اثرات سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن بر عملکرد و برخی پاسخهای فیزیولوژیکی جوجههای گوشتی
پژوهشهای علوم دامی ایران
مقاله 10 ، دوره 15، شماره 3 - شماره پیاپی 55 ، مهر 1402، صفحه 445-461 اصل مقاله (1.71 M )
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2023.80135.1115
نویسندگان
مجید کاظمی گرجی 1 ؛ شکوفه غضنفری* 1 ؛ کاظم یوسفی کلاریکلایی 2 ؛ کریم نوبری 3 ؛ سید داود شریفی 4 ؛ فاطمه شیخ 5
1 گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان)، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
2 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
3 بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
4 گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان)، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
5 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،گرگان، ایران
چکیده
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن (رقم مهتا) بر عملکرد رشد، برخی فراسنجههای ایمنی و بیوشیمیایی خون، ریختشناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی بود. از 320 قطعه جوجهگوشتی سویه راس 308 یک روزه با چهار تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره شاهد 2- جیره حاوی 10 درصد باقلای بدون تانن 3- جیره حاوی 20 درصد باقلای بدون تانن و 4- جیره حاوی 30 درصد باقلای بدون تانن بودند. نتایج نشان داد، عملکرد رشد کل دوره پرندگان تغذیه شده با سطوح مختلف جیرههای حاوی باقلای بدون تانن معنیدار نبود،. بااینحال، تغییرات خطی، افزایش وزن بهتری را در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 10 درصد باقلای بدون تانن در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی 20 و 30 درصد باقلای بدون تانن نشان داد (05/0P<). فراسنجههای کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با چگالی بالا و لیپوپروتئینهای با چگالی پایین و درصد هتروفیل و لنفوسیت خون، طول پرز، عرض پرز، عمق کریپت، ضخامت لایه ماهیچهای ژژنوم روده و جمعیت میکروبی باکتریهای اشریشیاکلی و لاکتوباسیل ایلئوم تحت تأثیر باقلای بدون تانن در جیره قرار نگرفتند. بااینحال، تجزیه تابعیت، تمایل به افزایش طول پرز در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 10 درصد باقلای بدون تانن در مقایسه با سایر جیرهها را نشان داد (08/0=P). عرض پرز (05/0P<) و عمق کریپت (05/0=P) در پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی باقلای بدون تانن در مقایسه با شاهد کمتر بود. استفاده از سطوح مختلف باقلای بدون تانن منجر به بهبود کیفیت گوشت از طریق کاهش pH، غلظت مالوندیآلدئید، عدد پر اکسید و اسیدهای چرب آزاد گوشت ران جوجههای گوشتی شد (05/0P<). در نهایت، با توجه به نتایج حاضر به نظر میرسد، سطح 10 درصد باقلای بدون تانن از لحاظ عملکرد جوجه گوشتی مناسبتر باشد و قابل رقابت با جیره شاهد باشد.
کلیدواژهها
باقلای بدون تانن ؛ جایگزین کنجاله سویا ؛ جوجه گوشتی ؛ عملکرد
مراجع
Ahmed, A. E., Smithard, R., & Ellis, M. (1991). Activities of enzymes of the pancreas, and the lumen and mucosa of small intestine in growing broiler cockerels fed on tannin-containing diets. British Journal of Nutrition, 65 (2), 189–197. http://dx.doi.org/10.1079/BJN19910080.
Benzie, I. F., & Strain, J. J. (1996). The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of “antioxidant power”: the FRAP assay. Analytical Biochemistry, 239 (1), 70-76. http://dx.doi.org/10.1006/abio. 0292.
Bilić-Sobot, D., Kubale, V., Škrlep, M., Čandek-Potokar, M., Prevolnik Povše, M., Fazarinc, G., & Škorjanc, D. (2016). Effect of hydrolysable tannins on intestinal morphology, proliferation and apoptosis in entire male pigs. Archives of Animal Nutrition , 70 (5), 378-388. http://dx.doi.org/10.1080/1745039X.2016.120673
Botsoglou, N. A., Florou-Paneri, E., Christaki, D., Fletouris, J., & Spais, A. B. (2002). Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast thigh and abdominal fat tissues. British Poultry Science, 43 (2), 223-230. http://dx.doi.org/ 1080/00071660120121436.
Crepon, K., Marget, P., Peyronnet, C., Carrou, B., Arese, P., & Duc, G. (2010). Nutritional value of faba bean (Vicia faba L. ) seeds for feed and food. Field Crops Research, 115, 329–339. new3 .
Dal Bosco, A., Ruggeri, S., Mattioli, S., Mugnai, C., Sirri, F., & Castellini, C. (2013). Efect of faba bean (Vicia faba var. minor ) inclusion in starter and growing diet on performance, carcass, and meat characteristics of organic slow-growing chickens. Italian Journal of Animal Science, 12 (4), 472–478. http://dx.doi.org/10.4081/ijas.20 e76.
Emiola, I. A., Ojediran, T. K., & Ajayi, J. A. (2013). Biochemical and heamatological indices of broiler chickens fed differently processed legume seed meals. International Journal of Applied Agriculture and Apiculture Research, 9 (1&2), 140-149.
Engberg, R. M., Hedemann, M. S., Lesser, T. D., & Jensen, B. B. (2000). Effect of zinc bacitracin and salinomycin on intestinal microflora and performance of broilers. Poultry Science, 79 (9), 1311-1319. http://dx.doi.org/10.1093/ps/ 9.1311.
Gao, J., Zhang, H. J., Yu, S. H., Wu, S. G., Yoon, I., Quigley, J., Gao, Y. P., & Qi, G. H. (2008). Effects of yeast culture in broiler diets on performance and immunomodulatory functions. Poultry Science, 87 (7), 1377-1384. http://dx.doi.org/10.3382/p 2007-00418.
Iji, P. A., Khumalo, K., Slippers, S., & Gous, R. M. (2004). Intestinal function and body growth of broiler chickens on maize-based diets supplemented with mimosa tannins and a microbial enzyme. Journal of the Science of Food and Agriculture , new5
Jezierny, D., Mosenthin, R., & Bauer, E. (2010). The use of grain legumes as a protein source in pig nutrition: A review. Animal Feed Science and Technology, 157 (3&4), 111–128. http://dx.doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2010.03.00
Kadim, I. T., Mahgoub, O., Al-Kindi, A., Al-Marzooqi, W., & Al-Saqri, N. M. (2006). Effects of transportation at high ambient temperatures on physiological responses, carcass and meat quality characteristics of three breeds of omani goats. Meat Science, 73(4), 626-634. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci. 03.003.
Kidd, M. T. (2004). Nutritional modulation of immune function in broilers. Poultry Science, 83 (4), 650-657. http://dx.doi.org/10.1093/ps/83.4.6
Kuźniacka, J., Banaszak, M., Biesek J., Maiorano, G., & Adamski, M. (2020). Effect of faba bean-based diets on the meat quality and fatty acids composition in breast muscles of broiler chickens. Scientific Reports , 1 , 1-7. http://dx.doi.org/10.1038/s41598-020-62 282-7.
Laudadio, V., Ceci, E., & Tufarelli, V. (2011). Productive traits and meat fatty acid profle of broiler chickens fed diets containing micronized faba beans (Vicia faba var. minor ) as the main protein source. Journal of Applied Poultry Research, 20(1), 12–20. http://dx.doi.org/10.3382/japr.2010-00 173.
Longstaff, M., & McNab, J. M. (1991). The inhibitory effects of hull polysaccharides and tannins of field beans (Vicia faba ) on the digestion of amino acids, starch, and lipid and on digestive enzyme activities in young chicks. British Journal of Nutrition, 65(2), 199–216 . http://dx.doi.org/10.1079/bjn19910081.
Milczarek, A., Osek, M., & Pachnik, M. (2016). Meat quality of broiler chickens fed mixtures with varied levels and varieties of faba bean. Acta Scientiarum Polonorum Zootechnica, 15(4), 29–40. http://dx.doi.org/10.21005/asp.2016.15.4.0
Moundras, C., Demigné, C., Morand, C., Levrat, M. A., & Rémésy, C. (1997). Lipid metabolism and lipoprotein susceptibility to peroxidation are affected by a protein-deficient diet in the rat. Nutrition Research , 17(1), 125-135. http://dx.doi.org/10.1016/S0271-5317(96)0023 9-4.
Nabuurs, M. J. A., Hoogendoorn, A., Van der Molen, E. J., & Van Osta, A. L. M. (1993). Villus height and crypt depth in weaned and unweaned pigs, reared under various circumstances in the Netherlands. 55(1), 78-84. http://dx.doi.org/10.1016/0034-5288(93)9 0038-H.
Oluyinka, O., Robin, A., Walker, L., & Houdijk, J. G. M. (2019). Evaluation of the nutritive value of legume alternatives to soybean meal for broiler chickens. Poultry Science, 98(11), 5778-5788. http://dx.doi.org/10.3382/ps/
Ortiz, L. T., Centeno, C., & Trevino, J. (1993). Tannins in faba bean seeds: Effects on the digestion of protein and amino acids in growing chicks. Animal Feed Science and Technology, 41(4), 271–278. http://dx.doi.org/10.1016/0377-8401(93)90002-
Osek, M., Milczarek, A., Klocek, B., Turyk, Z., & Jakubowska, K. (2013). Effectiveness of mixtures with the fabaceae seeds in broiler chicken feeding. Annales Universitatis Mariae Curie-Sklodowska. Section EE, Zootechnica, 31, 77–
Perella, F., Mugnai, C., Bosco, A. D., Sirri, F., Cestola, E., & Castellini, C. (2009). Faba bean (Vicia faba var. minor ) as a protein source for organic chickens: Performance and carcass characteristics. Italian Journal of Animal Science , 8 (4), 575-584. http://dx.doi.org/10.4081/ijas.2 575.
Proskina, L., & Sallija C. (2017). Faba beans and peas in poultry feed: economic assessment. Journal of the Science of Food and Agriculture, 97 (13), 4391-4398. http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.8415.
Santos, F. B. O., Santos, A. A., Ferket, P. R., & Sheldon, B. W. (2006). Influence of grain particle size and insoluble fiber content on salmonella colonization and shedding of turkeys fed corn-soybean meal diets. International Journal of Poultry Science, 5 (8), 731-739. http://dx.doi.org/10.3923/ijps.2006.731.
SAS. (2005). SAS User Guide. Version 9.4. SAS Inst. Inc., Cary,
Shalaei, M., Hosseini, S. M., & Afzali, N. (2016). Evaluation of production performance and gut morphology of broiler chickens fed with antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic in tropical conditions research on animal production. Research on Animal Production, 7 (14), 67-75. (In Persian).
Sheikh, F., & Feiz Bakhsh, M. T. (2020). Faba bean planting, growing, harvesting. Agricultural Research, Education and Extension Organization, Agricultural Education and Extension publications, 90 pages (In Persian).
Sheikh, F., & Chekani, M. (2022).Comparison of fodder and seed yields of bean cultivars (suitable for animal feed and poultry feed). Fodder and Animal Feed Promotional Magazine, 2(1), 70-77. (In Persian).
Tomaszewska, E., Muszyński, S., Dobrowolski, P., Kwiecień, M., Klebaniuk, R., Szymańczyk, S., Tomczyk, A., Kowalik, S., Milczarek, A., & Świetlicka, I. (2018). The infuence of dietary replacement of soybean meal with high-tannin faba beans on gut-bone axis and metabolic response in broiler chickens. Annals of Animal Science , 18(3), 801–824. http://dx.doi.org/10.2478/aoas-2018-
Usayran, N. N. H., Sha’ar, H., Barbour, G. W., Yau, S. K., Maalouf, F., & Farran, M. T. (2014). Nutritional value, performance, carcass quality, visceral organ size, and blood clinical chemistry of broiler chicks fed 30% tannin-free fava bean diets. Poultry Science, 93 (8), 1918-2027. http://dx.doi.org/10.3382/p 2014-03872.
Woyengo, T. A., & Nyachoti, C. M. (2012). Ileal digestibility of amino acids for zero-tannin faba bean (Vicia faba L. ) fed to broiler chicks . new7 .
Yason, C. V., Summers, B. A., & Schat, K. A. (1987). Pathogenesis of rotavirus infection in various age groups of chickensand turkeys: pathology. American Journal of Veterinary Research, 48 (6), 927-938.
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 2,103
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 671