تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,338,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,571,633 |
تأثیر دما و زمان نگهداری تخم مرغهای نطفهدار بر تولد جوجه در دستگاه جوجهکشی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 11، دوره 14، شماره 4 - شماره پیاپی 52، دی 1401، صفحه 603-609 اصل مقاله (660.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.38288.0 | ||
نویسنده | ||
ابراهیم بابااحمدی* | ||
گروه بافتشناسی و میکروبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
چکیده | ||
برای تعیین تأثیر زمان و دما، جهت نگهداری تخم مرغهای نطفهدار قبل از جوجهکشی بایستی به فن جوجهکشی صحیح متوسل شد، در غیر این صورت مرگ و میر نطفه خواهیم داشت. بهدلیل عدم دسترسی به تخم مرغ تجاری از 720 عدد تخم مرغهایی، از پیش تعیین شده که بهطور تصادفی در سه روستا در یک روز جمع آوری شده بودند، استفاده شدند. هدف از این پژوهش، تأثیر زمان و دمای تعیین شده بهعنوان شرایط نگهداری تخم مرغهای نطفهدار قبل از جوجهکشی بودند. پس از پیدا کردن و انتخاب تخم مرغهای با کیفیت و وزن کردن آنها، تخم مرغها در دو گروه حرارتی تحقیقی قبل از نگهداری تقسیم شدند: در هر گروه عملیاتی، سه گروه 120 تایی تشکیل شدند که بهترتیب چهار، هفت و 10 روز نگهداری گردیدند. کنترل بیولوژیکی تخم مرغها در طول زمان جوجهکشی انجام شد و مشاهده اول تخم مرغها در شش روزگی در دستگاه جوجهکشی صورت گرفت که شاخصهایی مثل مرگ و میر جنینی، وجود جنینهایی با رشد طبیعی و وجود جنینهایی با رشد ضعیف رؤیت گردیدند. همچنین مشاهده دوم تخم مرغها در 11 روزگی در دستگاه جوجهکشی صورت گرفت. نتایج نشان داد که از نظر مرگ و میر جنینی، بهترین گروه عملیاتی در گروه نگهداری چهار روزگی در شرایط سرما و بالاترین مقادیر مربوط به گروه عملیاتی در گروه نگهداری 10 روزگی در شرایط دمای معمولی اتاق بود. نگهداری تخم مرغهای نطفهدار در شرایط دمای معمولی اتاق بهمدت چهار روز، تا پنج و نیم درصد در بهدست آوردن جوجههای درجه اول تأثیر داشت و خوب بود و نگهداری تخم مرغهای نطفهدار در شرایط دمای معمولی اتاق بهمدت هفت و 10 روزگی بهترتیب باعث تلفات مرگ و میر جنینی تا 5/20 و 8/ 75 درصد شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
تخم مرغها؛ درجه حرارت؛ دستگاه جوجهکشی؛ گروه؛ نگهداری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 274 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 262 |