تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,602 |
تعداد مقالات | 17,583 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,458,425 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,048,414 |
کاربرد برگی نانو ذرات کلات روی، بر ویژگیهای کمی و کیفی توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط محلولدهی متفاوت | ||
علوم باغبانی | ||
مقالات آماده انتشار، اصلاح شده برای چاپ، انتشار آنلاین از تاریخ 09 آذر 1400 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2021.72513.1091 | ||
نویسندگان | ||
پریسا صادقی1؛ حمید حسن پور ![]() | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
کمبود آب یکی از منابع مهم تنشهای غیرزنده است، بهطوریکه باعث کاهش رشد، نمو و عملکرد در طول مراحل رویشی و زایشی میگردد. پژوهشها نشان داده است که استفاده از نانو کودها میتواند ضمن کاهش میزان مصرف کود به دلیل جذب بالاتر آن به علت سطح ویژه زیاد، در جهت بدست آوردن عملکرد بالا مفید واقع شوند. در این پژوهش، بهمنظور بررسی تأثیر نانو ذرات کلات روی برخی از ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی رقم سابرینا در شرایط کممحلولدهی، بوتههای توتفرنگی با نانو ذرات کلات روی (0، 1 و 5/1 گرم در لیتر) در شرایط مقادیر متفاوت محلول غذایی (90، 110 و 130 میلیلیتر) محلولپاشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردیدند. در پایان دوره آزمایش صفاتی از قبیل کلروفیل a وb برگ، pH، اسیدیته کل ، مواد جامد محلول ، کاروتنوئید کل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، وزن، طول و عرض میوه و عملکرد بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بر همکنش تیمارهای کم-محلولدهی و تیمار استفاده از نانو ذرات کلات روی بر وزن میوه، وزن خشک اندام هوایی و عملکرد معنیدار بود، به طوریکه مقایسه میانگینها نشان داد که بیشترین میزان، در تیمار 130 میلیلیتر محلول غذایی و غلظت 5/1گرم در لیتر نانو ذرات کلات روی مشاهده گردید. همچنین، در صفات طول و عرض میوه، pH، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کلروفیل a و b و کاروتنوئید کل اثرات اصلی تیمار محلولدهی و تیمار نانو ذرات کلات روی در سطح احتمال 1 درصد معنیدار بودند. بهطوریکه در تیمار نانو ذرات کلات روی، بیشترین میزان این صفات در غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو ذرات و در تیمار کممحلولدهی نیز بیشترین میزان، در تیمار شاهد (محلولدهی کامل) مشاهده شد. بهطورکلی نتایج حاصل از این پژوهش، نشان داد که غلظت 5/1 گرم بر لیتر نانو ذرات کلات روی، بیشترین تأثیر را در افزایش عملکرد توتفرنگی رقم سابرینا تحت شرایط کممحلولدهی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
عملکرد؛ کود نانو؛ کممحلولدهی؛ میوه؛ هیدروپونیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 132 |