تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,338,281 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,571,622 |
ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تجزیه پذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده عملآوری شده با پرتو میکروویو | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 12، شماره 3 - شماره پیاپی 43، مهر 1399، صفحه 291-305 اصل مقاله (1.42 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی - تغذیه نشخوارکنندگان | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v12i3.77304 | ||
نویسندگان | ||
سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد* 1؛ علی نیکخواه2؛ علی اصغر صادقی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور مطالعه اثرات پرتو میکروویو بر تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی، قابلیت هضم برونتنی پروتئین خام، ترکیبات ضد تغذیهای (گلوکوسینولات و اسید فایتیک) و ترکیبات شیمیایی کنجاله منداب اصلاح شده انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کنجاله منداب اصلاح شده عملآوری نشده و کنجاله منداب اصلاح شده عملآوری شده با پرتو میکروویو با قدرت 800 وات به مدت 2، 4 و 6 دقیقه بودند. میزان تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی به روش کیسههای نایلونی اندازهگیری شد. مقدار 6 گرم از هر تیمار به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت در شکمبه سه رأس گاو نر تالشی انکوباسیون شد. میزان پروتئین حقیقی با روش برادفورد و نحوه تجزیه شدن آن در زمانهای مختلف انکوباسیون در شکمبه با روش الکتروفورز SDS-PAGE تعیین شد قابلیت هضم برونتنی پروتئین خام به روش آنزیمی سه مرحلهای تعیین شد. عملآوری با پرتو میکروویو سبب کاهش اسید فایتیک و گلوکوسینولاتهای کنجاله منداب اصلاح شده به صورت روند خطی و درجه دو شد. پرتوتابی با میکروویو به مدت 2، 4 و 6 دقیقه اسید فایتیک کنجاله منداب اصلاح شده را به ترتیب به میزان 13، 30 و 51 درصد نسبت به کنجاله منداب عملآوری نشده کاهش داد. مقدار گلوکوسینولاتهای کنجاله منداب پرتوتابی شده با میکروویو به مدت 6 دقیقه به میزان 67 درصد نسبت به کنجاله عمل آوری نشده کاهش یافت. پرتو میکروویو کاهش بخش سریع تجزیه، نرخ ثابت تجزیه و تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک و افزایش بخش کند تجزیه ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی کنجاله منداب اصلاح شده را سبب شد. قابلیت هضم برونتنی پروتئین خام کنجاله منداب اصلاح شده با عملآوری با میکروویو تا 4 دقیقه به طور معنیدار افزایش یافت. الکتروفورز پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده نشان داد که عمده پروتئین در آنها شامل ناپین (آلبومین S2) با دو زیرواحد و کروسیفرین (گلوبولین S12) با چهار زیرواحد بود. تجزیههای الکتروفورز پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده نشان داد که در کنجاله منداب اصلاح شده عملآوری نشده چهار زیرواحد کروسیفرین؛ در کنجاله کنجاله منداب اصلاح شده عملآوری شده، چهار زیرواحد کروسیفرین و زیرواحدهای ناپین بخش عمده پروتئین عبوری را تشکیل دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که عملآوری با میکروویو سبب کاهش تجزیهپذیری پروتئین خام و حقیقی در شکمبه، افزایش قابلیت هضم برونتنی پروتئین خام و کاهش مقدار ترکیبات ضد تغذیهای کنجاله منداب اصلاح شده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتوتابی؛ تجزیه پذیری؛ کنجاله منداب اصلاح شده؛ مواد ضد تغذیهای | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 369 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 225 |