تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,797,394 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,092,821 |
اثر سطوح مختلف پودر آب پنیر بر عملکرد رشد، فراسنجههای تخمیری، ریختشناسی شکمبه، تجزیهپذیری و تولید پروتئین میکروبی در برههای پرواری زل | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 اسفند 1401 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.76313.1072 | ||
نویسندگان | ||
یداله چاشنی دل* 1؛ محمد حسن پور2؛ اسداله تیموری یانسری1؛ زربخت انصاری پیرسرائی1 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشجوی دوره دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری دانشکده علوم دامی | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر آب پنیر در جیره بر فراسنجههای شکمبهای، ریختشناسی بافت شکمبه، تجزیهپذیری و تولید پروتئین میکروبی در برههای نر پرواری آمیختههای زل انجام شد. برای انجام این پژوهش تعداد 24 رأس بره پرواری آمیخته زل با میانگین سن 52/0±5/4 ماه و میانگین وزن اولیه 2±24 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به مدت 90 روز مورد بررسی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون افزودن پودر آب پنیر در جیره) و تیمارهای حاوی 5/1، 3 و 5/4 درصد پودر آب پنیر در جیره بودند. نتایج فراسنجههای شکمبهای نشان داد که تفاوت معنیداری در pH، نیتروژن آمونیاکی، کل اسیدهای چرب فرار و اسید استیک مایع شکمبه بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. نتایج جمعیت پروتوزوآها و کل باکتریهای مایع شکمبه نشان داد که تفاوت معنیداری در جمعیت کل باکتریها در 2 و 4 ساعت بعد از خوراکدهی و جمعیت پروتوزوآهای مایع شکمبه 4 ساعت بعد از خوراکدهی بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. نتایج خصوصیات پرزهای شکمبه نشان داد که تفاوت معنیداری در ضخامت، ارتفاع، عرض و تراکم پرزها بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام به طور معنیداری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قـرار گرفـت. نتایج فراسنجههای تولید گاز نشان داد که در مقدار گاز تولیدی از بخش قابل تخمیر تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. در مقادیر آلانتوئین دفعی و پروتئین میکروبی تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. نتایج کلی تحقیق حاضر نشان داد که مصرف سطوح بالاتر پودر آب پنیر حداکثر 5/4 درصد در جیره مصرفی برههای پرواری سبب بهبود برخی از شاخصهای شکمبهای و تجزیه پذیری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب فرار؛ پرزهای شکمبه؛ پروتوزوآ؛ فرآوردههای فرعی لبنی؛ دام نشخوارکننده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 112 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |