تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,738 |
تعداد مقالات | 18,659 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,166,548 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,156,286 |
تاثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر ابقا نیتروژن، فعالیت آنزیمهای سلولتیک، فراسنجههای خون و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری نژاد دالاق | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 دی 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2022.77388.1084 | ||
نویسندگان | ||
راحله رجبی علی آبادی1؛ تقی قورچی ![]() ![]() ![]() | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
4مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گرگان | ||
5دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تاثیر شکل فیزیکی علوفه یونجه و فرآوری دانه جو بر ابقا نیتروژن، فعالیت آنزیمهای سلولتیک، فراسنجههای خون و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری نژاد دالاق از 30 رأس برهی نر 2/1±5/3 ماهه با میانگین وزن1/1±17 استفاده شد. این آزمایش در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور مورد تجزیه آماری قرار گرفتند که متغیرهای آزمایشی شامل: شکل فیزیکی علوفه و فرآوری دانه جو میباشد در دوره 98 روزه ( 14روز عادت پذیری و 84 روز دوره اصلی) با 6 تیمار و 5 تکرار انجام شد که جیرههای آزمایشی از نطر محتوی پروتئین و انرژی برابر بودند و شامل: 1-یونجه خرد شده با دانه کامل جو 2-یونجه خرد شده با دانه جو آسیاب شده 3- یونجه خرد شده با دانه جو پولکی 4-یونجه پلت شده با دانه کامل جو 5-یونجه پلت با دانه جو آسیاب شده 6-یونجه پلت با دانه جو پولکی بودند. نمونهگیری از مایع شکمبه 3 ساعت بعد از خوراکدهی و خونگیری در هفته ماقبل آخر دوره پرواربندی، انجام شد. یونجه پلت در مقایسه با یونجه خردشده باعث افزایش نیتروژن مصرفی گردید، فرآوری دانه جو به صورت پولکی و آسیاب شده در مقایسه با دانه جو کامل باعث شد که در تیمار جو پولکی تعداد کل باکتریها و پروتوزوآ شکمبه بیشتر از دانه جو به صورت کامل و آسیاب شده بود. مقدار گلوکز خون برهها به طور معنی دار در تیمار دریافت کننده جو پولکی بیشتر از جو کامل و آسیاب شده بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ابقای نیتروژن؛ بره دالاق؛ جمعیت میکروبی شکمبه؛ شکل فیزیکی؛ فعالیت آنزیمی شکمبه؛ یونجه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9 |