تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,529 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,316,970 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,547,887 |
شبیهسازی انتقال حرارت و جرم در خشککن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا | ||
ماشین های کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 اسفند 1401 اصل مقاله (1.67 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jam.2023.80368.1141 | ||
نویسندگان | ||
آتنا شهرکی1؛ مهدی خجسته پور* 1؛ محمودرضا گلزاریان1؛ الهام آذرپژوه2 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف شبیهسازی انتقال حرارت و جرم در طول خشک کردن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا انجام شدهاست. با کمک نرمافزار کامسول مولتی فیزیکس (COMSOL Multiphysics) یک مدل سه بعدی برای حل معادلات انتقال حرارت و جرم ایجاد شد. بدین منظور معادلات دیفرانسیل انتقال حرارت و جرم به صورت همزمان و وابسته به هم حل شدند. مدل فوق با شرایط اولیه، دمای آب 60، 70، 80 و 90 درجه سلسیوس و ضخامت ژل آلوئهورا 5 و 10 میلیمتر در نظر گرفته شدهاست. نتایج حاصل از شبیهسازی نشان داد زمان خشک کردن مورد نیاز برای کاهش رطوبت ژل آلوئهورا از 110 به 1/0 گرم آب بر گرم ماده خشک در طول خشک کردن رفرکتنس ویندو در دمای آب 60، 70، 80 و 90 درجه سلسیوس برای ژل آلوئهورا با ضخامت 5 میلیمتر به ترتیب 120، 100، 70 و 50 دقیقه و برای ژل آلوئهورا با ضخامت 10 میلیمتر به ترتیب 240، 190، 150و 120 دقیقه بود. همچنین سرعت خشک شدن برای ژل آلوئهورا با ضخامت 5 میلیمتر بهترتیب 915/0، 099/1، 57/1 و 198/2 گرم آب بر دقیقه و برای ژل آلوئهورا با ضخامت 10 میلیمتر بهترتیب 457/0، 578/0، 732/0 و 915/0 گرم آب بر دقیقه بود. بنابراین نتایج حاصل از شبیهسازی، مطابق دادههای تجربی مقالات مشابه است و هرچه دمای آب بالاتر و ضخامت محصول کمتر باشد، محصول سریعتر خشک میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
انتقال حرارت؛ انتقال جرم؛ خشک کن رفرکتنس ویندو؛ ژل آلوئه ورا؛ شبیه سازی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 170 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 132 |