تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,777 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,770,424 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,052,433 |
تأثیر آویشن خشک شده بر عملکرد، متابولیتهای خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در تراکم بالای پرورش | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 آبان 1401 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.78413.1097 | ||
نویسندگان | ||
مصیب کریمی؛ امید علی اسماعیلی پور؛ مژگان مظهری![]() | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
تأثیر آویشن خشک شده بر عملکرد، متابولیتهای خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در تراکم بالای گله، با استفاده از 216 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار و 4 تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح آویشن (صفر و یک درصد) و دو سطح تراکم (تراکم پایین: 9 قطعه پرنده به ازای هر مترمربع و تراکم بالا: 18 قطعه پرنده به ازای هر مترمربع) بودند. نتایج نشان داد که در دوره آغازین، پرندگان پرورش یافته تحت تراکم بالا، مصرف خوراک و افزایش وزن بدن بیشتری نسبت به تراکم پایین پرورش داشتند (P<0.05). در دورههای رشد، پایانی و کل دوره، افزایش تراکم پرورش سبب کاهش مصرف خوراک و وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با تراکم پایین شد (P<0.05). تراکم بالای پرورش سبب افزایش غلظت گلوکز، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت، و کاهش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز، درصد لنفوسیت و ظرفیت نگهداری آب گوشت در مقایسه با تراکم پایین شد. افزودن یک درصد آویشن سبب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل خوراک در دورههای رشد، پایانی و کل دوره شد (P<0.05). همچنین مکمل آویشن سبب کاهش غلظت گلوکز، درصد هتروفیل، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و تیوباربیتوریک اسید گوشت و افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز، گلبول سفید، درصد لنفوسیت و ظرفیت نگهداری آب شد (P<0.05). بنابراین، افزودن یک درصد پودر آویشن میتواند اثرات منفی تراکم بالای گله بر عملکرد و متابولیتهای خون را کاهش دهد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی پرورش یافته تحت تراکم بالای گله را بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز؛ پایداری اکسیداتیو گوشت؛ تراکم پرورش؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 25 |