تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,872 |
تعداد مقالات | 19,703 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,669,823 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,599,988 |
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی ارقام دانه کانولای ایران | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 1 - شماره پیاپی 3، فروردین 1385 اصل مقاله (304.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v2i1.225 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد علی رضوی* 1؛ سمیرا یگانه زاد2؛ علیرضا صادقی3؛ شیرین ابراهیم زاده1؛ اعظم نیازمند1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
2پژوهشکده علوم و صنایع غذایی | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، خواص هندسی، ثقلی و اصطکاکی چهار واریته کانولای متداول در ایران (به نامهای اس ال ام، هایولا، اکاپی و اورینت) با میانگین رطوبتی 5/6% مورد بررسی قرار گرفت. خواص هندسی و ثقلی شامل: طول و قطر دانه، میانگین هندسی قطر، ضریب کرویت، وزن هزار دانه، حجم، دانسیته واقعی، دانسیته توده ای و تخلخل بودند. نتایج نشان داده است که دامنه طول دانهها از 925/1 تا 153/2 میلی متر، دامنه قطر دانهها 541/1 تا 93/1 میلی متر، حداکثر میانگین هندسی قطر 2 میلی متر در واریته هایولا و حداقل آن 669/1 میلی متر در واریته اس ال ام، حداکثر ضریب کرویت 93/0 در واریته هایولا و حداقل آن 85/0 در واریته اس ال ام، وزن هزار دانه از 06/3 تا 07/4 گرم، دامنه حجم از 34/2 تا 25/3 میلی متر مکعب در واریتههای اورینت و هایولا، دانسیته واقعی از 1156 تا 1302 کیلوگرم بر متر مکعب در واریتههای اکاپی و اورینت، دانسیته توده ای از 92/710 تا 79/738 کیلوگرم بر متر مکعب در واریتههای هایولا و اس ال ام و تخلخل بین 37% تا 02/44% در واریتههای اکاپی و هایولا میباشد. هم چنین در این پژوهش خواص اصطکاکی دانه کانولا شامل زاویههای ریپوز پر کردن و تخلیه و ضریب اصطکاک استاتیکی روی پنج سطح اصطکاکی (شامل آهن گالوانیزه، شیشه، فایبرگلاس، لاستیک و تخته سه لا) اندازه گیری شدند. زاویههای ریپوز پر کردن و تخلیه به ترتیب در دامنه 54/28- 88/27 درجه و 60/27-48/25 درجه به دست آمدند و در کلیه واریتهها بیشترین ضریب اصطکاک مربوط به سطح لاستیکی و کمترین آن مربوط به شیشه بود. واژههای کلیدی : کانولا، خواص هندسی، خواص ثقلی، خواص اصطکاکی. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 260 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 140 |