تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,872 |
تعداد مقالات | 19,703 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,671,335 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,600,051 |
بررسی برخی خصوصیات مهندسی دانه بارهنگ | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، مهر 1388 اصل مقاله (541.7 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v5i2.3738 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد علی رضوی* 1؛ یونس زاهدی دیزج یکان2؛ هادی مهدویان مهر3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
2گروه آموزشی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3شرکت صنایع قهوه پارت سازان (مولتی کافه)، مشهد | ||
چکیده | ||
دانه بارهنگ دارای خواص داروئی و تغذیه ای متعددی می باشد، لذا دانستن خواص مهندسی آن در طراحی تجهیزات پس از برداشت ضروری است. در این تحقیق خواص مهندسی دانه بارهنگ، به دلیل تولید موسیلاژ توسط دانه، فقط در یک سطح رطوبتی تعیین گردید. متوسط جرم هزار دانه mg 147 و میانگین دانسیته توده، دانسیته حقیقی و درصد تخلخل به ترتیب kg/m38/701، kg/m3 1283 و % 3/45 محاسبه شد. ضریب اصطکاک استاتیکی برای 5 سطح تخته چند لایه، لاستیک، شیشه، فایبرگلاس و ورق گالوانیزه اندازه گیری شده و مقادیر میانگین آن به ترتیب 51/0، 46/0، 36/0، 35/0 و 33/0 تعیین شد. زاویه ریپوز تخلیه و زاویه ریپوز پر کردن به ترتیب˚1/36 و˚1/18 و سرعت حد m/s 86/1 به دست آمد. توسط پردازش تصویر میانگین طول، عرض و سطح به ترتیب mµ 9/778، mµ 8/514، m2µ 104×6344/29 و میانگین ضریب کرویت، ضریب گردی و نسبت نما به ترتیب 996/0، 62/0 و 52/1 به دست آمد. واژه های کلیدی: دانه بارهنگ، ابعاد، دانسیته، زاویه ریپوز، ضریب اصطکاک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 294 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 268 |