تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,407 |
تعداد مقالات | 15,342 |
تعداد مشاهده مقاله | 1,047,484 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 577,516 |
ارزش غذایی تفاله انگور سفید ((Vitis vinifera L. و تاثیر سطوح مختلف آن بر عملکرد رشد و شاخص های خونی جوجههای گوشتی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 بهمن 1399 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2021.38315.0 | ||
نویسندگان | ||
کریم قربانی1؛ محمدرضا قربانی ![]() ![]() | ||
1دانشجوی دکتری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
3دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
4دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان لرستان | ||
چکیده | ||
در این آزمایش جهت تعیین ترکیبات شیمیایی تفاله انگورسفید از روشهای معمول آزمایشگاهی استفاده شد و محتوای انرژی قابل سوخت و ساز آن با استفاده از خروسهای بالغ لگهورن تعیین گردید. در آزمایش دوم اثر استفاده از سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد جوجههای گوشتی با استفاده از450 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، پنج تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (شاهد، جیره پایه براساس ذرت وکنجاله سویا) 3، 6، 9، 12و 15 درصد تفاله انگور سفید بودند. نتایج بررسی ترکیبات شیمیایی تفاله انگور نشان داد مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و فیبر خام تفاله انگور به ترتیب برابر با 13/7، 92/4، 86/5 و 85/26 درصد بود. مقادیر انرژی خام و انواع انرژی قابل سوخت و ساز تفاله انگورشامل TME، TMEn، AME و AMEn به ترتیب برابر 75/3371، 58/2223، 02/2221، 63/1527و13/1526 کیلوکالری درکیلوگرم ماده خشک بودند. افزودن سطوح بالای تفاله انگور به جیره غذایی (12و 15درصد) سبب کاهش افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی در کل دوره در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0˂P). وزن نسبی چربی محوطه شکمی با افزایش سطح تفاله انگورکاهش یافتند(05/0˂P). غلظت گلوکز، اسیداوریک، تریگلیسرید،کلسترول و لیپوپروتئین با چگالی بالای سرم جوجههای گوشتی به هنگام استفاده ازتفاله انگورکاهش یافتند (05/0˂P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد استفاده ازتفاله انگور تا سطح 9 درصد در کل دوره آزمایش تأثیر نامطلوبی بر ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی قابل سوخت و ساز؛ پروتئین خام؛ تفاله انگور؛ کلسترول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 56 |