تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,873 |
تعداد مقالات | 19,713 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,848,857 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,618,095 |
اثر محلولپاشی کلریدکلسیم و آسکوربیک اسید و زمان برداشت بر صفات کیفی میوه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum cv. SV8320TD) | ||
علوم باغبانی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 مرداد 1402 اصل مقاله (1.03 M) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2023.82265.1265 | ||
نویسندگان | ||
زهرا خلیلی1؛ فاطمه نکونام* 2؛ طاهر برزگر1؛ زهرا قهرمانی1؛ ملیحه فرهنگ پور1 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه تاثیر محلولپاشی آسکوربیکاسید و کلریدکلسیم و زمان برداشت بر کیفیت میوه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L. SV8320TD)، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل اسیدآسکوربیک در 4 سطح (0، 100، 200 و 300 میلی گرم در لیتر) و کلریدکلسیم در 4 سطح (0، 3/0 ،6/0 و 9/0 درصد) و زمان برداشت میوه در دو مرحله نارنجی و قرمز رنگ بود. نتایج نشان داد که میوههای برداشت شده در مرحله قرمز رنگ دارای ویتامین ث، مواد جامد محلول، فنل و فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مقایسه با میوههای نارنجی رنگ بودند. کاربرد اسیدآسکوربیک و کلریدکلسیم بهطور فزایندهای کیفیت میوه را بهبود بخشیدند. بیشترین میزان سفتی بافت (7/21 و 4/21 کیلوگرم بر سانتیمتر) به ترتیب در میوههای نارنجی رنگ تحت تیمار اسیدآسکوربیک 100 میلیگرم در لیتر و کلریدکلسیم 9/0 درصد و میوههای قرمز رنگ حاصل از تیمار اسید آسکوربیک 200 میلیگرم در لیتر و کلریدکلسیم 9/0 درصد به دست آمد. حداکثر مقدار مواد جامد محلول (9/4 درصد بریکس)، ویتامین ث (1/46 ملیگرم در 100 میلیلیتر)، فنل و فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی (36 درصد) در میوههای قرمز رنگ حاصل از گیاهان تیمار شده با اسیدآسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و کلریدکلسیم 9/0 درصد مشاهده شد. کمترین میزان اسیدیته و حداکثر اسید قابل تیتراسیون با کاربرد اسید آسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و همه سطوح کلرید کلسیم در میوههای قرمز رنگ حاصل شد. با توجه به نتایج، کاربرد اسیدآسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و کلریدکلسیم 9/0 درصد جهت بهبود شاخصهای کیفی میوه گوجهفرنگی پشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ سفتی بافت میوه؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ ویتامین ث | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 17 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 18 |