioxidant status and internal organ weights of broiler chickens under heat stress. Journal of Veterinary Research, 73, 3: 297-304.
3- Arab, H., A. Jamshidi., G. Rassouli, and M. Hasanadeh. 2006. Generation of hyd roxyl radicals during ascites experimentally. British Poultry Science, 47: 216-222.
4- Boulianne, M. and A.J. King. 1998. Meat color and biochemical characteristics of unacceptable dark-colored broiler chicken carcasses. Journal Food Science, 63: 759-762.
5- Bouyeh, M. 2012. Effect of Excess Lysine and Methionine on Immune system and Performance of Broilers. Annals of Biological Research, 3: 3218-3224.
6- Buclely, D.J., P.A. Morrissey, and J. Gray. 1995. Influence of dietary vitamin E on the oxidative stability and quality of pig meat. Journal Animal Science, 71: 3122-31305.
7- Decuypere, E., J. Buyse, and N. Buys. 2000. Ascites in broiler chickens: exogenous and endogenous structural and functional causal factors. World’s Poultry Science, 56: 367-377.
8- Dmello, J.P.F. .2003. Amino acids in animal nutrition. 2nd ed Formerly of the Scottish Agricultural College Edinburgh U K, CABI Publishing, 187-281.
9- Druyan, S., D. Shinder., A. Shlosberg., A. Cahaner, and S. Yahav. 2009. Physiological parameters in broiler lines ascites. Poultry Science, 88: 1984-1990.
10- Esteve-Garcia, E, and M. stefan .2000. The effect of DL-methionine and betaine on growth perfoemance and carcass characteristics in broilers. Animal Feed Science and Technology, 850: 83-97.
11- Franco, J., A. Murakami., M. Natali., E. Garcia, and A. Furlan .2006. Influence of delayed placement and dietary lysine levels on small intestine morphometrics and performance of broilers. Revista Brasileira Ciencia Avicola, PP; 8.
12- Henken, A.M., A. M. J. Groote Schaarsberg, and W. Vanderhel. 1983. The effect of environmental temperature on immune response and metabolism of the young chicken. 4. Effect of environmental temperature on some aspects of energy and protein metabolism. Poultry Science, 62: 59-67.
13- Julian, R.J. 1993. Ascites in poultry. Avian Pathology, 22: 419-454.
14- Julian, R.J. 1998. Rapid growth problems: ascites and skeletal deformities in broilers. Poultry Science, 77: 1773-1780.
15- Kralik, G., I. Djurking., Z. Kralik., S. Zoran, and Z. Radisic. 2014. Quality indicators of broiler breast meat in relation to color. Animal Science Papers and Reports, 32: 173-178.
16- Luger, D., D. Shinder., V. Rzepakovsky., M. Rusal, and S. Yahav. 2001. Association between weight gain, blood parameters, and thyroid hormones and the development of ascites syndrome in broiler chickens. Poultry Science, 80: 965-971.
17- Petracci, M., M. Betti., M. Bianch, and C. Cavani. 2004. Color Variation and characterization of broiler breast meat durig processing hn Italy. Poultry Science, 83: 2086-2092.
18- Pirmohamammadi, A., M. Daneshyar, P. Farhoomand, J. Aliakbarlu, and F. Hamian. 2016. Effects of Thymus vulgaris and Mentha pulegium on colour, nutrients and peroxidation of meat in heat-stressed broilers. South African Journal of Animal Science, 46: 278-284.
19- Qiao, M., D.L. Fletcher., J.K. Northcutt, and D.P. Smith. 2008. The relationship between raw broiler breast meat color and composition. Poultry Science, 81: 422-427.
20- Remus, J. 2001. Betaine for increased breast meat yield in turkeys. World Poultry, 17: 1-2.
21- Rezaei, M., A. Attar., A. Ghodratnama, and H. Kermanshahi. 2007. Study the effects of different levels of fat and l-carnitine n performance, caracass characteristics and serum composition of broiler chicks. Pakistan Journal of Biological Science, 10: 1970-1976.
22- Tucker, L.A. and J. Remus. 2001. The effect of betaine on performance, water balance and gut integrity of coccidiosis-infected poultry and its potential benefit in AGP-free diets. British Poultry Science, 42: 108-109.
23- Wang, Y., Z. Xu, and J. Feng. 2004. The effect of Betaine and methionine on growth performance and carcass characteristics in meat duck. Animal Feed Science Technology, 1116: 151-159.
24- Wolfenson, D., D. Sklan, Y. Graber., O. Kedar., I. Bengal, and S. Hurwitz. 1987. Absorption of protein, fatty acids and minerals in young turkeys under heat and cold stress. British Poultry Science, 28: 739-42.
25- Zhan, X. A. X., J. Li, and Q. Zhao. 2006. Effects of methionine and Betaine supplement on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broiler. British Poultry Science, 47: 576-580. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 397 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 334 |