تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,796 |
تعداد مقالات | 19,092 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,355,673 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,689,305 |
اثرات تزریق داخل تخم سینبیوتیک بر درصد جوجه درآوری، کیفیت جوجه، فراسنجههای خونی و عملکردی جوجههای تازه تفریخ شده بلدرچین ژاپنی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 13، شماره 3 - شماره پیاپی 47، مهر 1400، صفحه 389-404 اصل مقاله (528.32 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v13i3.81538 | ||
نویسندگان | ||
شادیه اسعدی1؛ محسن دانشیار* 2؛ یونس علی علی جو2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تأثیر تزریق محلول سینبیوتیک در تخمهای بلدرچین ژاپنی بر جوجه درآوری، کیفیت و وزن جوجه یکروزه و فراسنجههای خونی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 375 عدد تخم نطفهدار بلدرچین ژاپنی در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد پژوهش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون تزریق)، تزریق 2/0 میلیلیتر آب مقطر و تزریق سطوح 1، 2 و 4 میکروگرم در میلیلیتر سینبیوتیک (بیودپ، محصول شرکت زیست درمان ماهان-ایران) در آب مقطر میباشند. تزریق در روز 8 انکوباسیون به داخل کیسه هوایی تخم بلدرچین ژاپنی صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که تزریق سطوح 1، 2 و 4 میکروگرم در میلیلیتر سینبیوتیک به داخل تخم بلدرچین موجب کاهش جوجه درآوری گردید. بهطوریکه در گروه شاهد با 35/91 درصد بیشترین میزان هچ و در تیمار 4 میکروگرم در میلیلیتر سینبیوتیک با 29/59 درصد کمترین میزان هچ مشاهده شد. تزریق یک میکروگرم سینبیوتیک باعث بهبود افزایش وزن در هفته دوم، افزایش مصرف خوراک در هفته دوم و سوم و افزایش ضریب تبدیل خوراک در هفته سوم گردید. تزریق بیش از 1 میکروگرم سینبیوتیک به کیسه هوایی تخم بلدرچین باعث افزایش مصرف خوراک در هفتههای دوم، سوم و پنجم پرورش و ضریب تبدیل خوراک در هفته سوم گردید. همچنین تزریق سینبیوتیک تأثیری بر وزن و کیفیت جوجههای یکروزه نداشت. بعلاوه، عدم تأثیر تزریق داخل تخم بلدرچین بر خصوصیات لاشه، اندامهای داخلی و فراسنجههای خونی نداشت. بهطور کلی نتایج آزمایش أخیر نشان داد که تزریق 1 میکروگرم سینبیوتیک موجب بهبود افزایش وزن و افزایش مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک میگردد. تزریق بیش از یک میکروگرم سینبیوتیک به داخل کیسه هوایی تخم بلدرچین ژاپنی موجب کاهش جوجه درآوری و افزایش مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک گردید ولی تأثیری بر خصوصیات لاشه، اندامهای داخلی و فراسنجههای خونی بلدرچینهای ژاپنی نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش به نظر میرسد تزریق سطح یک میکروگرم میتواند در بهبود عملکرد جوجهها مؤثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ تزریق داخل تخممرغی؛ پروبیوتیک و پریبیوتیک؛ کیفیت جوجه یکروزه؛ عملکرد رشد | ||
مراجع | ||
Abeer El-Shenway, M., and A. Mossad Soltan. 2015. Effect of dietary probiotic and prebiotic supplementation on growth performance, carcass traits and some serum biochemical alterations in broiler chicken. Journal of Animal Science Advances, 35: 1480-1492.
2- Akinleye, S. B., E. A. Lyayi, and K. D. Afolabi. 2008. The performance, haematology carcass traits of broilers as affected by diets supplemented with or without biomin a natural growth promoter. World Journal of Agricultural Science, 4 (4): 467-470.
3- Al-Murrani, W. K. 1982. Effect of injecting amino acids into the egg on embryonic and subsequent growth in the domestic fowl. British Poultry Science, 23, 171-174.
4- Amiri, N., M. Moeini, S. Tasharrofi, and M. Eslami. 2014. Investigating the effects of different nutrient injections into the fertile egg yolk sac, along with 36 hours of fasting after hatching, on hatchability, growth performance and some blood parameters of broiler chicks. Iranian Journal of Animal Sciences, 46(1):17- 27. (In persian).
5- Ashayerizadeh, A., N. Dabiri, K. H. Mirzadeh, H. Roshanfekr, and M. Mamooee. 2009. Effect of dietary antibiotic, prebiotic and probiotic as growth promoters on growth performance, carcass characteristics and haematollogical indices of broiler chicks. Pakistan Journal of Biological Sciences, 52-57.
6- Awad, W. A., K. Ghareeb, S. Abdel-Raheem, and A. Bohm. 2009. Effect of dietary inclusion of probiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poultry Science, 88(1):49-56 .
7- Bhanja, S., A. Mandal, S. Agarwal, S. Majumdar, and A. Bhattacharyya. 2007. Effect of in ovo injection of vitamins on the chick weight and post -hatch growth performance in broiler chickens. In: Proceedings of the 16th European Symposium on Poultry Nutrition, Strasbourg, France, 26-30 August. pp. 143-146.
8- Bozkurt, M., K. Kucukyilmaz,, A. U. catll, and M. Cinar. 2009. The effect of single or combined dietary supplementation of prebiotics, organic acid and probiotics on performance and slaughter characteristics of broiler body weight, carcass yield and carcass quality. Roczniki Naukowe Zootechniki, 39(3): 197-205.
9- Collins, M. D., and G. R. Gibson. 1999. Probiotics, prebiotics, and synbiotics: Approaches for modulating the microbial ecology of the gut. American Journal of Clinical Nutrition, 69. 1052 - 1057.
10- Denli, M., F. Okan, and C. Kemal. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplemention to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2(2).89-91
11- Ebrahimnezhad, Y., M. Salmanzadeh, H. Aghdamshahryar, R. Beheshti, and H. Rahimi. 2011. The effects of in ovo injection of glucose on characters of hatching and parameters of blood in broiler chickens. Annals of biological research, 2: 347-351.
12- El-Nekeety, A. A., W. El-Kholy, N. F. Abbas, A. Ebaid, H. A. Amra, and M. A. Abdel-Wahhab. 2007. Efficacy of royal jelly against the oxidative stress of fumonisin in rats. Toxicon, 50: 256-269. {PubMed}
13- Erdogan, Z., S. Erdogan, O. Aslantas, and S. Celik. 2010. Effects of dietary supplementation of synbiotics and phytobiotics on performance, caecal coliform population and some oxidant/antioxidant parameters of broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 94(5): 40-48.
14- Foye, O. T., Z. Uni, and P. R. Fekret. 2006. Effect of in ovo feeding egg white protein, I-Hydroxy-IMethyl butyrate, and carbohydrates on glycogen status and neonatal growth of turkeys. Poultry Science, 85: 1185-1192.
15- Ghahri, H., T. Tooloei, and B. Soleimani. 2013. Efficacy of antibiotic, probiotic, prebiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, intestinal histomorphology and immune response in broiler chickens. Global Journal of Animal Scientific Research, 25-41.
16- Gibson, G. R, and M. B. Roberfroid. 1995. Dietary modulationof the human colonic microbiota: Introducing the concept of prebiotics. Journal of Nutrition, 125: 1401-1412
17- Jin, L. Z., Y. w. Ho, N. Abdullah, and S. Jalaludin. 1998. Growth performance, intestinal microbial populations, and serum cholesterol of broilers fed diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science, 1259-1265.
18- Kannan, M., R. Karunakaran, V. Balakrishnan, and T. G. Prabhakar. 2005. Influnce of prebiotic supplementation on lipid of broilers. International Journal of Poultry Science, 994-997.
19- Kannan, D., K. Viswanathan, and B. Mohan. 2007. The effect of feeding virginiamycin and lactobacillus sporogenes on broiler production performance characters. Journal of Veterinary and Animal Science, 106:1080.
20- Mehri, M., H. Ghasemi, and H. Moradi Shahrbabak. 2013. Synbiotic effect (BIOMIN IMBO) on performance, serum lipids and humoral immune responses in broiler chicks. Animal production research, 2(3): 59-66. (In persian).
21- Midilli, M., M. Alp, N. Kocabagli, Ö. H. Muglali, N. Turan, H. Yilmaz, and S. Çakir. 2008. Effects of dietary probioticand prebiotic supplementation on growth performance and serum IgG concentration of broilers. South African Journal of Animal Science, 38: 21-27.
22- Moghaddam, A., M. Karimi Tarshizi, and Sh. Rahimi. 2008. Effect of different methods of administration of probiotic in hatchery on growth performance and immune system plates in broiler chickens. Veterinary research journal, 65(2): 91-96. (In persian).
23- Moteghitalab, m., and M. Haji Hosseini. 2005. Egg injection technology: Effects of amino acid injection in eggs on chicken hatchability and chickens' economic characteristics. National Biotechnology Congress of Islamic Republic of Iran, 1-3. (In persian).
24- Mousavi, N., M. Shiwazad, M. Chamani, H. Lotfelahyan, and A. A . Sadeghi. 2011. Effects of Injection of Amino Acid, Carbohydrate, and Butyric Acid on Hatchery Eggs on Intestinal Morphology and Performance of Broiler Chickens. Iranian Journal of Animal Sciences. 153- 160. (In persian). Iranian Journal of Animal Sciences, 42(2): 153-160. (In persian).
25- National Research Council (NRC). 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th revised ed National Academy Press. Washington, D.C.
26- Ohta, Y., N. Tsushima, K. Koide, M. T. Kidd, and T. Ishibashi. 1999. Effect of amino acid injection in broiler breeder eggs on embryonic growth and hatchability of chicks. Poultry Science, 78: 1493-1498.
27- Ohta, Y., M. T. Kidd, and T. Ishibashi. 2001. Embryo growth and amino acid concentration profiles of broiler breeder eggs, embryos, and chicks after in ovo administration of amino acids. Poultry Science, 80: 1430-1436.
28- Owings, W. G., D. L. Reynolds, R. J. Haslak, and P. R. Ferket. 1990. Influence of dietary supplementation with Streptococcus faeciium M-74 on broiler weight, feed conversion, carcass characteristics and intestinal microbial colonization . Poultry Science, 1257- 1264.
29- Salmanzadeh, M., J. Ghanouni Bostanabad, and Sh. Arva. 2014. The effects of in ovo injection of Butyric acid into Quails Breeder eggs on hatchability,growth performance, development of the gastrointestinal tract, and carcass traits of Japanese Quails.126 page.Original Article.
30- Sharifi, M. R., M. Shams-Shargh, B. Dastar, and S. Hassani. 2011. The effect of dietary protein levels and synbiotic on performance parameters, blood characteristics and carcass yields of Japanese quail (Coturnix coturnix Japonica). Italian Journal of Animal Science, 17-21.
31-Sherief, M. A, and M. S. A. Sherief. 2011. The effect of single or combined dietary supplementation of mannan oligosaccharide and probiotics on performance and slaughter characteristics of broilers. International Journal of Poultry Science, 854-862.
32- Sirvydis, V., R. Bobiniene, D. Gudaviciute, R. Cepuliene, V. Semaska, D. Vencius, and I. Kepaliene. 2006. Influence of a prebiotic feed additive on some biochemical indices of blood and intestinal microbiota of broiler chickens. Poultry Science, 57-62.
33- Tona, K., F. Bamelis, B.D. Ketelaere, V. Bruggeman, V. M. Moraes, J. Buyse, O. Onagbesan, and D. Decuypere. 2003. Effects of egg storage time on spread of hatch, chick quality, and chick juvenile growth. Poultry Science, 82:736–741.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 697 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 613 |