تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,738 |
تعداد مقالات | 18,659 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,166,314 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,155,578 |
تاثیر سطوح مختلف منوسدیم گلوتامات بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ و فراسنجه های خونی مرغهای تخمگذار | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 دی 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2023.77177.1079 | ||
نویسندگان | ||
محمد کاظمی فرد ![]() | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- دانشکده علوم دامی | ||
3علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
هدف تحقیق حاضر مطالعه اثر سطوح مختلف منوسدیم گلوتامات بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ و فراسنجه های خونی مرغهای تخمگذار بود. در این تحقیق از تعداد 60 قطعه مرغ تخمگذار سویه "های لاین- W36" در سن 68 تا 76 هفتگی در 4 تیمار و 5 تکرار و 3 قطعه مرغ در هر تکرار استفاده شد. آزمایش در قالب در طرح کاملا تصادفی در چهار دوره 14 روزه به مدت 8 هفته اجرا شد. تیمار های آزمایشی شامل سطوح صفر، 4/0، 8/0 و 2/1 درصد مونوسدیم گلوتامات در هر کیلوگرم خوراک بود. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن تیمارها بر صفات مربوط به افزایش وزن بدن، درصد تولید و وزن تخم مرغ در همه هفته های آزمایش معنیدار نبود اما توده تخم مرغ تولیدی و ضریب تبدیل خوراک در سن 74-72 هفتگی و مصرف خوراک در تمامی هفتههای آزمایش معنی دار بود در صورتی که بهترین ضریب تبدیل خوراک و توده تخم مرغ مربوط به تیمار حاوی 4/0 درصد مونوسدیم گلوتامات می باشد همچنین این تیمار توانست ارتفاع سفیده و واحد هاو افزایش و ارتفاع زرده در مقایسه با دیگر تیمار ها در کل دوره تولید کاهش دهد. افزودن همه سطوح مونوسدیم گلوتامات به جیره سبب کاهش مقاومت پوسته در مقایسه با تیمار شاهد در سن 76-74 هفتگی شد. علاو بر آن، تیمار حاوی 8/0 درصد مونوسدیم گلوتامات به جیره سبب افزایش غلطت کلسترول، تری گلیسرید و VLDLدر سن 72-70 هفتگی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات کیفی تخم مرغ؛ عملکرد؛ فراسنجههای خونی؛ مرغ تخمگذار؛ منوسدیم گلوتامات | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 7 |