تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,378 |
تعداد مقالات | 14,961 |
تعداد مشاهده مقاله | 463,932 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 220,166 |
بررسی عادتپذیری جوجههای گوشتی به محدودیت کلسیم و فسفر و تأثیر آن بر عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجههای خون و استخوان | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 0-727 فروردین 2 | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2021.38295.0 | ||
نویسندگان | ||
احمد حسن آبادی ![]() | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی محدودیت کلسیم و فسفر جیره غذایی در دوره رشد بر عملکرد، شاخصهای لاشه، فراسنجههای خونی و شاخصهای استخوانی جوجههای گوشتی در دوره پایانی، آزمایشی با استفاده از 648 قطعه جوجهی گوشتی یکروزه نر سویهی راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تمام جوجهها در دوره آغازین با یک جیره استاندارد تغذیه شدند. 3 تیمار آزمایشی دورهی رشد شامل: 1) جیرهی غذایی استاندارد (سطح توصیه شده) بهعنوان شاهد، 2) جیرهی غذایی با 15 درصد کاهش در میزان کلسیم و فسفر قابلدسترس، 3) جیرهی غذایی با 30 درصد کاهش در میزان کلسیم و فسفر قابلدسترس بود. در سن 25 روزگی هر تیمار (بهجز تیمار استاندارد) به 4 گروه شامل صفر، 10، 20 و 30 درصد کاهش در سطح کلسیم و فسفر قابلدسترس جیره در دوره پایانی تقسیم شد؛ بهطوری که 9 تیمار غذایی با 6 تکرار و 12 قطعه در هر تکرار، تشکیل شد. هیچ یک از صفات عملکرد پرندگان در دورهی رشد، پایانی و کل دورهی آزمایشی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. وزن نسبی کبد در 24 روزگی در یک روند خطی با کاهش سطح کلسیم و فسفر قابلدسترس افزایش یافت. به همین ترتیب در ارتباط با شاخصهای خونی میزان آلکالینفسفاتاز در سن 24 روزگی تحتتأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت؛ بهطوری که طی یک روند خطی با کاهش سطح کلسیم و فسفر جیره غذایی افزایش یافت. میزان خاکستر، کلسیم و فسفر استخوان درشتنی در 24 و 42 روزگی بهطور معنیداری تحتتأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت؛ بهطوری که با کاهش سطح کلسیم و فسفر قابلدسترس جیره غذایی طی یک روند خطی کاهش یافت. مقاومت در برابر شکست استخوان درشتنی در 24 روزگی معنیدار نبود؛ با این وجود در روز 42 متمایل به معنیداری نشان داد و با کاهش سطح کلسیم و فسفر قابلدسترس جیره غذایی کاهش یافت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میتوان کلسیم و فسفر قابلدسترس جیره دوره رشد را تا 15 درصد و در دوره پایانی تا 10 درصد کاهش داد. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6 |