تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,602 |
تعداد مقالات | 17,583 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,457,760 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,048,148 |
بررسی اثر مصرف کوتاهمدت اسیدهای چرب ان-۳ با بیش از یک باند دوگانه بر پاسخ فاز حاد در گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 دی 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.69822.1016 | ||
نویسندگان | ||
سعید کامل ارومیه ![]() | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2فردوسی مشهد | ||
3عضو هیت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه تعیین اثرات مصرف کوتاهمدت اسیدهای چرب n-3 با منشأ روغن ماهی بر پاسخ به فاز حاد القا شده از طریق چالش لیپوپلیساکارید در گوسالههای شیرخوار هلشتاین بود. تعداد ۲۴ رأس گوساله نر هلشتاین با میانگین سن ۷/۳ ± ۵/۳۴ روز بهطور کاملاً تصادفی به چهار گروه زیر تقسیم شدند: (1) گروه شاهد منفی (عدم تزریق لیپوپلیساکارید بدون دریافت مکملهای خوراکی، NC)، (2) گروه شاهد مثبت (تزریق لیپوپلیساکارید بدون دریافت مکملهای خوراکی، PC)، (3) گروه چربی پیه، ۳۵۰ میلیگرم در کیلوگرم وزن بدن + تزریق لیپوپلیساکارید (TA)، (4) گروه روغن ماهی، ۳۵۰ میلیگرم در کیلوگرم وزن بدن + تزریق لیپوپلیساکارید (FO). در طول دوره آزمایش گوسالهها با جیره خوراکی یکسان و ۵ لیتر شیر پاستوریزه در روز تغذیه شدند. طول دوره آزمایش ۱۱ روز بعلاوه یک دوره هفتروزه عادتپذیری بود. در روز هشتم آزمایش گروههای PC، TA و FO بهصورت تزریق وریدی ۵/۰ میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن لیپوپلیساکارید دریافت کردند. جهت ارزیابی شرایط التهاب، در طی بازههای زمانی پیاپی پس از تزریق لیپوپلیساکارید خونگیری و دمای رکتوم، نرخ تنفس و ضربان قلب اندازهگیری شد. بهدنبال آن غلظت پلاسمایی سایتوکینهای التهابی و پروتئینهای فاز حاد اندازهگیری شد. نتایج نشان داد مصرف کوتاهمدت روغن ماهی نمیتواند منجر به مهار تولید سایتوکینهای التهابی و پروتئینهای فاز حاد در پاسخ به تزریق لیپوپلیساکارید شود. همچنین، مصرف کوتاهمدت روغن ماهی تأثیر معنیداری بر فازهای رفتاری در گوسالههای تحت چالش لیپوپلیساکارید نداشت هر چند منجر به پایان سریعتر فاز افسردگی و ریکاوری شد. بنابراین این آزمایش نشان داد مصرف کوتاهمدت روغن ماهی در راستای کاهش نسبت اسیدهای چرب n-6 به n-3 در جیره غذایی گوسالههای شیرخوار تأثیری بر پاسخ فاز حاد در آنها ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
التهاب؛ چربی پیه؛ روغن ماهی؛ گوساله؛ لیپوپلی ساکارید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 126 |