تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,488 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,266,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,493,350 |
تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 39، مهر 1398، صفحه 353-364 اصل مقاله (204.31 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v11i3.80759 | ||
نویسندگان | ||
محمود قزاقی1؛ احمد حسن آبادی* 2؛ مهران مهری3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن 14 تا 21 روزگی انجام شد. در سن 14 روزگی، تعداد 600 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی مخلوط نر و ماده بهصورت تصادفی در 5 تیمار، 4 تکرار و 30 قطعه پرنده در هر تکرار قرار گرفتند. پنج جیره آزمایشی شامل جیره فاقد نیتروژن، ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت به نحوی تهیه شدند که در هر جیره تنها منبع آن پروتئین و اسیدهای آمینه ماده مورد آزمایش بود. میزان دفع درونزادی پایه اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین بهترتیب ۶/۳۲، ۳۰۶، ۲۴۱، ۱۰۴، ۳۵۵، ۴۹۷، ۶/۴۹ و ۱/۸۰ میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک مصرفی بهدست آمد. مقادیر قابلیت هضم استاندارد شده اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین به عنوان اسیدهای آمینه ضروری در ذرت به ترتیب ۴۸/۹۴، ۹۶/۸۳، ۳۳/۸۸، ۸0/۸۹، ۱۵/۹۲، ۰/۹۴ و ۵۳/۹۷ درصد؛ در گندم به ترتیب ۵۴/۹۲، ۴۸/۹۵، ۸۱/۸۹، ۴۸/۸۸، ۱۱/۹۰، ۱۷/۸۴ و ۱۵/۸۴ درصد؛ در کنجاله سویا به ترتیب ۲۷/۹۵، ۰۸/۸۳، ۴7/۸۱، ۴۵/۹۱، ۸۲/۸۷، ۹2/۸۱ و ۸۷/8۵ درصد و در کنجاله گلوتن ذرت به ترتیب ۲۷/۸۶، ۲۳/۷۱، ۰۳/۷۸، ۱1/۹۰، ۲۳/۹۳، ۲۱/۷۶ و ۳۸/۷۴ درصد بهدست آمد. بهطورکلی بیشترین مقدار ضرایب قابلیت هضم استاندارد شده متیونین، لیزین و آرژنین در کنجاله سویا و ترئونین در دانه ذرت بهدست آمد. از طرف دیگر، کمترین مقدار ضرایب قابلیت هضم ایلئومی استاندارد شده برای اسیدهای آمینه مذکور به ترتیب در کنجاله گلوتن ذرت، ذرت و گندم بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه؛ بلدرچین ژاپنی؛ قابلیت هضم استاندارد شده؛ قابلیت هضم ظاهری | ||
مراجع | ||
1. Adedokun, S. A., K. M. Ajuwon, L. F. Romero, and O. Adeola. 2012. Ileal endogenous amino acid loss: Response of broiler chickens to fiber and mild coccidial vaccine challenge. Poultry Science, 91: 899-907.
2. Adedokun, S., C. Parsons, M. Lilburn, O. Adeola, and T. Applegate. 2007a. Endogenous amino acid flow in broiler chicks is affected by the age of birds and method of estimation. Poultry Science, 86: 2590-2597.
3. Adedokun, S., C. Parsons, M. Lilburn, O. Adeola, and T. Applegate. 2007b. Standardized ileal amino acid digestibility of meat and bone meal from different sources in broiler chicks and turkey poults with a nitrogen-free or casein diet. Poultry Science, 86: 2598-2607.
4. Adedokun, S., O. Adeola, C. Parsons, M. Lilburn, and T. Applegate. 2011. Factors affecting endogenous amino acid flow in chickens and the need for consistency in methodology. Poultry Science, 90: 1737-1748.
5. Allen, A. 1989. Gastrointestinal mucus. Handbook of Physiology - The Gastrointestinal System III. USA, Bethesda. Pages 359-382.
6. Angkanaporn, K., V. Ravindran, and W. Bryden. 1996. Additivity of apparent and true ileal amino acid digestibilities in soybean meal, sunflower meal, and meat and bone meal for broilers. Poultry Science, 75: 1098-1103.
7. AOAC International. 2006. Official Methods of Analysis of AOAC International. 18th ed. AOAC Int., Gaithersburg, MD.
8. Ashoori, M., G. Jalilvand, M. Mehri, G. Zaboli, and M. Ghazaghi. 2013. Estimation of digestible lysine requirements of japanese quail during the starter period. Iranian Journal of Animal Science Research, 5 (2): 105-111. (In persian).
9. Batterham, E. S. 1992. Availability and utilizationof amino acids for growing pigs. Nutrition Research Reviews, 5: 1-18.
10. Fernandez-Figares, I., C. Prieto, R. Nieto, and J. Aguilera. 1997. Free amino acid concentrations in plasma, muscle and liver as indirect measures of protein adequacy in growing chickens. Animal Science, 64: 529-539.
11. Fuller, M., and A. Cadenhead. 1991. Effect of the amount and composition of the diet on galactosamine flow from the small intestine. EAAP Publication (Netherlands).
12. Lemme, A., Ravindran, V., Bryden, W., 2004a. Ileal digestibility of amino acids in feed ingredients for broilers. World's Poultry Science Journal 60: 423-438.
13. Mosenthin, R., W. Sauer, R. Blank, J. Huisman, and M. Fan. 2000. The concept of digestible amino acids in diet formulation for pigs. Livestock Production Science, 64: 265-280.
14. NRC, 1994. Nutrient Requirements for Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
15. Parsons, C. 1991. Amino acids digestibilities for poultry: feedstuff evaluation and requeriments. Biokyowa Technical Review-1 Nutri-Quest. Inc. Chesterfield, MO.
16. Parsons, C., J. McNab, and K. Boorman. 2002. Digestibility and bioavailability of protein and amino acids. Poultry feedstuffs: supply, composition and nutritive value. Pages 115-135.
17. Perttilä, S., J. Valaja, K. Partanen, T. Jalava, and E. Venäläinen. 2002. Apparent ileal digestibility of amino acids in protein feedstuffs and diet formulation based on total vs digestible lysine for poultry. Animal Feed Science and Technology, 98: 203-218.
18. Ravindran, V., and W. L. Bryden. 1999. Amino acid availability in poultry- in vitro and in vivo measurements. Crop and Pasture Science, 50: 889-908.
19. Summers, D., and A. Robblee. 1985. Comparison of apparent amino acid digestibilities in anesthetized versus sacrificed chickens using diets containing soybean meal and canola meal. Poultry Science, 64: 536-541.
20. Vasan, P., N. Dutta, A. B. Mandal, K. Sharma, and M. M. Kadam. 2008. Comparative digestibility of amino acids of maize, sorghum, finger millet and pearl millet in cockerels and Japanese quails. British Poultry Science, 49:176-180.
21. Yang, Y. X., Z. L. Dai, and W. Y. Zhu. 2014. Important impacts of intestinal bacteria on utilization of dietary amino acids in pigs. Amino Acids, 46: 2489-2501. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 914 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,892 |