تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,374 |
تعداد مقالات | 14,946 |
تعداد مشاهده مقاله | 398,843 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 179,969 |
بهینهسازی تولید کف در خشککردن کفپوشی آب کرفس و ارزیابی خواص پودر تولیدی | ||
پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 1، دوره 17، شماره 2 - شماره پیاپی 68، خرداد و تیر 1400، صفحه 217-231 اصل مقاله (1003.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2020.39265 | ||
نویسندگان | ||
مهسا کمالی سروستانی؛ محبت محبی ![]() | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تولید پودر آب کرفس با استفاده از روش خشک کردن کفپوشی مورد مطالعه قرار گرفت. شرایط تولید کف بهینه آب کرفس از نظر غلظت صمغ زانتان (45/0-25/0 درصد) بهعنوان پایدارکننده کف، مقدار کنسانتره پروتئین آبپنیر (6 -2 درصد) بهعنوان عامل کفزا و زمان همزدن (10- 2 دقیقه) جهت ایجاد کف با کمترین مقدار دانسیته و بیشترین پایداری با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین شد. سپس کف بهینه تولیدی در سه دمای 40، 55 و70 درجه سانتیگراد و ضخامت 3 میلیمتر خشک شد و پودرهای تولیدی از نظر رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته توده، دانسیته ضربه، دانسیته ذره، تخلخل و میزان پیوستگی و جریانپذیری مورد مطالعه قرار گرفتند. در نهایت مشخص شد که افزایش دمای خشک کردن از 40 به 70 درجه سانتیگراد، تأثیر معناداری (05/0>p) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی پودرها داشت و سبب کاهش میزان رطوبت، فعالیت آب، دانسیته توده، دانسیته ضربه، دانسیته ذره و نسبت هاسنر و شاخص کار شد ولی میزان تخلخل افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
آب کرفس؛ خشک کردن کفپوشی؛ روش سطح پاسخ؛ خواص فیزیکوشیمیایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 18 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |