تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,796,983 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,092,396 |
مطالعه ی عوامل موثر بر حفاظت از تنوع زراعی برنج در جهت تامینامنیتغذاییپایدارخانوارهای بندرانزلی، استان گیلان | ||
بوم شناسی کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 تیر 1401 | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/agry.2022.75773.1102 | ||
نویسندگان | ||
سمیه شیرازی* 1؛ کوروس خوشبخت2 | ||
1پژوهشکده ی علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی تهران | ||
2عضو هیات علمی پژوهشکده ی علوم محیطی دانشگاه شهیدبهشتی تهران | ||
چکیده | ||
با افزایش جمعیت ضرورت تامین امنیت غذایی، امری آشکار است. بدین منظور تک کشتی گونه های اصلی تامین کننده ی غذا، مانند برنج درراس اهداف کشاورزان قرار گرفته است. ضرورت حفاظت از تنوع زیستی کشاورزی به منظور تامین امنیت غذایی پایدار ضروری است. مطالعه ای در شمال ایران که کشاورزان در آنجا اغلب تک کشتی برنج دارند، در دو مرحله با استفاده از پرسشنامه انجام شده است. مرحله ی اول 90 خانوار به صورت تصادفی انتخاب شد و در مورد مولفه های امنیت غذایی، کفایت، سلامت، مانند کفایت غذایی، سلامت، مغذی بودن، دسترسی، زندگی سالم و فعالیت های مناسب مصاحبه گردید. مرحله ی بعد عوامل موثردر حفاظت از تنوع زراعی، در 5 گروه اقتصادی، اجتماعی، آموزشی، زیرساختی و سازمانی قرار گرفت. در نهایت از نرم افزارSPSS برای تحلیل آماری و از ضریب همبستگی پیرسون به منظور تعیین میزان و جهت رابطه ی بین متغیرها استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که22/43 درصد افراد دارای امنیت غذایی و بقیه ی افراد در ناامنی غذایی به سر میبرند که ناامنی غذایی به سه دسته ی گرسنگی متوسط با 56/11 درصد، گرسنگی کم با5 /26 درصد و گرسنگی شدید با 66/18 درصد تقسیم میشود که به ترتیب دارای کفایت غذایی، دسترسی به مواد غذایی، فعالیت سالم است اما از لحاظ زندگی سالم به دور از بیماری، مغذی بودن و سلامت غذایی ضعیف میباشد. عوامل آموزشی و زیرساختی بیشترین تاثیر را در حفاظت از تنوع زراعی توسط کشاورزان دارد که عدم آگاهی اثر منفی و بهبود زیر ساخت اثر مثبت دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
تنوع زیستی کشاورزی؛ نهاده های شیمیایی؛ سلامت غذایی؛ تک کشتی برنج؛ اکولوژی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 107 |