تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,798 |
تعداد مقالات | 19,109 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,405,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,734,367 |
مقایسه برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میزان پلی فنولها در میوه شش رقم انار | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 13، دوره 36، شماره 3 - شماره پیاپی 55، آذر 1401، صفحه 709-719 اصل مقاله (584.45 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2022.74271.1116 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا بنیان پور* 1؛ بابک جمالی2 | ||
1مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس | ||
2بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی. شیراز ، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی ویژگیهای شیمیایی میوه انار در شرایط آب و هوایی استان فارس روی درختان شش ساله شش رقم انار شامل ارقام ’ملس یوسفخانی‘، ’بجستانی‘، ’خزر بردسکن‘، ’ملس دانه سیاه‘، ’رباب نیریز‘ و ’زرد انار ارسنجان‘ انجام گردید. درختان در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار کشت شدند و میوههای این ارقام در طی سالهای 1397 و 1398 برداشت شدند و هر سال بطور جداگانه ویژگیهای کمی، کیفی و بیوشیمیایی آنها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ویژگیهای مورد بررسی شامل خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی آب میوه و همچنین ترکیب پلی فنولیک آب میوهها بود که با استفاده از آنالیز HPLC مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از نظر ویژگیهای کمی و کیفی میوه و میزان ترکیبات پلیفنولیک آب میوه، اختلاف معنیداری در ارقام انار مورد مطالعه وجود دارد. رقم ’ملس دانهسیاه‘ دارای بیشترین وزن (332 گرم) و قطر میوه (8 سانتیمتر) بود. این رقم از لحاظ ویژگیهای بیوشمیایی میوه مانند میزان TSS(7/15 درجه بریکس)، مقدار آنتوسیانین (98/28 میلیگرم در 100 میلیلیتر)، مقدار فنول کل (3/514 میلیگرم در 100 میلیلیتر)، میزان ویتامین ث (23/9 میلیگرم در 100 میلیلیتر) و فعالیت آنتی اکسیدانی (2/52 درصد) نیز از سایر ارقام بهتر بود. رقم ’رباب‘ نیز از لحاظ دارا بودن میزان پلی فنولها مانند اسید گالیک (1/163 میلیگرم در لیتر)، کاتچین (2/264 میلیگرم در لیتر)، اسید کافئیک (1/265 میلیگرم در لیتر)، اسید کلروژنیک (40/74 میلیگرم در لیتر)، وانیلین (21/18 میلیگرم در لیتر)، اسید ترانس فرولیک ( 20/18 میلیگرم در لیتر) و اسید الاژیک (05/43 میلیگرم در لیتر) نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه برتر بود. با توجه به موارد فوق از بین ارقام مورد مطالعه رقم ’ملس دانه سیاه‘ با توجه به خصوصیات مناسب کمی و کیفی میوه به عنوان یک رقم مناسب جهت این منطقه معرفی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ آنتوسیانین؛ ترکیبات پلی فنولیک؛ ویتامین ث | ||
مراجع | ||
1- Akbarpour, V., Hemmati, K., & Sharifani, M. (2009). Physical and chemical properties of pomegranate (Punica granatum L.) fruit in maturation stage. American-Eurasian Journal of Agriculture and Environmental Science 6(4): 411-416.
2- Akhavan, H., Barzegar, M., Weidlich, H., & Zimmermann, B.F. (2015). Phenolic compounds and antioxidant activity of juices from ten Iranian pomegranate cultivars depend on extraction. Journal of Chemistery 1-7. https://doi.org/10.1155/2015/907101.
3- Artik, N., Ceremroglu, B., Murakami, H., & Mori, T. (1998). Determination of phenolic compounds in pomegranate juice by HPLC. Fruit Process 8: 492-499. https://doi.org/10.1021/jf400684n.
4- Babu, K.D., Singh, N.V., Gaikwad, N., Maity, A., Suryavanshi, S.K., & Pal, R.K. (2017). Determination of maturity indices for harvesting of pomegranate (Punica granatum). Indian Journal of Agricultural Sciences 87: 1225-30.
5- Brand-Williams, W., Cuvelier, M.E., & Berset, C. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Science and Technology 28: 25–30.
6- Cam, M., Hisil, Y., & Durmaz, G. (2009). Classification of eight pomegranate juices based on antioxidant capacity measured by four methods. Food Chemistery 112: 721–726. https://doi.org/10.1016/J.FOODCHEM.2008.06.009.
7- Cui, S.M., Sasada, Y., Sato, H., & Nii, N. (2004). Cell structure and sugar and acid contents in the arils of developing pomegranate fruit. Journal of Japan Society of Horticulture Science 73: 41-243. https://doi.org/10.2503/jjshs.73.24.
8- Fadavi, A., Barzegar, M., Azizi, M.H., & Bayat, M. (2005). Physicochemical composition of 10 pomegranate cultivars (Punica granatum L.) grown in Iran. Food Science and Technology International 11(2): 113–119. https://doi.org/10.1177/1082013205052765.
9- Halvorsen, B.L., Holte, K., Myhrstad, M., Barikmo, I., Havattum, E., Remberg, S.F., Haffner, K., Baugerd, H., Andersen, L.F., Moskaug, J., Jacobs, D.R., & Blomhoff, R.A. (2002). Systematic screening of total antioxidants in dietary plants. Journal of Nutrition 132: 461-471. https://doi.org/10.1093/jn/132.3.461.
10- Hamid, I., Elothmani, D., Hanine, H., Oukabli, A., & Mehinagi, E. (2017). Comparative study of phenolic compounds and their antioxidant attributes of eighteen pomegranate (Punica granatum L.) cultivars grown in Morocco. Arabian Journal of Chemistry 10(2) 2675-2684.
11- Hepaksoy, S., Erogul, D., Şen, F., & Aksoy, U. (2009). Antioxidant activity and total phenolic content of some Turkish pomegranate varieties. Acta Horticulture 818: 241-248. https://doi.org/10.1016/j.arabjc.2013.10.011.
12- Jamali, B., & Eshghi, S. (2014). Application timing of nitric oxide ameliorates on deleterious effects of salinity on growth and fruit quality of strawberry cv. Selva. Journal of Berry Research 4: 137-145. https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2009.818.35.
13- Kader, A.A. (2006). Postharvest biology and technology of pomegranates, in pomegranates: ancient roots to modern medicine, ed. by Seeram NP, Schulman RN and Heber D. CRC Press, Boca Raton, FL, pp. 211–220.
14- Kulkarni, A.P., & Aradhya, S.M. (2004). Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chemistery 93: 319-324. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.09.029.
15- Kulkarni, A.P., Aradhya, S.M., & Divakar, S. (2004). Isolation and identification of a radical scavenging antioxidant–punicalagin from pith and carpellary membrane of pomegranate fruit. Food Chemistery 87: 551-557. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.006.
16- Lee, J., Durst, R.W., & Wrolstad, R.E. (2005). Determination of total monomeric anthocyanin pigment content of fruit juices, beverages, natural colorants, and wines by the pH differential method: Collaborative study. Journal of the AOAC International 88: 1269–1278. https://doi.org/10.1093/jaoac/88.5.1269.
17- Li, R., Chen, X.G., Jia, K., Liu, Z.P., & Peng, H.Y. (2016). A systematic determination of polyphenols constituents and cytotoxic ability in fruit parts of pomegranates derived from five Chinese cultivars. Springer Plus 5(1): 914. https://doi.org/10.1186%2Fs40064-016-2639-x.
18- Meighani, H., Ghasemnezhad, M., & Bakhshi, D. (2014). Evaluation of biochemical composition and enzyme activities in browned arils of pomegranate fruits. International Journal of Horticultural Science and Technology 1: 53-65. https://doi.org/10.22059/ijhst.2014.50518.
19- Melgarejo, P., & Artes, F. (2000). Organic acids and sugar composition of pomegranate juice. Europian Food Research Technology 4: 30–31.
20- Mertens-Talcott, S.U., Jilma-Stohlawetz, P., Rios, J., Hingorani, L., & Derendorf, H. (2006). Absorption, metabolism and antioxidant effects of pomegranate (Punica granatum L.). Polyphenols after ingestion of a standardized extract in healthy human volunteers. Journal of Agriculture Food Chemistery 54: 8956–8961. https://doi.org/10.1021/jf061674h.
21- Misana, A.C., Mimica-Dukicb, N.M., Mandica, A.I., Sakaca, M.B., Milovanovica, I.L., & Sedeja, I.J. (2011). Development of a rapid resolution HPLC method for the separation and determination of 17 phenolic compounds in crude plant extracts. Central European Journal Chemistery 9: 133-142. https://doi.org/10.2478/s11532-010-0126-8.
22- Mousavinejad, G., Emam-Diomeh, Z., Rezaei, K., & Khodaparast, M. (2009). Identification and quantification of phenolic compounds and their effects on antioxidant activity in pomegranate juices of eight Iranian cultivars. Food Chemistery 115: 1274–1278. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.01.044.
23- Nikdel, K., Seifi, E., Babaei, H., Sharifani, M., & Hemmati, M. (2016). Physicochemical properties and antioxidant activities of five Iranian pomegranate cultivars (Punica granatum L.) in maturation stage. Acta Agriculture Slovenica 107(2): 277–286.
24- Orak, H.H., Yagar, H., & Isbilir, S.S. (2012). Comparison of antioxidant activities of juice, peel, and seed of pomegranate (Punica granatum L.) and inter-relationships with total phenolic, tannin, anthocyanin, and flavonoid contents. Food Science and Biotechnology 21(2): 373-387. https://doi.org/10.1007/s10068-012-0049-6.
25- Ozgen, M., Durgac, C., Serce, S., & Kay, C. (2008). Chemical and antioxidant properties of pomegranate cultivars grown in the Mediterranean region of Turkey. Food Chemistry 111: 703–706. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.04.043.
26- Palvina, D., & Constantinus, T. (2005). Physical and chemical characterestics of pomegranate. Hortscience 40(5): 1200-1203.
27- Papanov, S., Petkova, E., & Ivanov, I. (2019). Polyphenols content and antioxidant activity of various pomegranate juices. Bulgarian Chemical Communications 51: 113-116.
28- Passaeium, R., Perrone, A., Sortino, G., Giangozzi, G., Salleta, F., Gentile, C., & Farina, V. (2019). Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars. NFS Journal 16: 9-14. https://doi.org/10.1016/j.nfs.2019.06.001.
29- Patras, A., Brunton, N.P., Da Pieve, D., & Butler, A. (2008). Impact of high-pressure processing on total antioxidant activity, phenolic, ascorbic acid, anthocyanin content and colour of strawberry and blackberry pur´ees. International Food Science Emergency and Technology 10(3): 308–313. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2008.12.004.
30- Rena, K., Palida, A., & Zhang, A. (2009). Studies on the chemical constituents from Xinjiang Punica granatum. China Journal Chinese Materia Medica 32: 363-365.
31- Tehranifar, A., Zarei, M., Nemati, Z., Esfandiyari, B., & Vazifeshenas, M.R. (2010). Investigation of physico-chemical properties and antioxidant activity of twenty Iranian pomegranate (Punica granatum L.) cultivars. Scientia Horticulture 126: 180–185. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2010.07.001.
32- Tezcan, F., Gultekin, O.M., & Diken, T. (2009). Antioxidant activity and total phenolic, organic acid and sugar content in commercial pomegranate juices. Food Chemidtery 115(3): 873–877. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.12.103.
33- Watson, L., & Dallwitz L.J. (1992). The Families of Flowering Plants: Descriptions, Illustrations, Identification, and Information Retrieval. Version: 14th December 2000.
34- Zoubida, K.M., Elothmani, D., & Boutekrabt Benhadja, L. (2015). Morphological and physicochemical characteristics of three pomegranate cultivars (Punica granatum L.) grown in northern Algeria. Fruits 71: 17-26. https://doi.org/10.1051/fruits/2015044.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 214 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 219 |