تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,602 |
تعداد مقالات | 17,583 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,458,832 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,048,422 |
تأثیر نظامهای خاکورزی توأم با مدیریت بقایای گیاهی و کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک چای ترش(Hibiscus sabdariffa L.) | ||
بوم شناسی کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 دی 1400 | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/agry.2022.20185.0 | ||
نویسندگان | ||
زهرا میر؛ احمد قنبری؛ مهدی دهمرده؛ محمود رمرودی؛ محمدرضا اصغری پور | ||
گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات نظامهای خاکورزی توأم با مدیریت بقایای گیاهی و کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش(Hibiscus sabdariffa)، آزمایشی در مزرعه آموزشی_پژوهشی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل در سال زراعی 1398-1397 به صورت اسپیلت پلات-فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. عوامل آزمایشی شامل نظامهای خاکورزی در سه سطح بدون خاکورزی، خاکورزی کاهشی (دیسک) و خاکورزی متداول (گاوآهن+دیسک) بهعنوان عامل اصلی و ترکیب بقایای گیاهی (صفر، 30 و 60 ) با کود سولفات پتاسیم (عدم استفاده از کود، 75 و 150 ) بهعنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. ویژگیهای مورد مطالعه شامل: عملکرد اقتصادی و عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، مقدار کلروفیلa، b و کاروتنوئید، آنتوسیانین، فلاونوئید و پروتئین بود. نتایج نشان داد، استفاده از نظامهای خاکورزی و برهمکنش آنها بر ویژگیهای مورد بررسی معنیدار شد، ببشترین مقدار عملکرد اقتصادی چای ترش برابر با 7/3221 کیلوگرم در هکتار در نظام خاکورزی کاهشی و با مصرف توأم 60 درصد بقایای گیاهی و 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم بهدست آمد و بالاترین میزان آنتوسیانین کاسبرگ از تیمار خاکورزی متداول و مصرف توأم 30 درصد بقایا و 75 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم حاصل گردید و استفاده از خاکورزی متداول و مصرف توأم 30 درصد بقایا و 75 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم سبب افزایش کلروفیلa، b و کاروتنوئید شد. نتایج نشان داد که کاربرد تلفیقی نظامهای خاکورزی توأم با مدیریت بقایای گیاهی و کاربرد کود پتاسیم در افزایش عملکرد و ویژگیهای فیزیولوژیک چای ترش نقش مؤثری را ایفا میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ پروتئین؛ سولفات پتاسیم؛ فلاونوئید؛ کاروتنوئید؛ کلروفیل برگ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 232 |