تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,607 |
تعداد مقالات | 17,593 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,589,485 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,125,500 |
Investigating the factors affecting the level of consumption of fast food products (Case study of sausages, salami and hamburgers in Mashhad) | ||
اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 اردیبهشت 1401 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jead.2022.74633.1112 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی محمدی ![]() | ||
1گروه اقتصاد - دانشگاه حکیم سبزواری | ||
2گروه اقتصاد-دانشگاه حکیم سبزواری | ||
چکیده | ||
نتایج حاصل از برازش الگوی لاجیت ترتیبی عوامل موثر بر سطح مصرف فراورده های غذایی گوشتی آماده حاکی از آن است که متغیرهای مهمی چون قیمت، درامد خانوار، تحصیلات سرپرست خانوار و نیز قیمت انواع گوشت ها(به عنوان کالای جایگزین) اثری معنادار بر مصرف فراورده های گوشتی آماده نداشته است. اثر این متغیرها بی معناست زیرا این فراورده ها در قیمت های متنوع و با کیفیت های مختلف(مرغوب و نامرغوب بسته به انواع ترکیبات افزوده شده به این محصولات و درصد و نوع گوشت) تولید و به بازار عرضه می شوند و از این رو مصرف کننده با هر سطح درآمدی می تواند انواعی از این فراورده ها را خریداری و مصرف نماید. متغیرهای دیگری مثل اعتماد مصرف کننده به تولیدکننده و میزان دسترسی به این فراورده ها روی احتمال مصرف آنها اثر مثبت بر جای گذاشته است. هر چه اعتماد مصرف کننده به واحدهای تولید و عرضه کننده فراورده های گوشتی آماده بیشتر باشد و یا هر چه میزان دسترسی به این فراورد ها در جامعه بیشتر باشد، احتمال مصرف آنها افزایش خواهد یافت. اما متغیرهای آگاهی از وجود و اثرات نیتریت، اطلاع از شیوه های تقلب در تولید و شناخت ترکیبات فراورده های گوشتی آماده روی مصرف این فراورده ها تاثیر منفی و معناداری بر جای گذاشته است. از این رو اگر هدف سیاست گذاران حوزه بهداشت و تغذیه در جامعه استفاده از ابزارهای بازاریابی اجتماعی برای کنترل و حتی کاهش مصرف فراورده های گوشتی آماده باشد، می توان از این ابزارها در کاهش مصرف بهره گرفت. با اطلاع رسانی از وجود و خواص نیتریت و اثرات مضر آن در بدن و همچنین با بررسی امکان و شیوه های تقلب در تولید و تلاش برای شناساندن ترکیبات فراورده های گوشتی آماده برای مصرف کنندگان از طریق رسانه های جمعی می توان مصرف این مواد غذایی را در جامعه کنترل کرده و از این مسیر آسیب های احتمالی به مردم را در خصوص تغذیه کمتر ساخت. با توجه به این مهم میتوان با اطلاع رسانی صحیح و هدفمند در این خصوص هم تولیدکنندگان را به سمت تولید محصولات سالمتر با ارزش غذایی بالا سوق داد و هم از میزان مصرف فرآوردههای غذایی آماده توسط مصرفکنندگان کاست. سایر پیشنهادات کاربردی در خصوص کنترل مصرف فراورد های غذایی آماده گوشتی(سوسیس، همبرگر و کالباس) شامل نظارت بیشتر مسئولین بهداشت ونهادهای مربوطه برای درج اطلاعات کامل مربوط به فرآورده های غذایی آماده از لحاظ نوع و میزان ترکیبات این فراورده ها و محدود کردن مکان های عرضه فرآورده های غذایی آماده به فروشگاه های مجاز و عدم عرضه آن در خرده فروش ها و سوپر مارکت ها است. | ||
کلیدواژهها | ||
مصرف؛ فراورده های غذایی آماده؛ الگوی لاجیت ترتیبی؛ بازاریابی اجتماعی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4 |