تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,378 |
تعداد مقالات | 14,961 |
تعداد مشاهده مقاله | 463,773 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 220,052 |
بهبود عملکرد گل رز تحت تیمارهای هرس جوانه و خمسازی شاخه در رقم آولانچ گل رز | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 13، دوره 34، شماره 3 - شماره پیاپی 47، پاییز 1399، صفحه 521-533 اصل مقاله (701.63 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v34i3.86197 | ||
نویسندگان | ||
مهدی باقری1؛ ایمان روح اللهی ![]() | ||
1دانشگاه شاهد | ||
2شاهد | ||
3دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
مدیریت ساختار بوته رز، نقش مهمی در تولید گل در طول سال دارد و میزان طول عمر بوته رز را تعیین کرده و نمو گیاه و کیفیت شاخههای گل (طول، قطر و وزن) را تحت تاثیر قرار میدهد. پرورش دهندگان رز با هدف افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلاتهای فتوسنتزی بیشتر و افزایش کیفیت شاخه گل تولید شده، اقدام به خم سازی شاخههای غیرتولیدی میکنند. در این پژوهش مدیریت مناسب هرس جوانه بوته رز شاخه بریده با تاکید بر خم سازی شاخه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور انتخاب بهترین معماری ساختار بوته از نظر تولید با کیفیتترین شاخههای گل دهنده آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار هرس جوانه و خمسازی شاخه انجام شد. هرس جوانه در دو سطح هرس 50 درصد جوانه و بدون هرس جوانه انجام شد و در تیمار خمسازی ساقه سطوح بدون خمسازی، زاویه 45 ، 90 و 120 درجه انجام شد. فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و شاخصهای فتوسنتزی و همچنین عمر گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد خم کردن شاخه (زاویه 45 و 90 درجه)، با افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلاتهای فتوسنتزی بیشتر و تغییر جریان آنها از برگساره شاخههای خم شده به سمت پاشاخهها، سبب رشد مناسب آنها و افزایش30 درصدی صفات وزن تر و وزن خشک نسبت به تیمار بدون خمسازی شده است. قطر غنچه و طول شاخه گل سبب افزایش کیفیت پس از برداشت شاخه گل تولید شده میشود. همچنین اثر متقابل هرس جوانه و خم کردن شاخه تاثیر مثبتی بر مقدار کربوهیدرات شاخه گل نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خمسازی؛ رز؛ گلدهی؛ هرس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 284 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 175 |