تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,845 |
تعداد مقالات | 19,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,292,141 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,524,408 |
بهبود عملکرد گل رز تحت تیمارهای هرس جوانه و خمسازی شاخه در رقم آولانچ گل رز | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 13، دوره 34، شماره 3 - شماره پیاپی 47، آذر 1399، صفحه 521-533 اصل مقاله (701.63 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v34i3.86197 | ||
نویسندگان | ||
مهدی باقری1؛ ایمان روح اللهی* 1؛ ساسان علی نیائی فرد2 | ||
1دانشگاه شاهد تهران | ||
2دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
مدیریت ساختار بوته رز، نقش مهمی در تولید گل در طول سال دارد و میزان طول عمر بوته رز را تعیین کرده و نمو گیاه و کیفیت شاخههای گل (طول، قطر و وزن) را تحت تاثیر قرار میدهد. پرورش دهندگان رز با هدف افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلاتهای فتوسنتزی بیشتر و افزایش کیفیت شاخه گل تولید شده، اقدام به خم سازی شاخههای غیرتولیدی میکنند. در این پژوهش مدیریت مناسب هرس جوانه بوته رز شاخه بریده با تاکید بر خم سازی شاخه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور انتخاب بهترین معماری ساختار بوته از نظر تولید با کیفیتترین شاخههای گل دهنده آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار هرس جوانه و خمسازی شاخه انجام شد. هرس جوانه در دو سطح هرس 50 درصد جوانه و بدون هرس جوانه انجام شد و در تیمار خمسازی ساقه سطوح بدون خمسازی، زاویه 45 ، 90 و 120 درجه انجام شد. فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و شاخصهای فتوسنتزی و همچنین عمر گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد خم کردن شاخه (زاویه 45 و 90 درجه)، با افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلاتهای فتوسنتزی بیشتر و تغییر جریان آنها از برگساره شاخههای خم شده به سمت پاشاخهها، سبب رشد مناسب آنها و افزایش30 درصدی صفات وزن تر و وزن خشک نسبت به تیمار بدون خمسازی شده است. قطر غنچه و طول شاخه گل سبب افزایش کیفیت پس از برداشت شاخه گل تولید شده میشود. همچنین اثر متقابل هرس جوانه و خم کردن شاخه تاثیر مثبتی بر مقدار کربوهیدرات شاخه گل نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خمسازی؛ رز؛ گلدهی؛ هرس | ||
مراجع | ||
1- Arnon A.N. 1967. Method of extraction of chlorophyll in the plants. Agronomy Journal 23: 112-121.
2- Azadi P., Bagheri H., Nalousi A.M., Nazari F., and Chandler S.F. 2016. Current status and biotechnological advances in genetic engineering of ornamental plants. Biotechnology Advances 34: 1073–1090.
3- Baille A., Gutierrez Colomer R.P., and Gonzalez-Real M.M. 2006. Analysis of intercepted radiation and dry matter accumulation in rose flower shoots (Rosa hybrida cv. Dallas). Agriculture and Forest Meteorology 137: 68–80.
4- Bolhar-Nordenkampf, H.R., and Oquist G. 1993. Chlorophyll fluorescence as a tool in photosynthesis research. In: Photosynthesis and production in a changing environment. Springer, Dordrecht 193-206.
5- Dolatkhahi A., Matloobi M., and Motallebiazar A. 2014. Responses of arching and traditional training systems to shading in cut rose (Rosa hybrida cv. Avalanche). Journal of Science and Technology of Greenhouse Culture 5(2): 115-122. (In Persian)
6- Gonzalez-Real M.M., Baille A., and Colomer R.G. 2007. Leaf photosynthetic properties and radiation profiles in a rose canopy (Rosa hybrida L.) with bent shoots. Scientia Horticulturae 114(3): 177-187.
7- Hoagland D.R., and Arnon D.I. 1950. The water-culture method for growing plants without soil. Circular. California agricultural experiment station, 347(2nd edit).
8- Jiang Y., Khan M.A., Wang Z., Liu J., Xue J., Gao J., and Zhang C. 2015. Cu/ZnSOD involved in tolerance to dehydration in cut rose (Rosa hybrida). Postharvest Biology and Technology 100: 187-195.
9- Kim S.H., and Lieth J.H. 2004. Effect of shoot-bending on productivity and economic value estimation of cut-flower roses grown in Coir and UC Mix. Scientia Horticulturae 99(3-4): 331-343.
10- Kool M.T.N., and Van de Pol P.A. 1993. Controlling the plant development of Rosa hybrida ‘Motrea’. Scientia Horticulturae 53(3): 239-248.
11- Li-Marchetti C., Le Bras C., Relion D., Citerne S., Huche-Thelier L., Sakr S., Morel P., and Crespel L. 2015. Genotypic differences in architectural and physiological responses to water restriction in rose bush. Frontiers in Plant Science 6(355): 1-14.
12- Nazari F. 2018. Management of Cut Flower Production in Rose with Emphasis on Shoot Bending. Journal of Flower and Ornamental Plants 3(2): 1-14. (In Persian with English abstract)
13- Ohkawa K., and Suematsu M. 1999. Arching cultivation techniques for growing cut-roses. Acta Horticulturae 482:47-52.
14- Reid A. 2008. Greenhouse roses for cut flower production. Department of Agriculture and Food, Western Australia, Perth. Bulletin 4738.
15- Robbie F.A., Atkinson C.J., Knight J.N., and Moore K.G. 1993. Branch orientation as a factor determining fruit set in apple trees. Journal of Horticulturae Science and Biotechnology 68: 317–335.
16- Sarkka L.E., and Rita H.J. 1999. Yield and quality of cut roses produced by pruning or by bending down shoots. Gartenbauwissenschaft 64: 173–176.
17- Smith D. 1969. Removing and analyzing total nonstructural carbohydrates from plant tissue. Research report. Wisconsin Colleague of Agriculture and Life science, V: 41, 11 pp.
18- Yamada K., Norikoshi R., Suzuki K., Imanishi H., and Ichimura K. 2009. Determination of subcellular concentrations of soluble carbohydrates in rose petals during opening by nonaqueous fractionation method combined with infiltration–centrifugation method. Planta 230(6): 1115-1127.
19- Zieslin N., and Mor Y. 1981. Plant management of greenhouse roses. Formation of renewal canes. Scientia Horticulturae 15(1): 67-75. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,029 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 880 |