تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,776 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,743,489 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,006,361 |
مطالعه موردی کاربرد ویناس برفرآیند تولید کمپوست در فازهای مختلف (در طی تولید و پس از تولید کمپوست)، در مجتمع بازیافت پسماند شهری آراد کوه تهران | ||
آب و خاک | ||
مقاله 10، دوره 29، شماره 3، شهریور 1394، صفحه 708-717 اصل مقاله (350.87 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jsw.v0i0.34564 | ||
نویسندگان | ||
آرش همتی ![]() | ||
1دانشگاه تبریز | ||
2دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
ویناس مادهای قهوهای رنگ و محصول تولید صنعتی الکل از ملاسها است. ویناس میتواند با داشتن مواد آلی و عناصر معدنی زیاد به عنوان مکمل برای افزایش کیفیت کود کمپوست استفاده گردد. این تحقیق با هدف بررسی کاربرد ویناس در سطوح مختلف بر شاخصهای تولید کمپوست (دما، جمعیت میکروبی، نیتروژن، کربن، نسبت C/N، نیترات، pH و EC) و زمان تولید در در فازهای مختلف (در طی تولید و پس از تولید کمپوست)به مدت پنج ماه در مجتمع بازیافت پسماند شهری آراد کوه (تهران) انجام شد. تولید کمپوست از مواد زائد جامد شهری به روش هوادهی توده ثابت انجام شد. حجم هوادهی در این تحقیق 6/0 لیتر هوا به ازای هر لیتر ماده زائد در دقیقه بود. نتایج نشان داد کمترین زمان رسیدن به دمای ترموفیلیک را تیمار 30 میلیلیتر ویناس برای هر کیلوگرم مواد اولیه(C3)و بیشترینراتیمار شاهد(C0)داشت.کاربرد ویناس مقدار نیتروژن کلرا در فاز اول و دوم افزایش داد. تیمار C3 دارای بیشترین و تیمار C0دارای کمترین جمعیت میکروبی بودند. pHو ECتا ماه دوم در تیمارهای C3و 20 میلیلیتر ویناس برای هر کیلوگرم مواد اولیه(C2)افزایش و در ماهای سوم تا پنجم کاهش یافت. در فاز دوم در تیمارهای ویناسی افزایش pHو در تیمار C0کاهش pH مشاهده گردید. تیمارC3در فاز اول بیشترین مقدار نیترات را داشت و در فاز دومنیز تیمار C0 بیشترین مقدار نیترات را داشت. در نهایت مشخص شد کهتیمار C3 وC2برای اضافه کردن به بستر پسماندهای آلی مناسب میباشد و این تیمارها مدت تولید کمپوست را تا دو ماه کاهش دادند. فاز دوم بهدلیل عدم توان افزایش قابل ملاحظة نیتروژن نیتراتی و همچنین افزایش pHدر مقایسه با فاز اول مناسب نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
جمعیت میکروبی؛ فاز تخمیر؛ نیترات؛ ویناس | ||
مراجع | ||
Piccolo A. 1996. Humus and soil conservation. In: Piccolo, A. (Ed.), Humic Substances in Terrestrial Ecosystems. Elsevier, Amsterdam, The Netherlands, pp. 225–264.
2- Azarmi R., Sharifi Z., and Satari M.R. 2008. Effect of vermicompost on growth, yield and nutrition status of tomato (Lycopersicum esculentum).Pakistan Journal of Biological Sciences. 11(14): 1797-1802.
3- Manios T. 2004. The composting potential of different organic solid wastes: experience from the island of crete. Environmental International, 29: 1079-1089.
4- Renkow M., and Rubin A.R. 1998. Does municipal solid waste composting make economic sense.Environmental Management, 53: 339-347.
5- Kaushik P., Yadav Y.K., Dilbaghi N., and Garg V.K. 2008. Enrichment of vermicomposts prepared from cow dung spiked solid textile mill sludge using nitrogen fixing and phosphate solubilizing bacteria. Environmentalist, 28:283–287.
6- Busato J.G., Lima L.S., Aguiar N.O., Canellas L.P., and Olivares F.L. 2012. Changes in labile phosphorus forms during maturation of vermicompost enriched with phosphorus-solubilizing and diazotrophic bacteria.Bioresource Technology. 110: 390–395.
7- Adamtey N., Cofie O., Ofosu-Budu G.K., Danso S.K.A., and Forster D. 2009. Production and storage of N-enriched co-compost. Waste Management, 29, 2429–2436.
8- Ahmad R., Khalid A., Arshad M., Zahir Z.A., and Mahmood T. 2008. Effect of compost enriched with N and L-tryptophan on soil and maize. Agronomy for Sustainable Development, 28 (2), 299–305.
9- Ryznar-Luty A., Krzywonos M., Cibis E., and Miśkiewicz T. 2008. Aerobic Biodegradation of Vinasse by a Mixed Cultureof Bacteria of the Genus Bacillus: Optimization ofTemperature, pH and Oxygenation State. Polish Journal of Environmental Studies. 17(1), 101-112.
10- Madejon E., Diaz M.J., Lopez R., Murillo J.M., and Cabrera F. 1995. Corn Fertilizationwiththree (sugarbeet) vinassecomposts. Fresenius EnvÍr Bull, 4: 232-237.
11- Vadivel R., Minhas P.S., Kumar P.S., Singh Y., Rao D.V.K.N., and Nirmale A. 2014. Significance of vinasses waste management in agriculture and environmental quality- Review.African Journal of Agricultural Research, 9(38), 2862-2873.
12- Bhattacharyya A., Pramanik A., Maji S.K., Haldar S., Mukhopadhyay U.K., and Mukherjee J. 2012. Utilization of vinasse for production of poly-3-(hydroxybutyrate-co-hydroxyvalerate) by Haloferaxmediterranei.Bhattacharyyaet al. AMB Express,2:34.
13- Rasapoor M., NasrabadiT.,Kamali M., and Hoveidi H. 2009. The effects of aeration rate on generated compost quality, using aerated static pile method. Waste Management, 29: 570–573.
14- Page A.L. 1982. Methods of Soil Analysis.Agronomi 9, ASA, SSSA, Madison, Wiscosin, USA.
15- Anonymous. 2005. Compost sampling for lab analysis. Woods End Research Laboratory.
16- Lopez R.J., and Foster. 1985. Plant pathogen survival during the composting ofagriculturalwastes.Composting of Agriculture and Other Wastes. ElsevierApplied Science Publishers, London.
17- Tiwari S.C., and Mishra R.R. 1993.Fungal abundance and diversity in earthworm cast and in uningested soil. Biology and Fertility of Soils, 16, 131–134.
18- Veeken A., Nierop K., Wilde V. D., and Hamelers B. 2000. Characterisation of NaOH-extracted humic acids during composting of a biowaste.Bioresource Technology. 72, 33-41.
19- Pietro M., and Paola C. 2004.Thermal analysis for the evaluation of organic matterevaluation during municipal solid waste aerobic composting process.ThermochimicaActa, 413, 209–214.
20- Aparna C., Saritha P., Himabindu V., and Anjaneyulu Y. 2008. Techniques for the evaluation of maturity for composts of industrially contaminated lake sediments. Waste Management, 28: 1773–1784.
21- Campbell A.G., Flok R.L., and Tripcpi R. 1997. Wood ash as an amendment in municipalsludge and yard waste composting process. Compost Science and Utilization, 5(1), 62–73.
22- Iglesias J.E., Peres G.V., and Fernandez F.M. 1986. The agronomic value off sewagesludgeTenerific composting. Agriculture Wastes, 17: 119–130. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 461 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 248 |