تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,929 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,808,437 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,106,111 |
بررسی ترکیبات ضایعات تقطیری گندم و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد و ریختشناسی ژژنوم در جوجههای گوشتی در دورههای آغازین و رشد | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 46، شهریور 1400، صفحه 235-248 اصل مقاله (423.14 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v13i2.74299 | ||
نویسندگان | ||
حشمت سپهری مقدم* 1؛ زینب نوری2؛ امیر آذرلی2؛ علیرضا حسابی نامقی3 | ||
1گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران | ||
2گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران. | ||
3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خرا سان رضوی، سازمان آموزش تحقیقات و ترویج کشاورزی مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر تغذیه سطوح مختلف ضایعات تقطیری گندم بر عملکرد و ریختشناسی روده جوجههای گوشتی، دو آزمایش مجزا انجام شد. در هر آزمایش تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی مخلوط یک روزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه و 6 تکرار در هر گروه (هر تکرار دارای 15 قطعه جوجه) درطی دورههای آغازین و رشد مورد آزمایش قرار گرفتند. جوجههای انتخابی برای سن 22 تا 42 روزگی از ابتدای دوره تا 21 روزگی با جیره فاقد ضایعات تقطیری گندم تغذیه شدند. در آزمایش اول که جوجهها از سن 1 تا 21 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند، سطوح صفر،3، 6، 9 و 12 درصدی و در آزمایش دوم که از 22 تا 42 روزگی ادامه یافت، سطوح صفر، 5، 10، 15 و 20 درصدی از ضایعات تقطیری گندم استفاده شد. مطابق نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی ضایعات تقطیری گندم، مقادیر پروتئینخام، چربیخام، فیبرخام، لیزین، متیونین، کلسیم و فسفرکل به ترتیب 5/30، 5/8، 4، 57/0، 53/0، 26/0 و 93/0 درصد بود. میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره پرورش (1 تا 21 روزگی) بین گروههای مختلف آزمایشی دارای تفاوت معنیدار بود (05/). بهطوری که بیشترین میانگین افزایش وزن کل به ترتیب مربوط به گروههای حاوی 3 درصد و شاهد (74/846 و 31/847 گرم) بود. همچنین جوجههای تغذیه شده با سطح 12 درصد ضایعات تقطیری گندم مصرف خوراک کمتری (59/1136گرم) نسبت به سایر گروهها و گروه شاهد داشتند (05/0(P<. در سنین 30 تا 37 روزگی و 38 تا 45 روزگی، با توجه به طی شدن دوره عادتپذیری (پرنده 7 روز ضایعات تقطیری گندم مصرف کرده است)، مصرف سطوح بالاتر ضایعات تقطیری گندم (15 و 20 درصد) باعث وزن بیشتری در جوجههای تغذیه شده با این سطوح نمود (05/0(P<. مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف ضایعات تقطیری گندم در بازههای زمانی مختلف تفاوت معنیداری ایجاد نکرد. افزایش سطح ضایعات تقطیری گندم در هر دو آزمایش، نتایج معنیداری بر صفات ریختشناسی ژژنوم نداشت و با افزایش سطح ضایعات تقطیری گندم، ارتفاع پرزها کاهش و طول کریپتها در ژژنوم افزایش یافت. مطابق نتایج حاصل از این آزمایشها، بهترین سطح جایگزینی ضایعات تقطیری گندم بر پایه ذرت-کنجاله سویای جوجههای گوشتی در بازه زمانی 1 تا 21 روزگی، 3 درصد و در بازه زمانی 22 تا 45 روزگی 20 درصد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه؛ ریختشناسی ژژنوم؛ عملکرد؛ ضایعات تقطیری گندم | ||
مراجع | ||
1.AOAC International. 2012. Official Methods of Analysis. 19 th ed. AOAC International, Gaithersburg, MD.
Ceerqin, C., N. K. Morgan, S. B. Wu, R. A. Swick, and M. Choct. 2017. Dietary inclusion of arabinoxylo-oligosaccharides in response to broilers challenges with subclinical necrotic enteritis. British Poultry Science, 58 (4): 418-424.
2.Cozannet, P., M. Lessire, C. Gady, J. P. Metayer, Y. Primot, F. Skiba, and J. Noblet. 2010. Energy value of wheat dried distillers grains with solubles in roosters, broilers, layers, and turkeys. Poultry Science, 89(10): 2230-2241.
3.Cromwell, G.L., Herkelman, K.L. and T. S. Stahly. 1993. Physical, chemical, and nutritional characteristics of distillers dried grains with solubles for chicks and pigs. Journal Animal of Science, 71: 679-686.
4.Falahnomeli, A. 2012. Effect of wheat distillers dried grains with or without enzyme on egg quality, blood composition and performance of laying hens. Animal Science Department of Agriculture Faculty of Ferdowsi University. MSC project. (In persian)
5.Fastinger, N.D., J. D. Latshaw, and D. C. Mahan. 2006. Amino acid availability and true metabolizable energy content of corn distillers dried grains with solubles in adult cecectomized roosters. Poultry Science, 85: 1212-1216.
6.Lumpkins, B.S., A. B. Batal, and N. M. Dale. 2003. The effects of distiller's dried grains plus soluble fed to laying hens. Poultry Science, 82 (Suppl 1): 104. (Abstract).
7.Matterson, L.D., J. Tlostuhowicz, and E. P. Singsen. 1966. Corn distillers dried grains with solubles in rations for high-producing hens. Poultry Science, 45: 147-151.
8.Min, Y. N., H. L. Li, L. Li, Z. Y. Niu, L. J. Wang, S. L. Liu, J. Zhang, and F. Z. Liu. 2013. Effects of dietary distillers dried grains soluble concentrations on intestinal morphology of broiler chicken. Journal of Animal and Veterinary Advances, 12 (1): 6-9.
9.Nemati, M. H., N. Osanloo, and N. Nobakht. 2015. Effect of feeding raw and processed triticale grain on performance and morphology of small intestinal mucosa in broilers. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 109:83-94. (In persian)
11.Noll, S.L., J. Brannon, and C. Parsons. 2007. Nutritional value of corn distiller dried grains with solubles (DDGs): Influence of solubles addition. Poultry Science, 86 (Suppl. 1): 68.
12.NRC. 1994. Nutrient Requirement of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
13.Parsons, C.M., D. H. Baker, and J. M. Harter. 1983. Distillers dried grains with solubles as a proteinsource for the chick. Poultry Science, 62: 2445-2451.
14.Rakowska, M., B. Rek-Cieply, E. Lipinska, T. Kubinski, I. Barcz, and B. Afanasjistoew. 1993. The effect of rye, probiotics and niasin on fecal flora and histology of the small intestine of chicks. Journal of Animal Science, 2: 73-81.
15.Ross Broiler Nutrition Specification. 2017. Home page address: http://www.aviagen.com
16.Scheideler, S. E., M. Masadah, and K. Roberson. 2008. Dried distillers grains with solubles in laying hens ration and notes about mycotoxins in DDGS. In Pre-Show Nutrition Symposium, Midwest Poultry Federation Convention, March 18-20St. Paul, MN.
17.Sepehri Moghadam, H., H. Nasiri Moghadam, H. Kermanshahi, A. Heravi, and A. Raji. 2011. The effect of threonine on mucin2 gene expression, intestinal histology and performance of broiler chickens. Italian Journal of Animal Science, 10(2): 64-71.
18.Shahir, M., S. Moradi, A. Afsariyan, and A. Heydarinia. 2011. Effect of enzyme and organic acid in corn-wheat basal diet on performance and small intestine morphology of broiler. Iranian Journal of Animal Science Research, 3(4):351-362. (In persian).
19.Spiehs, M.J., M. H. Whitney, and G. C. Shorson. 2002. Nutrient database for distiller's dried grains with solubles produced from new ethanol plants in Minnesota and South Dakota. Journal of Animal Science, 80: 2639-2645.
20.Swiatkiewicz, S., and J. Koreleski. 2006. Effect of maize distillers dried grains with soluble and dietary enzyme supplementation on the performance of laying hens. Journal of Animal and Feed Science, 5: 253-260.
21.Viveros, A., A. Brenes, M. Pizarro, and M. Castanb. 1994. Effect of enzyme supplementation of a diet based on barely, on apparent digestibility, growth performance and gut morphology of broilers. Animal Feed Science and Technology, 48: 237-251.
22.Warnick, R.E., and J. O. Anderson. 1968. Limiting essential amino acids in soybean meal for growing chickens and effects of heat upon availability of essential amino acids. Poultry Science, 47: 281-28.
23.Whiting, I., V. Pirgozliev, S. P. Rose, F. Karadas, M. W. Mirza, and A. Sharpe. 2018. The temperature of storage of a batch of wheat distillers dried grains eith solubles sampeles on their nutritive value for broilers. British Poultry Science, 59 (1): 76-80.
24.2Wu, Y. B., V. Ravindran, D.G. Thomas, M. J. Birties, and W. H. Hendriks. 2004. Influence of method of whole wheat inclusion and xylanase supplementation on the performance, apparent metabolisable energy, digestive tract measurements and gut morphology of broilers. British Poultry Science, 45: 385- 394.
25.Youngji, R., E. Kiarie, and F. M. Lange. 2018. Nutritive value of corn distillers dried grains with solubles steeped without or with exogenous feed enzyme for 24h and fed to growing pigs. Journal of Animal Science, 96 (4): 2352-2360. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 495 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 424 |