تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,599 |
تعداد مقالات | 17,552 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,444,005 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,038,823 |
شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر ترجیحات مصرف کنندگان در انتخاب برنج ایرانی و خارجی (مورد مطالعه شهر مشهد) | ||
اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، اصلاح شده برای چاپ، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1400 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jead.2021.67796.1005 | ||
نویسندگان | ||
پروین عابدانی1؛ یوسف رمضانی ![]() | ||
1گروه مدیریت - موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی عطار | ||
2گروه مدیریت دانشکده علوم انسانی، مجتمع آموزش عالی گناباد | ||
3گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
برنج محصول غذایی بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی خانواده محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از برنج وجود دارد که مصرف کنندگان مختلف انواع مختلف آن را برای مصرف انتخاب میکنند. مصرف کنندگان به دنبال ویژگیهایی هستند که از مصرف برنج مطلوبیت بیشتری به دست آورند. بنابراین پژوهش حاضر تلاش دارد با استفاده از دادههای 384 مصرفکننده برنج در شهر مشهد در سال 1399، که با استفاده از ابزار اندازهگیری پرسشنامه و از طریق نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند، عوامل مؤثر بر ترجیحات مصرفکنندگان در انتخاب برنج ایرانی و خارجی، را شناسایی و اولویتبندی نماید. در این راستا، در بخش کیفی این پژوهش پس از شناسایی این عوامل، دیدگاه خبرگان از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته مورد بررسی قرار گرفت و هفت عامل اصلی ظاهر محصول، کیفیت، سلامت، قیمت، بسته بندی، توزیع و ترویج در قالب 20 متغیر (عامل فرعی) شناسایی شدند. در بخش تحلیل استنباطی، با استفاده از معادلات ساختاری و آزمون فریدمن هفت عامل اصلی رتبهبندی شدند. نتایج نشان داد به ترتیب کیفیت، سلامت، ظاهر محصول، بسته بندی، توزیع، قیمت و ترویج بیشترین تأثیر را بر انتخاب مصرف کنندگان برنج ایرانی و خارجی داشته است. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش در نهایت پیشنهاداتی همچون تمرکز بر تولید محصول سالم، تولید ارقام با شکل ظاهری بهتر پس از پخت، حذف ارز دولتی و برداشته شدن تورش قیمتی برنج خارجی و همچنین تمرکز بر کیفیت به جای هزینه زیاد بر روی تبلیغات، مطرح شده است که میتواند ضمن ارتقاء سطح مطلوبیت مصرفکننده، به بهبود وضعیت تولید برنج، درآمد و اشتغال روستایی کمک نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
ترجیحات مصرف کنندگان؛ آمیخته بازاریابی؛ محصول برنج؛ کشور مبداء | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 137 |