تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,777 |
تعداد مقالات | 18,925 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,773,698 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,065,231 |
تحلیل اقتصادی طول دوره پرورش مرغ گوشتی استان کردستان "مطالعه موردی شهرستانهای سنندج، کامیاران و دیواندره" | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 14، شماره 2 - شماره پیاپی 50، شهریور 1401، صفحه 255-266 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2021.71739.1033 | ||
نویسندگان | ||
فانوس یوزی![]() ![]() ![]() | ||
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، سنندج، ایران | ||
چکیده | ||
در فرآیند توسعه توجه به بهبود تغذیه و جبران کمبود پروتئین امری ضروری و مهم است. کشورهای درحالتوسعه تلاش نمودند تا کمبود پروتئین غذایی جمعیت در حال تزاید خود را با توسعه صنعت طیور جبران نمایند. مطالعه به بررسی اقتصادی تولید مرغ گوشتی با تأکید بر کاهش طول دوره و تولید مرغ سایز میپردازد. جامعه آماری شامل کلیهی واحدهای پرورش مرغ گوشتی شهرستانهای دیواندره، کامیاران و سنندج است. از روش نمونهگیری تصادفی ساده 158 واحد مرغداری برای مطالعه انتخاب شد. دادهها از نوع میدانی و از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه برای سال 97 جمعآوری و از طریق روش منفعت-هزینه و بودجهبندی جزئی تجزیه و تحلیل گردید. ضریب تبدیل، طول دوره، درصد تلفات، درآمد خالص، فاصله بین دورهها، متوسط وزن زنده هنگام برداشت، تعداد دفعات وزنکشی، نهادههای مصرفی، ظرفیت تولید و هزینههای تولید و ویژگیهای دموگرافیک مدیران بهعنوان متغیرهای پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان میدهد، میانگین طول دوره کشتار در واحدها 55 روز، متوسط فاصله بین دوره 31 روز، متوسط وزن زنده هنگام کشتار 9/2 کیلوگرم، میانگین تلفات 6 درصد و میانگین ضریب تبدیل 94/1 کیلوگرم است. همچنین نتایج نشان داد، هزینه خرید دان و جوجه یکروزه به ترتیب با 76 و 14 درصد بیشترین سهم را در هزینه کل دارند. نسبت منفعت به هزینه برابر 3/1 و بهترین سِنّ برداشت 42 روزگی با فاصله 7 روز به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمده کاهش دوره تولید بهمنظور کاهش کشش قیمتی تقاضای بازار، افزایش کشش عرضه، کاهش هزینه تمامشدهی تولید، افزایش بازدهی و فراهم شدن زمینه صادرات پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
سِنّ کشتار؛ صادرات؛ ضریب تبدیل؛ مرغ سایز؛ هزینه تمامشده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 808 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 212 |