تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,284,997 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,516,505 |
بررسی اثر کیفیت و بستهبندی بر قیمت روغن خوراکی افتابگردان | ||
اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 37، شماره 2 - شماره پیاپی 59، شهریور 1402، صفحه 203-215 اصل مقاله (685.98 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی به زبان انگلیسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jead.2023.83025.1199 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین چیذری* 1؛ محدثه دهقانی2 | ||
1گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران و مدرس اقتصاد کاربردی زانویل کریگر دانشکده هنر و علوم، دانشگاه جانز هاپکینز | ||
2گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
بر اساس رفتار مصرفکنندگان قیمتهایی که در بازار مورد پذیرش مصرفکننده قرار میگیرند ناشی از ویژگیهای کالاهاست. این ویژگیها هرکدام سهمی در قیمت مورد توافق مصرفکننده یا تقاضاکننده و عرضهکننده دارد. لذا شناخت دقیق خواستههای مصرفکننده موجب تولید و عرضه کالای تقاضامحور، کاهش هزینههای بازاریابی، نفوذ بیشتر محصول در بین مصرفکنندگان و افزایش مطلوبیت مصرفکننده و وفاداری او به برند خواهد شد. این مطالعه به بررسی اثر کیفیت و بستهبندی بر قیمت روغن خوراکی (آفتابگردان) در شهر تهران بهعنوان بزرگترین بازار مصرف روغن خوراکی پرداختهاست. بهمنظور دستیابی به هدف اصلی از روش قیمتگذاری هدونیک استفاده شدهاست. سپس بهمنظور تعیین عوامل مؤثر بر مقدار مصرف این روغنها و همچنین تعیین عوامل مؤثر بر وفاداری مصرفکننده به برند روغن خوراکی، با توجه به ماهیت کیفی و ترتیبی متغیر وابسته از الگوی لاجیت ترتیبی استفاده شدهاست. تعیین حجم نمونه به روش نمونهگیری خوشهای دومرحلهای در دسترس از بین کل مصرفکنندگان شهر تهران بوده و اطلاعات از جمعآوری 350 پرسشنامه که توسط مصرفکنندگان تکمیل گردیده، بهدستآمده است. الگوهای موردمطالعه به ترتیب با استفاده از نرمافزارهای shazam و stata برآورد شد. عوامل مختلفی بر میزان مصرف این روغن در سطوح مختلف مصرف تأثیرگذار میباشد. اما بهطورکلی عواملی مانند افزایش سن، افزایش سطح درآمد و افزایش سطح تأثیر بیماری و رژیم غذایی بر نوع روغن خوراکی موجب کاهش در میزان مصرف این روغن خوراکی میشود. همچنین عوامل دیگری مانند افزایش سطح کیفیت محصول، افزایش در سطح کیفیت بستهبندی روغن، افزایش سطح وفاداری مصرفکننده به روغن خوراکی و افزایش فروش آنلاین این محصول، افزایش سطح تقاضا برای این خوراکی را به همراه دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن خوراکی؛ قیمتگذاری هدونیک؛ لاجیت ترتیبی؛ وفاداری به برند | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 12 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 29 |